GENEL - 07 Temmuz 2020 Salı 16:13

Alaşehir’de İzmir rüzgarı

A
A
A
Alaşehir’de İzmir rüzgarı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun daveti üzerine Alaşehir’e geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun daveti üzerine Alaşehir’e geldi. Soyer, burada İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve TARİŞ arasında 30 ton kuru üzüm alımına ilişkin protokol imzaladı. Ayrıca Alaşehir’in kardeş şehri olan Karşıyaka’nın isminin verildiği sosyal tesisin de açılışı törenle yapıldı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Manisa’nın Alaşehir ilçesini ziyaret etti. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun daveti üzerine ilçeye gelen Başkan Soyer’e eşi ve aynı zamanda İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe eşlik etti. Soyer ve beraberindekiler ilçe girişinde Alaşehir Kemaliye Yörük Türkmen Efeler Derneğinin ’Seymen’ oyunu ile karşılandı. Daha sonra sevgi yolu üzerinden başlanarak, Alaşehir Belediyesi tarafından kardeş şehri olan Karşıyaka’nın isminin verildiği ve açılışı yapılacak olan sosyal tesisin önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında Soyer ve beraberindekiler vatandaşları selamlayarak, tören alanına geldi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ton kuru üzüm aldı


Törende, Alaşehir Belediyesi öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği arasında kuru üzüm alımına ilişkin protokol imzalandı. Bir süre önce 80 ton kuru üzüm alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci etapta 30 ton kuru üzüm daha alarak, üreticileri sevindirdi.


Törende konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Korona virüs sürecinde yeni değerlere maruz kaldık, yeni değerler önemli kılındı. Burada birçok maddi değerin önemini yitirdiğini ancak tarımın ve üretimin önem kazandığını görmekteyiz. Bu konuda Seferihisar’da başlayan tarıma ve üretime katkı sağlayan Tunç Soyer başkanım, İzmir Büyükşehir Belediyesinde de bu çalışmalarına hız verdi. Geçtiğimiz günlerde bizimle, TARİŞ’le, kadın kooperatifleriyle beraber üzüm alımını gerçekleştirdi. Bugün bu üzüm alımının ikinci döneminin protokolünü hep beraber imzalayacağız” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesine üzüm alımı için teşekkür eden TARİŞ Üzüm Birliği Genel Müdürü Yurtcan Biryol, “Bundan 25 yıl önce Türkiye 100 bin ton ihracat yapıyordu, 100 milyon dolar ihracat geliri elde ediyordu. Şu anda yaklaşık 280 bin ton kuru üzüm ihraç ediyor ve geliri 500 milyon dolardır. O yüzden çok önemli bir aşamadayız. Bunu daha da geliştireceğiz” diye konuştu.



"Salgının tahribatı birbirimize sahip çıkarsak azalıyor"


Pandemi sürecinde tarımın öneminin bir kez daha ön plana çıktığını aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise çiftçilere verdikleri emek için teşekkür etti. Soyer, "Bu pandemi süreci aslında gösterdi ki birbirimize çok daha fazla destek olmak, omuz vermek zorundayız. Çünkü görüyoruz ki bu büyük salgının tahribatı eğer birbirimize sahip çıkarsak azalıyor. Yoksa başka büyük ekonomik krizlere, işsizliğe sebep oluyor. Çok daha ağır faturalar ödüyoruz. O yüzden ilk çıkarttığımız ders birbirimize sahip çıkacağız. Ayrıca kendi kendine yeten bir ekonomiye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. İzmir’den buraya gelene kadar sağda solda yemyeşil üzüm bağlarını görünce insan iftihar ediyor. Ama bir yandan da o üzümün değerini bulamadığı için de çok büyük üzüntü duyuyor. Neden üzüm emeğinin karşılığını vermiyor? Başka bir tarım mümkün derken temel çözümler getirdik. Atalık tohuma, yerli tohuma çıkacağız. O tohum bizim atalarımızın en büyük mirasıdır. Şuranın buranın tohumuna mahkum olmayacağız. Kendi atalık yerli tohumumuza sahip çıkacağız.Küçük çiftçiler mutlaka kooperatif çatısı altında buluşacak. Tek başına ürününü pazarlama imkanına sahip olmayabilir. Ama çatı örgüt bütün o küçük üreticiyi bünyesinde toplayacak ve kooperatifle birlikte üretim yapılacak. Tarımsal ürün dünyanın hiçbir yerinde para etmiyor. Mutlaka katma değerini büyütmemiz, işlememiz gerekiyor” dedi.


Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Rıza Türker arasında kuru üzüm alımına ilişkin protokol imzalandı



Alaşehir, kardeş şehri Karşıyaka’nın ismini sosyal tesislere verdi


Alaşehir Belediyesi, kardeş şehri olan İzmir Karşıyaka’nın ismini, restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete giren sosyal tesise verdi. Tesisin açılış kurdelesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer tarafından kesildi. Açılışta bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in emeğin paylaşılması ve geliştirilmesi yolunda gösterdiği çabalara Alaşehir’de bir yenisini daha eklemesini yürekten alkışlıyoruz. Kardeş şehrimizin bir sosyal tesis daha kazanması bana onur vermektedir” dedi.


Açılışı yapılan sosyal tesisin Karşıya ile Alaşehir arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendireceğini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Bu projeyle her iki kardeş belediyemizin halkları arasında ekonomik, sosyal, kültürel bağların kuvvetlenmesini sağlayacak” ifadelerini kullandı.


Açılışın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun masa tenisi oynaması renkli görüntüler oluşturdu.


Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ev sahipliğinde gerçekleşen programa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, TARİŞ Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri, Alaşehir Kadın Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu, oda ve dernek başkanları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da hırsızlık anları kamerada: Biri oyun konsolu, biri çanta diğeri bisiklet çaldı Şişli’de bir mağazaya gelen bir kadın, masada duran çantayı ikinci denemesinde kaşla göz arasında çalarak dükkandan uzaklaştı. Beyoğlu’nda da çocuklar apartmandaki bisikleti hiçbir şey olmamış gibi çalarak yollarına devam etti. Beşiktaş’ta ise ev eşyası satan dükkana müşteri gibi gelen bir kadın, kaşla göz arasında 25 bin liralık oyun konsolunu çaldı. Yaşananlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İstanbul’da geçtiğimiz günlerde birçok farklı noktada hırsızlıklar yaşandı. Yaşanan olaylarda hırsızların rahat tavırları ise izleyenlere adeta ‘pes’ dedirtti. Beşiktaş Ortabahçe Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda, genç bir kadın elindeki çantalarla müşteri kılığında dükkana geldi. Uzun süre ürünleri inceleyen kadın, bir süre sonra koltuklara oturarak dinlenmeye başladı. O esnada yerde duran oyun konsolunu çalmak için doğru zamanı bekleyen kadın, yavaş hareketlerle oyun konsolunun yanına geldi. Ardından bir süre daha diğer ürünleri inceleyerek 25 bin lira değerindeki oyun konsolunu eline aldı. Soğukkanlılığıyla dikkat çeken genç kadın, hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden elini kolunu sallayarak çıktı. Yaşananlar dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Dakikalarca doğru anı kolladı Şişli Nişantaşı Mahallesi’nde geçtiğimiz ay meydana gelen olayda ise mağazaya gelen bir kadın, dakikalarca kıyafetleri inceledi. Ardından kadın, yavaş hareketlerle gelerek masanın üzerinde duran çantayı çalmak istedi. Birinci hamlesinde cesaret edemeyen kadın, bir süre daha insanları kollayarak mağazayı gezmeye devam etti. Ardından, cesaretini toplayarak gelen kadın, ikinci denemesinde masada duran çantayı alarak ceketinin içine sokarak gözden kayboldu. Yaşananlar mağazanın güvenlik kamerasına yansıdı. Saniyeler içinde bisikleti çaldılar Beyoğlu Kulaksız Caddesi’nde ise geçtiğimiz gün iki çocuk, apartman önüne geldi. Çocuklardan birisi apartmana girerken, diğer çocuk gözlem için dışarıda kaldı. Ardından kapı girişinde bulunan bisikleti çalan çocuklar yavaş hareketlerle gözden kayboldu. O ablar sokağın güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Erzincan Erzincan’da aranması bulunan 8 kişi yakalandı Erzincan’da toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 8 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 16 Nisan 2024 - 23 Nisan 2024 tarihleri arasında aranması bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1şahıs, 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, muhafaza görevini kötüye kullanmak suçundan 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, basit yaralama suçundan 6000 TL adli para cezası bulunan 1şahıs, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası olan 6 şahıs, 6000 TL adli para cezası olan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranması olan 1 şahıs toplam 8 şahıs Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
İstanbul MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı Yenilikçi Eğitim Ekosistemi Modern Müfredat vizyonu ile Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını referans alarak “Daha İyi Bir Dünya için Daha İyi Bir Ben Kimliğine” odaklanan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile MBA Okulları Projeler Koordinatörü Selin Ural arasında imzalanan akademik ve bilimsel proje protokolü ile MBA Okulları mezun öğrencilerine Kapadokya Üniversitesi tarafından eğitim bursu verilecektir. Protokol çerçevesinde MBA Okullarının kampüs ve üniversite imkanları öğrenciler tarafından ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanılacak olup, multidisipliner çalışmalarla Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri tarafından öğretmen eğitimleri yanı sıra Newgen Kariyer Eğitimi verilecek ve ulusal-uluslararası bilimsel proje hazırlama çalışmalarına rehberlik edilecektir. Sosyal sorumluluk projeleri, meslek ve tercih bilincinin kazandırılması ile ilgili lise kademesi öğrencilerin yer aldığı oturumlar düzenlenecek. Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, imzalanan protokol hakkında “Kapadokya Üniversitesi olarak bu tür iş birlikler bizim için önemli. Bu iş birliği kapsamında eğitimde yenilikçi bir ekosistem oluşturulacak ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımları ile öğrencilerin eğitim hayatındaki sınırlar genişletilecek ve daha nitelikli yetiştirilmesi hedefine ulaşılması kolaylaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu. MBA Okulları AP ve Projeler Koordinatörü Selin Ural da “Öğrencilerimizin tutku alanlarının derinleşme yolculuklarında kampüslerimiz ve üniversiteler arasındaki iş birliğini önemsiyoruz. Ülkemizin köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi ile sürdürülebilir iş birliğine imza atarken öğrencilerimizin eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında son derece önemli bir adım attığımızı ve yenilikçi projeler üretmek için heyecan duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.