SPOR - 06 Temmuz 2020 Pazartesi 23:21

Akhisarspor - Balıkesirspor maçının ardından

A
A
A
Akhisarspor - Balıkesirspor maçının ardından

TFF 1.

TFF 1. Lig’in 32. haftasında Akhisarspor, sahasında karşılaştığı Balıkesirspor’u 3-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından iki takım teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi.


TFF 1. Lig’in 32. hafta kapanış karşılaşmasında Akhisar Stadyumunda rakibi Ekol Hastanesi Balıkesirspor’u 3-1 mağlup eden Akhisarspor’da yüzler gülüyor. Akhisarspor, aldığı galibiyetle son 2 maça 54 puanla play-off hattında beşinci sırada girdi. Maçın ardından her iki takımın teknik adamları karşılaşmayı değerlendirdi.



"Makas iyice daraldı"


Makasın iyice daraldığını kaydeden Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Makas iyice daraldı. Maç öncesi 3 maçımız kalmıştı. Rakiplerimizden Altay, Demirspor’la berabere kaldı diğerleri istedikleri sonuçları aldı maçların sonlarına doğru attıkları gollerle. Görüldüğü gibi hiçbir maç kolay olmuyor. Bu arada bir yanılgıya düştü herkes. Ligdeki puan durumuna bakıp, ‘Bu rahat’, ‘Bu düştü’, ‘Bunu yenmek kolay’ gibi böyle bir şey yok. İki haftadan beri bize diğer takımların çektirmediği zorluğu İstanbul ve Balıkesir takımları çektirdi. Onlara teşekkür ediyorum, futbol bu. Futbol adına Balıkesir’e teşekkür ediyorum. Oynadıkları oyundan dolayı da kutluyorum. Bize gelince, rakip kadrosunu gördüğümüzde geçen haftalardan farklı bir kadroyla oynadılar. Biz oyuna çok tempolu girdik. 15. dakikaya kadar ciddi pozisyonlarımız oldu ama Burhan’ın vuruşuyla 1-0 öne geçtik. Devre böyle bitti. İkinci devre 55. dakikada çıkarken kaptırdık, Anıl girdi vurdu 1-1 oldu. Bu bizi silkeledi. Dakika 59’da Burhan’la 2-1 yaptık. İlk devre biraz kısırdı pozisyon açısından ama 2. devre yediye yakın pozisyon bulduk. Ergin’in golüyle rahatladık. Çünkü futbolda 2-1 riskli bir skor her an her şey olabilir. Bu bizi rahatlattı. 3-1’lik skorla rakibimizi yenmiş olduk. Bu arada uzun bir aradan sonra dönen Ergin ve Burhan kardeşimin de ayaklarına sağlık, teşekkür ediyorum. Bu arada hakem kardeşimiz Direnç Tosunoğlu, İzmir bölgesinden, gayet güzel bir maç yönetti. Sıfır hata diyebiliriz ekibiyle birlikte tebrik ediyoruz. Son iki haftaya bizim oynayacağımız Bolu ve Keçiörengücü maçlarını artık 60 puan yapma hedefinden sapmadan takım olarak çok daha konsantre bir şekilde hazırlanacağız” dedi.


Son iki haftayı değerlendiren tecrübeli teknik adam Vural şunları söyledi:


“Önümüzdeki hafta Bolu maçımız var. Maç aralığına bakıldığında Bolu’nun maçı, Osmanlı’nın maçından daha ağır bir maç gibi gözüküyor. O yüzden Boluspor bizimle oynayacağı maçtan muhakkak puan almak isteyecek ligdeki devamlılığını sağlamak adına. Biz de 60 puan alalım sonra bakalım ne olacak hedefindeyiz. Öyle bir durumdayız ki lig ikincisi belli değil. Ben şimdiden Hatayspor’u kutluyorum. Çünkü oynayacağı maç çok ağır bir maç değil. Adanaspor’un gardı çok düştü. Dolayısıyla Hatayspor’un alacağı bir puan bile onun artık Süper Lige çıkması anlamına gelecek ki sonlara doğru artık çok zorlandığı bir dönemde yine evinde 95. dakikada attığı bir golle hakikaten sezon başından beri hakettiği yere gelecek ama çok zorlanarak gelecek. Her şeye rağmen Hatayspor’u şimdiden kutluyorum. Gerçi futbolda her şey olabilir. Şuanda 60 puanı var. Biz 60 puan yapsak, o iki maçı kaybetse bizim final oynayacağımız belli. Her şey bitmiş değil matematiksel olarak ama maç ağırlıkları insanı böyle daha farklı düşünmeye zorluyor. Altay evinde puan kaybederse play-off şansını kaybedebilir. Dolayısıyla Altay Erzurum’la çok zorlu bir 3 puan mücadelesi verecek. Varsayalım ki Altay kazanır, Erzurum kaybederse akabinde Bursaspor evinde Menemen gibi taş gibi, diri bir takımla oynayacak. Dolayısıyla 10 kişilik bir takıma karşı geçen hafta futbol şansıyla kazandı. Dolayısıyla çok kolay bir maç olmayacak. Şimdi onun altında da biz varız. 54, 55, 55, 57 yani aramızda bir puan, bir puan 2 puanlık farklar. O kadar hatasız yapanlar, 60 puanı yapacak takım çıkacak. Mevlam herkesin gönlüne göre versin. Bütün takımlar bizim takımımız. Hepsine başarılar diliyorum. Tabi kendi takımımın da çok kazanmasını arzu ediyorum. Alacağımız 6 puanla ikincilik şansımızı, bir galibiyetle kesinlikle play-off şansını kazanmış olacak. Böyle bir haftaya gidiyoruz. Çok şükür, Muhammet kardeşimizin sakatlığı geçti diye bir haber geldi. Alperen kardeşimizin omuzundan sakatlığı devam ediyor. Onur’un arka adalesinde bir zorlanma oldu, maç sabahı kendisi oynayamayacağını ifade etti. Dolayısıyla birkaç sakatımız var ama çok şükür kart cezalımız yok. Bu hafta takımda farklı oyun anlayışıyla farklılık uyguladık. Bunda da başarılı olduk. Son iki haftaya girerken kazasız belasız, hak edenin çıktığı şansı bol olanın çıktığı bir lig olarak gibi gözüküyor.”



Baysal: “Oyundan memnunum”


Geçtiğimiz günlerde takımın başına getirilen Ekol Hastanesi Balıkesirspor Teknik Direktörü Umut Baysal da şunları söyledi:


“Oyuna Akhisar hızlı başladı ama daha sonra oyunu dengeledik, çok basit 3 gol yedik. 1-1’den sonra erken gol yememiz oyun disiplininden koptuk. Daha sonra risk almak zorunda kaldık ve yediğimiz 3. Golle maçı kaybettik. Takım olarak baktığımızda oyun felsefemizden, yaptığımız işlerle, girdiğimiz pozisyonlarla, oyuncularımın yürekli oyunlarından memnunum. Önümüzdeki haftalarda taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Rakibimizi de tebrik ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.