GENEL - 30 Mart 2020 Pazartesi 17:35

Başkan Karaaslan, korona virüs mücadelesinde sağlık kuruluşlarını övdü

A
A
A
Başkan Karaaslan, korona virüs mücadelesinde sağlık kuruluşlarını övdü

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr.

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol Karaaslan, korona virüs salgınında her sağlık kuruluşunun etkin mücadele verdiğini belirtti.


Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol Karaaslan, yaptığı açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü’ nün pandemi olarak ilan ettiği tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 salgınıyla küresel çapta amansız bir mücadele verilmektedir. Ülkemizde, kamu, üniversite, vakıf veya özel hastane ayrımı yapmadan, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı veya Göğüs Hastalıkları Uzmanı bulunan üçüncü basamak yoğun bakımı olan hastaneler, Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak ilan edildi” ifadelerini kullandı.


Böylesine zor bir süreçte alınan bu kararın, Türkiye’de salgınla yapılan mücadeleyi daha güçlü kıldığına dikkat çeken Karaaslan, “İlimizde bulunan tüm sağlık kuruluşları, hiçbir riskten kaçınmayan fedakar sağlık personelleri ile bu mücadeleye destek olmaktadır. Covid -19 hasta kabulü ve tedavisi belli sterilizasyon kuralları dahilinde yapılmaktadır. İlimizde Covid -19 nedeniyle karantina altına alınan özel sektöre ait herhangi bir sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. Bu vesile ile sağlık hizmetine zorunlu ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızın herhangi bir tedirginliğe düşmeden sağlık hizmetlerinden faydalanmaları önemlidir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.