KÜLTÜR SANAT - 22 Nisan 2019 Pazartesi 15:12

Sinema oyuncusu Şilan Makal, öğrencilerle buluştu

A
A
A
Sinema oyuncusu Şilan Makal, öğrencilerle buluştu

İnönü Üniversitesi 12.

İnönü Üniversitesi 12. Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında oyuncu Şilan Makal İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.


Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konuşan ünlü oyuncu Şilan Makal, tarih bölümü mezunu olduğunu belirterek hayalinin akademisyen olmak olduğunu dile getirdi. Makal “Kader mi kısmet mi bilmiyorum ama kendimi dizide buldum. Oyunculuğun tadına vardığım için bırakmaya çok niyetim yok. Bu meslek dünyanın en güzel mesleği, çok zevk alarak yapıyorum. Önemli olan her şeyi severek yapmaktır. Gerçekten yaptığımız işten zevk almamız lazım.” dedi.


Set çalışanlarıyla kurduğu iletişimden bahseden Makal “İnsanların olduğu her yerde maalesef bir dedikodu bir rekabet oluyor. Bunlar, set ortamında da çok sıklıkla görebileceğimiz şeyler. Mümkün olduğunca içlerindeydim ama izoleydim. Onlarla aktiviteler yapıyordum ama zamanımın çoğunu odamda film izleyerek geçiriyordum. Her şeyimi anlatmıyor ve paylaşmıyordum böyle yapmak çok işe yarıyor. Çünkü sonunda şöyle bir şey oluyor. Çok fazla samimi ve iyi olan kişilerin araları bozuluyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için uzak duruyorum. Setteki huzur çok önemli bu nedenle gerçekten ekrana yansıyor o enerji ve reytinglerde de görülüyor.” İfadelerine yer verdi.


Sektör göz önünde olduğu için iyi ya da kötü olan her şeyin göz önüne çıktığını dile getiren Makal, şöyle konuştu:


“Siz öğrenciler nasıl okulda karşılaştığınız sorunlarla başa çıkıyorsanız biz de sektörde karşılaştığımız sorunlarla başa çıkıyoruz. Tabi ekstra daha dikkatli olmamız gereken durumlar oluyor. Söylediklerimizle yaptıklarımızın örtüşmesi gerekiyor. Sakın oyunculuğu dış görünüşle birleştirmeyin. Kilo, boy, yüz işi değil oyunculuk, oyunculuk cast işidir. Zaten oyuncuğu yöneten ve yönlendiren yönetmendir. Mesela ben bazı castlara uymuyorum. Diyelim ki komik ve kilolu bir oyuncu lazım ama beni komiğe oturtmuyorlar. Dış görünüşüme bakıp ‘sen güldüremezsin, komik olamazsın’ diyorlar ama belki yapacağım. Ayrıca beni başrole koymazlar da çünkü onun da kalıpları var. Mesele kesinlikle başrol değil. Ağırlığı olan beni eğitebilecek güzel karakterler canlandırmak istiyorum.”


Programın sonunda Şilan Makal’a Sinema Topluluğu (SİNETOP) tarafından plaket takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat tescil açıklaması Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’dan bu yana İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi ürünlere gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki bin 19 ürüne, kararın yayımlandığı 9 Nisan 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığı bildirildi. Öte yandan yapılan açıklamada, bin 19 ürünün; antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi, İsrail’e gönderilmesinin de bu kısıtlama kapsamına dahil edildiği bilgisi verilerek şu ifadelere yer verildi: “Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan 2024 tarihinden önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bu konuda aldığı karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir ve sıkı bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin her zaman her alanda her platformda yanlarında olmaya devam edeceğiz.”
Kırıkkale Ünlü şarkıcı Lara’dan kritik maç öncesi taraftarlara çağrı: "Stadyuma bekliyoruz" Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK’ya destek için taraftarlara ’stadyuma bekliyoruz’ çağrısı yaptı. Lara, ’Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz’ dedi. TFF 3 Lig’de son iki haftaya girilirken, 21 Nisan Pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde çıktığı 26 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Kırıkkalegücü FSK, topladığı 26 puanla ligin 12. sırasında küme düşme hattının 4 puan üzerinde yer alıyor. Ünlü sanatı Lara taraftarları maça davet etti Kırıkkaleli ünlü sanatçı Lara, paylaştığı görüntülü mesajda, Kırıkkalegücü FSK için ’stadyumu doldurmalıyız’ diyerek, vatandaşları maça davet etti. Lara, mesajında, "Haydi güzel Kırıkkalem! Kırıkkalesporumuza güveniyoruz, inanıyoruz. Her zaman da destekliyorum. Arkadaşlar, bu pazar Gümüşhane ile maçımız var. Çok önemli ve bu maçı almalıyız. Stadyumu doldurmalıyız. Bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz. Takımımıza destek olalım, sahip çıkalım. Sizleri seviyorum güzel Kırıkkale’m" ifadelerine yer verdi.