ÇEVRE - 10 Mayıs 2022 Salı 09:54

Battalgazi’de 11 sokağa 3.5 milyonluk yatırım

A
A
A
Battalgazi’de 11 sokağa 3.5 milyonluk yatırım

İlçe genelinde yol ve kaldırım çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Malatya’nın Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kernek mahallesinde bulunan 11 sokakta 7 bin metrekarelik kaldırım ve 14 bin metrekarelik sıcak asfalt çalışmasının startını verdi.

İlçe genelinde yol ve kaldırım çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Malatya’nın Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kernek mahallesinde bulunan 11 sokakta 7 bin metrekarelik kaldırım ve 14 bin metrekarelik sıcak asfalt çalışmasının startını verdi. Çalışmalar çerçevesinde toplam 3.5 milyonluk ulaşım yatırımı ilçeyle buluşturulacak.


Battalgazi Belediyesi, ilçedeki ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatları üzerine 2019 yılından bu yana asfalt seferberliği başlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayan vatandaşların daha kaliteli ve konforlu ulaşımı için başlattığı yol yapım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Yaptığı çalışmalarla vatandaşların taleplerini hızla karşılayan ekipler, ulaşım yatırımları programında yer alan Kernek mahallesindeki 11 sokakta 14 bin metrekarelik sıcak asfalt ve 7 bin metrekarelik kaldırım çalışmalarının startını verdi. Çalışmalarına zaman kaybetmeden başlayan ekiplerin bu hummalı çalışmaları, mahalle sakinlerinden de büyük takdir topladı. Çalışmalar çerçevesinde toplam 3.5 milyonluk ulaşım yatırımı ilçeyle buluşturulacak.



Başkan Güder, çalışmaları yerinde inceledi


Ulaşım yatırımları çerçevesinde geride kalan 3 yıllık zaman zarfında toplam 325 milyonluk büyük yatırımı ilçeyle buluşturan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yapımı için talimatını verdiği Kernek Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek, birim müdüründen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Titizlikle yürütülen çalışmaların tamamlanması ile vatandaşların daha konforlu ve kullanışlı yollara kavuşacağına dikkat çeken Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi olarak insan odaklı yerel yönetim anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.



“Kernek mahallemizin ayrı bir özelliği var”


Çalışmaların takdire şayan olduğunu aktaran Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu, “Yaptığımız görüşmelerin ardından mahallemizde alt yapı çalışmalarının startı verilmişti. Çalışmalar doğrultusunda kablolar yer altına alındı. Battalgazi Belediyemizde şuanda asfalt ve kaldırım çalışması başlattı. Çalışmalardan memnunuz. Kernek mahallemizin ayrı bir özelliği ve mahallemize yakışır bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar takdire şayan çalışmalar. Vatandaşlarımızın kaldırımda daha rahat yürümesi içinde iki taraflı kaldırım çalışması yapılması planlanıyor. Çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.



“Battalgazi’mizde örnek çalışmalara imza atıyoruz”


Ulaşım yatırımlarında Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de bugüne kadar örnek çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Güder, “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırma ve ilçemizi güzelleştirme noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Adına türküler söyleyen ve geçmişiyle özdeşleşen Kernek Mahallemiz, en eski yerleşim yerlerinden biridir. Eski yerleşkeleri yenileme noktasında problemler yaşıyoruz. Alt yapılarında yenilenmesi bazı problemleri beraberinde getiriyor. Battalgazi Belediyesi olarak amacımız; mahallelerimizi, sokaklarımızı kültürümüzü kaybetmeden aslında uygun şekilde yenilemektir. Burada yaptığımız çalışmalar Kernek mahallemiz ile özdeşleşecek. Kernek mahallemizi güzelleştiriyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde vatandaşlarımız huzurlu ve rahatça gezebilecek. Hemşehrilerimizin her daim hizmetindeyiz. Bu tempo ile Battalgazi’mizde asfaltsız yol bırakmama hedefimiz var. Battalgazi’mize hizmet söz konusu ise biz hiçbir şeyden kaçmayacağımızı her zaman dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda ilçemizde örnek çalışmalarıma imza atıyoruz. Yapılan hizmetler Battalgazi’mize hayırlı olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.