ASAYİŞ - 06 Kasım 2017 Pazartesi 15:24

Malatya’daki FEÖ/PDY davası sürüyor

A
A
A
Malatya’daki FEÖ/PDY davası sürüyor

Malatya’daki FETÖ/PDY ana davasını takip eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Senaryo kurulduğunu görüyoruz” dedi.

Malatya’daki FETÖ/PDY ana davasını takip eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Senaryo kurulduğunu görüyoruz” dedi.


Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesindeki spor salonunda kurulan Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY Malatya ana davasını takip eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada hain darbe girişimin askeri ve sivil ayağında ciddi bir senaryo ile karşılaştıklarını söyledi.


Duruşmada senaryo kurulduğunu gördüklerini ifade eden Şahin, “Konuşmalara bakınca sürecin uzatılmaya çalışıldığını görüyoruz. Kentteki hava üssünden ve kışlalardaki hareketlilikten sorumlu değillermiş gibi. Halkın üzerine sürmüş oldukları zırhlı personel taşıyıcılarla, havalandırılmaya çalışılan savaş uçaklarıyla, buraya sevk edilen 7 kargo uçağıyla neden o gün hareketlilik vardı?


Ankara’da da duruşmaları takip ettik, birinin diğerinden farkı yok. İtirafçılar var ama itirafçıların yaptıklarının bir takım düzmece şeyler olduğunu biliyorum. Kesinlikle bildiklerinin yüzde 5’ini bile anlatmıyorlar. Vaziyeti kurtarmak için çaba içerisindeler. Milletimizin beklentisi adil kararlar verilmesi." şeklinde konuştu.


AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise bugünkü duruşmada da gördüklerinin diğerlerinden farklı olmadığını belirterek “Sanıklar ve avukatlarının sanki bu ülkede bir darbe girişimi olmamış, kargo uçakları inmemiş, zırhlı personel taşıyıcılar çıkartılıp halkın üzerine sürülmemiş gibi davranıyorlar” dedi. Sanıkların hiçbir şey olmamış gibi tiyatro sergilediklerini dile getiren Kahtalı, “Biz, bu davanın peşini bırakmayacağız, 250 şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu ülke üzerinde operasyon yapmaya kalkanların hüsrana uğrayacağını hep birlikte görmüş olacağız" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.