GENEL - 13 Ocak 2020 Pazartesi 17:22

Battalgazi muhtarlarıyla toplantı düzenlendi

A
A
A
Battalgazi muhtarlarıyla toplantı düzenlendi

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sorunları yerinde tespit etmek, muhtarların taleplerini dinlemek ve yapılacak yatırımları değerlendirmek üzere Battalgazi ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sorunları yerinde tespit etmek, muhtarların taleplerini dinlemek ve yapılacak yatırımları değerlendirmek üzere Battalgazi ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.


Battalgazi Belediyesi Poyraz Konağı’nda yapılan toplantıya, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile çok sayıda muhtar katıldı


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaptığı konuşmada, gerek muhtarların gerekse muhtarlar aracılığıyla pek çok vatandaşın sıkıntısına çözüm bulduklarını aktardı. Devletin mahalledeki gözü kulağı, eli kolu, sessiz nefesi, mahalle ve köy ahalisinin devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarla sürekli istişare içinde olduklarını belirten Başkan Güder, mahallelerimize olan hizmetlerimizi artırarak sürdüreceklerini ifade etti.


2020 yılının yatırım yılı olacağına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bizler yerel yönetimler olarak mahallelerimizin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak muhtarlarımızla güçlü bağlar kuruyoruz. Bu kurduğumuz güçlü bağlar sayesinde mahallerimizin sorunlarına kısa sürede ulaşma fırsatı buluyoruz. Mahallelerin sorunlarını çözmek ve yatırımları anlatmak üzere bizler daha önce de çalışma gerçekleştirmiştik. Çalışmalar kapsamında belediye başkan yardımcılarımız mahallelere giderek orada kendileri durum tespiti yapıyorlar. Bu tepsiler sonrasında kendimiz bir rapor ortaya koyacağız ve bu rapor doğrultusunda acil sırasına göre sorunları çözeceğiz ve yatırımları yapacağız. Şunu çok rahat ifade edebilirim ki yatırımlar olarak 2020 yılı 2019’dan daha iyi olacaktır. Muhtarlarımızın genel olarak sulama ile ilgili bazı talepleri var. Bunların notlarını aldık ve çözme adına gerekli çalışma yapacağız. Devletin mahalledeki gözü kulağı, eli kolu, sessiz nefesi, mahalle ve köy ahalisinin devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarla sürekli istişare içindeyiz. Bugünkü toplantımıza katılan milletvekillerimize ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.