SPOR - 16 Eylül 2019 Pazartesi 13:29

Yeni Malatyaspor’da yüzler gülüyor

A
A
A
Yeni Malatyaspor’da yüzler gülüyor

Btc Turk Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, 4-0’lık Ankaragücü galibiyeti sonrası, "Milli arada gerçekten çok iyi çalıştık.

Btc Turk Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, 4-0’lık Ankaragücü galibiyeti sonrası, "Milli arada gerçekten çok iyi çalıştık. Bunun karşılığını da Ankaragücü karşısında aldık. Bu galibiyet bizi rehavete sokmayacak, aksine ayaklarımızın yere daha sağlam basmasını sağlayacak. Çünkü lig uzun bir maraton ve gevşemeyi kesinlikle kabul etmez” dedi.


Süper Lig’in 4.haftasında Ankaragücü’nü 4-0’lık skorla mağlup eden Btc Turk Yeni Malatyaspor’da Sportif Direktör Ali Ravcı, takımdaki son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Ankaragücü maçında gerçek kimliklerini sahaya yansıttıklarını ve 3 puan aldıklarını belirten Ravcı, “4. haftaya gelene kadar oynadığımız oyunun karşılığında daha fazla puanlar kazanabilirdik. Haftalar ilerledikçe daha iyi bir duruma geleceğimize inanıyorum. Geçen hafta şuana kadar sergilediğimiz oyunun karşılığı 3 puan olmamalıydı demiştim. Trabzon’da ve Alanya maçının ikinci yarısında iyi bir görüntümüz vardı. Alanya maçını bir yol kazası olarak görüyorum hala. Çünkü bu takımın potansiyeli çok daha iyisini yapabilecek düzeyde. Ankara’da maçın 90 dakikalık bölümünde mükemmele yakın bir oyun sergiledik. Benim en sevindiğim noktalarından birisi de yeni gelen oyuncularımızın takıma adaptasyonlarının kısa sürdüğünü görmek oldu” dedi.



“Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız”


Ravcı, milli arada lige en iyi şekilde hazırlandıklarını da belirterek, şunları söyledi:


“Milli aranın bize faydalı olacağı söylemiştim. Öyle de oldu. Çünkü takımımızda 3 önemli futbolcumuzun sakatlığı söz konusu idi ve yenilerin uyumu noktasında sıkıntılarımız vardı. Milli arada gerçekten çok iyi çalıştık. Bunun karşılığını da Ankaragücü karşısında aldık. Tabi bu galibiyet bizi rehavete sokmayacak, aksine ayaklarımızın yere daha sağlam basmasını sağlayacak. Çünkü lig uzun bir maraton ve gevşemeyi kesinlikle kabul etmez. Önümüzde Galatasaray maçı var. Onlar da iyi bir kadro oluşturdu. İnşallah bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.