GENEL - 11 Eylül 2019 Çarşamba 16:29

Akhisar’daki su kesintileri meclis gündemine taşındı

A
A
A
Akhisar’daki su kesintileri meclis gündemine taşındı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde son zamanlarsa sıklıkla yaşanan su kesintilerini Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getiren Meclis Üyesi Lütfi Akdağ, kesintilerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi talebinde bulundu.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde son zamanlarsa sıklıkla yaşanan su kesintilerini Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getiren Meclis Üyesi Lütfi Akdağ, kesintilerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi talebinde bulundu.


Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısına Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu yerine katılan Meclis Üyesi Lütfi Akdağ, Akhisar’da son zamanlarda yaşanan su kesintilerini gündeme getirdi. Gündem maddelerine geçmeden önce mecliste söz alan Lütfi Akdağ, “Son 2 ay içerisinde Akhisar’ın çeşitli mahallelerinde su kesilmeleri meydana geliyor. MASKİ’nin çalışmaları dolayısıyla yaşanan bu kesintiler konusunda Akhisar halkından inanılmaz derecede şikayetler alıyoruz. Birkaç saat içerisinde çözülebilecek sorunlar olarak bize iletiliyor; fakat su kesintilerini günlerce yaşıyoruz. Bu sorunların giderilmesini talep ediyoruz. Hatta bugün büyükşehir meclisine katılırken bile sularının kesik olduğu için şikayette bulunan vatandaşlarımız oldu” dedi.


Su kesintilerinin gün boyu sürdüğünü savunan Akdağ, "Bazen MASKİ’den gelen açıklamalarda şu mahallede 1-2 saat kesinti olacak deniliyor; ama bu su kesintileri gün boyu devam ediyor. Bununla ilgili Akhisar halkı sizlerden bilgilendirme istiyor” ifadelerini kullandı.


Su kesintileri ile ilgili açıklama yapan MASKİ Müdürü Şehnaz Başaran, “Normalde ilçelerdeki altyapılarda su borularının eskimiş olması büyük patlaklara neden olabiliyor. Öncelikle bunu belirtmeliyim. Bu boruların yenilenmesi ile ilgili de hepimizin projeleri var. Bu projelerin hayata geçmesi için kısmi kısmi onarımlar başladı. Komple altyapı yenilemeleri başladı. Bu patlakların önüne geçilmesi imkânsız, patlakları yaşayacağız. Ama bu patlakların tamiratını hızlı bir şekilde yaparak aktif hale getirmek için oldukça uğraş veriyoruz. Şimdi Akhisar gerçekten çok büyük bir yer. Birkaç beldede de aynı anda kesinti yaşanabiliyor ve hepsine aynı anda ekip gönderip, müdahale etmemiz imkansız olabiliyor. Mesela Akhisar’da geçtiğimiz haftalarda büyük hat, yani 800’lük hat patladı. Yani onun suyunu boşaltarak tamiratını yapmak ve ardından içine suyu vermek zaman alabiliyor. Bununla ilgili de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama 1-2 saat kesinti yaşanacak deyip de 1 gün kesinti yaşandığını zannetmiyorum” dedi.


Akhisar için personel sayısının arttığını belirten Başaran, “Akhisar için ekip sayımızı arttırdık. Bu süreci ve sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Siz de haklısınız, biz de oldukça sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu konuda artık uzun soluklu sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.