GENEL - 16 Ocak 2019 Çarşamba 18:17

Başkan Gürkan, esnaf temsilcileri ile istişarede bulundu

A
A
A
Başkan Gürkan, esnaf temsilcileri ile istişarede bulundu

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor. TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret eden Başkan Gürkan, “Bizler gece gündüz demeden el ele vereceğiz, hep birlikte şehrimizin daha modern ve kimlikli bir şehir olması için gayret göstereceğiz” dedi.


Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, oda yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti. Burada konuşan Şevket Keskin, Başkan Gürkan’dan Malatya’nın önemli beklentilerinin olduğunu belirterek, “Battalgazi Belediye Başkanımız iken bugünde Allah nasip ederse 2 buçuk ay sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Şunu söyleyeyim esnaftan tutun da bütün milletin çok umut bağladığı ve heyecanla beklediği bir belediyecilik yapacağını hepimizin gönlündeki tahtı öyle görüyor. İnsanlar, özellikle de Malatya’da hesap soracak, hesap verecek, açık yüreklilik ile bunları istiyor. Belediye başkanımız da hem kendi döneminde ve bizler de öyleyiz, her 4 yılda bir açıkça kürsüde hesap veririz. Burada önemli olan milletin gönlünü kazandıktan sonra, milletin teveccühünü de kazanarak millete hizmet etmek. Rahmetli Özal’ın da dediği gibi, halka hizmet, hakka hizmettir. Malatya artık büyükşehir değil, bütün şehir oldu. Köyler, kentler, köylerin en ücra köşesi de mahalle oldu. Herkes hizmet bekliyor. Başkanımız yıllardan beri bu işin içerisinde, inşallah o hizmetlerin hepsini de yerine getirecek” dedi.


Keskin, esnafın Başkan Gürkan’dan beklentilerini de dile getirerek, “ Selahattin başkandan esnaf ve sanatkarın beklediği, esnafa yakışır, ahilik kültürüne yakışır bir yer verilmesi ve binanın yapılmasıdır. Çünkü diğer iller araştırılsın, bütün illerde belediyeler bunu yapmıştır. Çünkü belediyeler de esnafla iç içe olan, halkın malı bir kurum olduğu için söylüyorum. Ama onu da Selahattin Başkanımızın yapacağını, esnafa daha yakın geleceğini, özellikle bit pazarı dediğimiz çarşıyı yeniden bir çarşı yapacağını temenni ediyorum. Eskiden hepiniz hatırlarsınız Akpınar’daki aslanlı çeşmenin üstündeki nostaljik olarak o günkü Malatya’nın Kapalı Çarşısı olan bir esnafımız vardı. O esnafımız da orada devam ediyor. Hem dışarıda gelen garibanlara büyük hizmet verdiğini bizzat gördük. Büyükşehir’e yakışmayan sanayi sitelerimiz var. Bizim tek amacımız Altay Kışlası, eskiden Malatya’nın deyimiyle şoför okulunun içindeki 12 bin dönümdeki arazinin içerisinde bize 4 bin dönümlük bir alan ayrılması. Küçük sanayi sitelerinin oraya taşınması, yeni bir viyadük yapılması, Malatya’nın çevre yolunun yapılması, bunlar hep Selahattin Başkandan beklediğimiz sorunların en büyüklerinden. Seçimi çok rahat alırız. İnşallah seçimi yüksek bir rakam ile almaya çalışacağız. Belediye Başkanı olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Zaten MHP İle AK Partinin ortak adayları vardı. Diğer partilere de başarılar diliyorum. Bizim amacımız Rize’den daha fazla oy almayı bekliyoruz” diye konuştu.


Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, esnaf temsilcilerini ve esnafları hep yanlarında gördüklerini belirterek, “Başkanımıza ve oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok sıcak bir karşılama gördüm. Şevket başkan da bu çalışmalarımız esnasında ve siyasi çalışmalarımızın her safhasında yanımızda ve yakınımızda gördük. Belediye başkanlığı süreci içerisinde hep fikirlerine ve düşüncelerine itibar ettik. Bizim zaten belediyecilik anlayışımızın temeli, katılımcı belediyecilik ilkesine dayanmaktadır. Bunun temeli de şehrin değerleri ile şehri yönetilmesi idealidir. Biz şehrimizin değerleri ile yönetmeye gayret ediyoruz. Tabi esnaf odalarımız, esnaf kefaret kooperatiflerimiz olsun, meslek kuruluşları, işçi sendikaları, STK’lar, kanaat ve yerel önderlerimiz olsun bunların görüş ve düşünceleri bizim yol haritamızın ve yön pusulamızın oluşmasına önemli katkı sağlayacaktır. Netice itibariyle siz bu değerler ile şehri yönetirseniz, şehir anlamlı ve faziletli bir şehir olur” ifadelerini kullandı.


TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Keskin’in taleplerini dinlediğini belirten Başkan Gürkan, “Biraz evvelde Şevket başkanımın ifadelerini ve bize olan önerilerini dikkatle dinledim. Bizde 31 Mart’tan sonra kendilerinin temennisinde olduğu gibi yüksek bir oy vatandaşımızın teveccühü ile sandıklara yansır ve elimizin o gücü ile de Ankara’ya gidip, taleplerimizi, isteklerimizi yerine getirilmesi konusunda Malatya halkımız adına talep ederiz. Netice itibari ile bizler belediyecilik anlayışını şeffaf, tarafsız, hesap verilebilirlik noktasında hep buna dikkat ettik. Bizler şimdiye kadar ki belediyecilik anlayışımız ve belediye başkanlığı dönemimizde açık şeffaf olarak iş ve işlemlerimizi yürüttük. Gideceğimiz yerde de aynı şekilde iş ve işlemlerimizin vatandaşlarımızın gözü önünde şeffaf bir şekilde cereyan edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Mevlana’nın dediği gibi ‘her gün bir yerden bir yere geçmek çok güzel, bulanmadan donmadan akmak ne hoş, ne kadar söz var ise düne ait, dün ile birlikte gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım’. Tabi esas olan bulanmadan, donmadan bir yerden bir yere gidebilme hadisesidir. Yüzümüzün akı, alnımızın açıklığı ile gidebilme hadisesidir. Ben milletime, hemşehrilerime, buradan şükranlarımı ifade ediyorum. Bizler gece gündüz demeden el ele vereceğiz, hep birlikte imkanlarımız ölçüsünde şehrimizin daha modern, daha çağdaş olması noktasında, kimlikli bir şehir olmasında ve huzurlu, güvenlikli bir şehir olmasına gayret göstereceğiz. Niyetiniz halisane olursa, akıbetiniz de hayırlı olur diye düşünüyorum. Biz bu yola çıktığımızda, niyetimiz halisane olarak çıktık” şeklinde konuştu.


Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Evren, “Her zaman esnafımızın yanında olan bir kardeşimizsiniz. Biz, sizi biliyoruz çalışmalarınızdan. İnşallah büyükşehirde de 700-800 bin nüfuslu bir şehrin tüm sorunları, sizin sırtınızda olacaktır. Bizim acil olan sorunlarımızın başında çevre yolumuzun olması. İkincisi de şehrimizin trafiği, bazı semtlerde belediyeye ait otoparkların yapılması ve ticaretin kolaylaşması için arabasını park edip, işine, ticaretine devam etmesidir. Bizler her zaman esnaf ve sanatkarlar olarak bu vatanın bölünmez bütünlüğü için her zaman devletimin, vatanımızın ve bayrağımızın yanındayız. Sizlerinde yanınızda olacağız. Bunu da aşmamız için hakikaten 31 Mart’ta el birliği ile, gönül birliği ile, biz her tarafta da dostlarımızı ziyaret edeceğiz ve çıtayı yükselteceğiz. Tekrar bu görevi aldığınız için sizlere başarılar diliyoruz. Tecrübeniz var, 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptınız” diyerek başarılar diledi.


Başkan Gürkan da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ve yönetimini her zaman yanlarında gördüklerini belirterek, Malatya’nın önemli sorunlarını el birliği ile çözmenin gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.