GENEL - 08 Kasım 2019 Cuma 15:07

Eskimalatya’da bulunan eski belediye binasının yıkımı için ilk kepçe vuruldu

A
A
A
Eskimalatya’da bulunan eski belediye binasının yıkımı için ilk kepçe vuruldu

Uzmanlar tarafından depreme dayanıksız ve riskli olarak belirlenen Malatya Eskimalatya’daki eski belediye binasının yıkım çalışmaları için ilk kepçe vuruldu.

Uzmanlar tarafından depreme dayanıksız ve riskli olarak belirlenen Malatya Eskimalatya’daki eski belediye binasının yıkım çalışmaları için ilk kepçe vuruldu.


Yıkım çalışmalarının birkaç gün için son bulması planlanırken, yerine yapılacak olan Meydan çalışmalarına da hemen başlanacağı öğrenildi. Yıkım çalışmalarını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de yakından takip etti.


Yıkım çalışmalarının Anıtlar kurulunun kontrolünde yapıldığını ifade eden Başkan Güder, “Tarihi Kervansarayın bitişiğinde ve surların dahilinde olması hasebiyle depreme dayanıksız olan eski belediye binamızı yıkmak zorunda kaldık. Bu yıkımı gerçekleştirirken de Anıtlar Kurulu ile gerekli görüşmeler yapıldı ve müsaade alındı. Yıkım için çevre çalışmalarımızı tamamlamıştık. Binanın yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleşti. Kültür Turizm İl Müdürlüğü Müze Müdürlüğü kontrolünde bu binayı ortadan kaldıracağız. Eskimalatya’mız tarihi eserlerin bulunmuş olduğu mekanlardan, açık hava müzemizin olduğu mekanlardan birisi. Bu eserlerimizi açığa çıkarmamız gerekiyor. Daha öncesinde bu binalar eserlerin ön plana çıkmasını engelliyordu. Biz, inşallah bu engelleri birer birer ortadan kaldırarak buradaki tarihi eserleri insanımızın istifadesine sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


Eski Malatya’yı aslına uygun şekilde restore edileceğinin altını çizen Başkan Güder, “Eskimalatya adı gibi eski bir yerleşke yeri. Eskimalatya’yı aslına uygun bir şekilde restore etmemiz gerekiyordu. İnşallah burayı yıkarak, diğer tarafta Kaymakamlık binamız var. Onu da ileriki süreçte ortadan kaldırarak Eskimalatya’ya güzel bir meydan kazandırmak istiyoruz. Kültürel eserlerimizin bulunduğu yerlerde alan düzenlemesi yaparak insanımızı buraya geldiği zaman rahat bir şekilde turistik alanları ziyaret etmelerini sağlayacağız ve ihtiyaçların karşılanabileceği bir meydan dizayn edeceğiz. Bugün burada yıkımı gerçekleştiriyoruz, bu yıkım bittikten sonra tarihi Kervansaray’ın önünü tamamen boşaltmış olacağız. Eski Malatya’ya gelen insan etrafına baktığında tarih ve kültürle karşılaşmış olacak. Surları, Kervansarayı görmüş olacak. Kısacası Eski Malatya’mızı turizm ve turist açısından önemli bir merkez haline getirmek için Battalgazi Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz. Eski Malatya’yı aslına uygun hale getirip insanımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uşak’ta coşku ile kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 104. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da coşku ile kutlandı. Uşak’ta törenlerin adresi her zaman olduğu gibi 15 Temmuz Şehitleri Meydanı oldu. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uşak Mili Eğitim Müdürü Halil Yücel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Uşak Valisi Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, törene katılan öğrenci, öğretmen ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından törenlere geçildi. Okunan şiirler ve miniklerin sunduğu gösteriler ve halk oyunları izleyicilerden büyük alkış aldı. Öte yandan Uşak’ta okullar arası voleybol, basketbol ve masa tenisi turnuvasında derece alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Uşak’ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı törenine Uşak Valisi Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Birgin, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Hakkari 23 Nisan’a babalar ve kızları damga vurdu HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü coşkuyla kutlanırken, sahne alan babalar ve kızlarının gösterisi ise büyük beğeni topladı. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan kutlamaları, daha sonra Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda devam etti. İki öğrencinin başarılı bir şekilde sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan İl Müdürü Nurettin Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyetimiz, köklü tarihinden ve güçlü medeniyetinden getirdiği birikimle, modern çağın dinamiklerini doğru okuyarak; artık bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren, darbelere karşı milli iradeyi ve demokrasiyi kıyasıya savunan, dostluğu aranan, düşmanlığından çekinilen uluslararası bir aktör konumundadır. 23 Nisan 1920’de ilk meclisi açan Türkiye ile 15 Temmuz Gecesi’ne imza atan Türkiye, aynı ruhta ve aynı azimdedir. Nice 104. yıllara yüz akımızla ve hep birlikte ulaşmak temennisiyle, sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum" dedi. Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından değişik gösteriler yapılırken, babaların kızlarıyla sahne alması ise büyük beğeni topladı. “Babalar ve Kızlar” adlı gösterinin ardından program sona erdi. Kutlama programına Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berberoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Onay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, kurum amirleri ve protokol üyeleri katıldı.