GENEL - 13 Kasım 2019 Çarşamba 11:13

Hacı adaylarına dolandırıcı uyarısı

A
A
A
Hacı adaylarına dolandırıcı uyarısı

2020 yılında kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek isteyenler için kayıtlar 11 Kasım itibariyle başladı.

2020 yılında kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek isteyenler için kayıtlar 11 Kasım itibariyle başladı. 13 Aralık’a kadar sürecek olan kayıtlar için hacı adayları dolandırıcılara karşı da uyarılıyor.


2020 yılı Hac döneminde kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için ön kayıt dönemi 11 Kasım itibariyle başladı. E-Devlet üzerinden yapılacak ön kayıtların 13 Aralık’a kadar süreceği belirtilirken, başvuruların il ve ilçe müftülükleri üzerinden de yapılacağı ifade edildi. Kayıtların başlaması ile ilgili konuşan Sofuoğlu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Özdemir, hacı adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Yeni kayıt yaptıracak olan vatandaşların e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceğini dile getiren Özdemir, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 11 Kasım ve 13 Aralık tarihleri arasında yayınlamış olduğu kayıt yenileme işlemi devam ediyor. Hacca gidecek olan tüm vatandaşlarımızın 13 Aralık’a kadar e-devlet üzerinden veya müftülüklere giderek kayıtlarını yenileyebilirler. Eğer kendileri birkaç kişi götüreceklerse yine e-devlet sisteminden kayıtlarını yapmaları gerekiyor” dedi.


Hac bedeli 15 bin 950 Riyal


Bünyamin Özdemir, bu yıl hacca gitmek isteyenler için Diyanet İşleri başkanlığı’nın belirlediği fiyatlar ile ilgili de bilgi verdi. Özdemir, hac ibadetini yerine getirmek isteyenlerin Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği 15 bin 950 Riyal ile 21 bin 500 Riyal arasındaki meblanın yeterli olacağını ifade etti.


Yetki belgesi olmayan firmalara dikkat


Özdemir, hacca gidecek vatandaşları da dolandırıcılara karşı uyararak, yetki belgesi olmayan firmalara karşı dikkatli olunmasını istedi. Hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yada yetki belgesi olan özel şirketler ile kutsal topraklara gidebileceğini hatırlatan Özdemir, güvenilir şirketlere başvuruların yapılmasını istedi. Özdemir, “Biz şirket olarak şuanda 39’ncu yılımızdayız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Malatya’daki temsilcilerinden bir tanesiyiz. Uluslararası hac ve umre organizeleri yapıyoruz. Genelde Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımız 50- 60 yaş arasında. Hacca gitme heyecanı ile her yere başvuruyorlar. Biz her zaman söylüyoruz, yetki belgesi olmayanlar asla bu işi yapamaz. TÜRSAB belgesinin olması lazım. Uluslararası bu işi yapması gereken belgesinin olması gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan izni olması gerekiyor. Hacca gidecek olan vatandaşlarımız şirkete gittiklerinde bu belgeleri sorsunlar. Hacca götürüyorsunuz, sizde bu belgeler var mı diye sorsunlar. Belgesi olmayan kuruluş veya kişilere paralarını vermesinler” ifadelerini kullandı. Artık alınan karar gereği hacca gitmek isteyen vatandaşların ücreti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesabına yatıracağını dile getiren Özdemir, bu nedenle hiçbir kurum ve şirketin parayı elden alma yetkisinin olmadığını söyledi.


Özdemir, bu yıl kura çekiminde adı çıkmayan hacı adaylarının ise kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenileneceğini de sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.