KÜLTÜR SANAT - 14 Eylül 2018 Cuma 17:27

Malatyalılar ‘Birlik ve beraberlik’ gecesinde buluştu

A
A
A
Malatyalılar  ‘Birlik ve beraberlik’ gecesinde buluştu

Yeşilyurt Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen ‘Milli birlik ve beraberlik’ buluşmasında sahne alan ünlü sanatçı Koray Avcı, Malatyalılara güzel bir gece yaşattı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen ‘Milli birlik ve beraberlik’ buluşmasında sahne alan ünlü sanatçı Koray Avcı, Malatyalılara güzel bir gece yaşattı.


Yeşilyurt Belediyesi’nin organize ettiği ve Gençlik ve Eğitim Derneğinin de destek verdiği ‘Birlik ve Beraberlik Buluşmaları-Koray Avcı’ konserinde 50 binin üzerinde Malatyalı bir araya geldi. Sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü sanatçı Koray Avcı, seslendirdiği şiir ve eserleri ile büyük beğeni topladı.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında gerçekleşen konsere AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları ve Genel Sekreter Yardımcıları, Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Ahmet Bayduz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları da katıldı. Konser alanını erken saatlerden itibaren doldurmaya başlayan binlerce Malatyalı seveninin yoğun ilgisi altında sahneye çıkan Koray Avcı, birbirinden güzel türküler ve şiirleriyle bir kez daha sevenlerinin gönlüne girmeyi başardı. Ülke mozaiği ve dinamiğine uygun, her yöreye ait şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Avcı, şarkıları ve şiirleriyle Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Çıkardığı albümlerle dinleyenlerin kalbine dokunan, bugüne kadar 190’a yakın konser veren Koray Avcı, şahsına gösterilen yoğun ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini sundu.


Konser sonunda Başkan Çınar tarafından sanatçı Koray Avcı’ya günün anısına ‘Elif-vav’ tablosu, kayısı paketi, Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un forma ve atkısını hediye etti. ‘Mutlu İnsanların şehri, Yeşilyurt’ sloganına uygun bir programın hayata geçtiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ünlü Sanatçımız Koray Avcı’ı kıymetli hemşehrilerimizle buluşturduk, son yıllarda Malatya’da düzenlenen en kalabalık ve en coşkulu konser etkinliğine ev sahipliği yapmaktan ayrıca onur duyuyoruz. Konser alanında 50 binin üzerinde hemşehrimizin olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Konser alanını tıklım tıklım dolduran tüm hemşehrilerimize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik ve Eğitim Derneğimizin de destek verdiği bu muhteşem konser programında ortaya çıkan birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dostluk görüntüleri konserimizin hedefine ulaştığının açıkça göstergesidir. Son dönemlerde ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hepimiz yakından görüyoruz bir yandan ekonomik diğer taraftan terör saldırılarıyla Türkiye’nin bölgesinde parlayan yıldız olmasını engellemeye çalışıyorlar. Binlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan toplumun farklı dini ve etnik kökenli vatandaşlarımızı karşı karşıya getirip iç karışıklık oluşturmak isteyenlerin hain planlarını sekteye uğratan yegane güç; milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesidir. Birlikte yaşama inancımızdan vazgeçmeme, kardeşliğimizden ödün vermeme, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkma inancımız bizim sarsılmaz gücümüzdür, bundan asla ödün vermedik vermeyeceğiz. Bizi zor durumda bırakmaya çalışanlara fırsat tanımayacağız ve ülkemize, kentimize ve ilçemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Koray Avcı gibi değerli bir sanatçımızı hemşehrilerimizle buluşturduğumuz ‘Birlik ve Beraberlik Buluşmaları’ konserinde değerli halkımızın el ele gönül gönüle olması, birlik ve beraberlik görüntüsünü tüm dünyaya yansıtması bu açıdan önemlidir. Malatya’lı hemşerilerimize doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşatan Koray Avcı kardeşimize teşekkürlerimi sunuyorum. ‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ sloganımızın daha farklı bir anlama ulaşmasına katkı sağlayan böylesine anlamlı bir organizasyonun Malatyalılarla buluşması noktasında aylardır çok yoğun emek sarf eden başta Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve personellerimiz olmak üzere Gençlik Eğitim Derneğimizin Başkan ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyorum. Bizler her alanda kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Yeşilyurt’un birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın ve huzurun adresi olduğunu bugün bir kez daha görmüş oldu. Yaptığımız hizmetlerle ilçemizde toplumsal dayanışma, paylaşım ve kardeşlik duygularının daha da güçlenmesine katkı sunuyoruz. Sanatsal ve kültürel organizasyonlarla Yeşilyurt markasını dünyaya yansıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’in 120 milyonluk içme suyu yatırımı başlıyor Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. “Alaşehir’in geleceğine yapılan önemli bir yatırım” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlere selamlarını iletiyorum. 10 yıllık süreçte, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bu yana Alaşehir çok büyük yatırımlar aldı. Büyükşehir Belediyemiz önemli projelere hayat verdi. MASKİ Genel Müdürlüğümüz önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdi. Alaşehir merkezimize ve Kavaklıdere mahallemize Atıksu Arıtma Tesisleri kazandırdık. Birçok mahallemizin altyapılarını yeniledik. Bu projeler uzun emekler ve uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu projede daha önceki yıllarda başlamış olduğumuz bir projedir. Avşar Barajımızın olduğu bölgede sondajlar açtık. Alaşehir ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırdık. Buradaki kaynaklarımıza göre bir projelendirme çalışması yapıldı. Güzergahtaki izinlerimizi, diğer işlemlerimizi ve Devlet Su İşleri (DSİ) izinlerimizi aldık. Boru ihalemize çıktık ve sahaya tüm borularımız indi. Çalışmalara da başlandı. Alaşehir Devlet Hastanesinin olduğu bölgedeyiz. Yaklaşık 12 aylık bir süre sonucunda eskiyen 50 yıllık hatlarımızı yenileyerek, ilçemizde hem su kayıp kaçaklarını engellemiş olacağız hem de daha sağlıklı, daha temiz ve kesintisiz içme suyu sağlayacağız. Yeni projemizde sadece boruların bedeli 50 milyon TL’dir. İşgücü maliyetleri ile toplamda 120 milyon TL’lik bir rakamdır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.