GENEL - 25 Ocak 2020 Cumartesi 00:34

Malatya halkı geceyi sokakta geçiriyor

A
A
A
Malatya halkı geceyi sokakta geçiriyor

Elazığ Sivrice ilçesi merkezli depremin şiddetle hissedildiği Malatya’da vatandaşlar kendilerini dışarı atıp, ateşte ısınıyor.

Elazığ Sivrice ilçesi merkezli depremin şiddetle hissedildiği Malatya’da vatandaşlar kendilerini dışarı atıp, ateşte ısınıyor.


Artçı depremlerin de sürmesi nedeniyle vatandaşlar soğuk havaya rağmen evde oturmayıp, dışarıda ateş yakarak ısınıyor.


Eve girmeyip dışarıda zaman geçiren vatandaşlar, deprem anını anlattılar.


Kimisi şiddetli depremden sonra kendilerini dışarı attıklarını ifade ederken, kimisi de panik yaşadıklarını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç’ın çocuklara 23 Nisan armağanı ‘Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ doldu taştı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 142 yayınevi, 72 yazarın katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 23 Nisan’da da miniklerle doldu taştı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda eğitime ve hayat boyu öğrenmeye yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ev sahipliği yaptığı ve 19 Nisan Cuma günü minik kitapseverlere kapılarını açan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, çocuklar ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Fuar 23 Nisan’da çocukların akınına uğradı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da yazarlarla bir araya gelen minik kitapseverler ve aileler, kitap fuarı ve çocuk şenliğinde hem alışveriş yaptı hem de Büyükşehir’in etkinlikleri ile doyasıya eğlendi. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi de çocuklara özel stantlar kurdu. Stantları gezen minikler spor ve eğlence eşliğinde öğrenirken, verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphaneleri ve rekorlar kıran kitap fuarlarının ardından 23 Nisan armağanı olarak çocuklara hediye ettiği Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, minikler ve ailelerinden tam not aldı. Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ulaşım noktasında da vatandaşlara kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte konforlu bir şekilde erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Vatandaşlar, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği organizasyonundan dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiler. 28 Nisan’da sona erecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.
Tekirdağ Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Meclisi, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Çocuk Meclisi Başkanını seçti. Yedi adayın yarıştığı seçimde geleceğin liderleri projelerini meclis üyelerine anlattı, başa baş geçen seçim sonucunda yeni başkan belirlendi. Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren tüm ilkokullardan ikişer öğrencinin yer aldığı Çocuk Meclisi, tanışma toplantısının ardından seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. Tanışma toplantısında aday olan isimler belirlendi. İkinci oturumda ise adaylar projelerini ve vaatlerini meclis üyelerine sunarak oy istedi. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Süleymanpaşa Çocuk Meclisi toplantısını ziyaret ederek çocuklara başarılar diledi. Utku, 2023 yılı Süleymanpaşa Çocuk Meclisi Başkanı Ömer Kuzey Osmanpaşa’ya plaket vererek bir yıl boyunca yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Daha sonra seçime geçildi. Yedi adayın isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı oy pusulalarını kullanarak oylarını atan Çocuk Meclisi üyeleri, destekledikleri adaya oylarını verdi. Yeni Başkan Eva Akgün oldu Yapılan kapalı oylamada; Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Eva Akgün 12 oyla Çocuk Meclisi Başkanı, Birce Aydın 10 oyla 1. Başkan Yardımcısı ve Hafize Zeynep Elçiçek de 5 oyla 2. Başkan Yardımcısı seçildi. Kazanan adaylar, kürsüye gelerek Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür etti ve birlikte çalışma sözü verdi.