GENEL - 22 Mart 2020 Pazar 15:47

Başkan Ergün: “Hijyen çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz”

A
A
A
Başkan Ergün: “Hijyen çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz”

Korona virüs tedbirleri kapsamında il genelinde hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını kararlılık ve hassasiyetle sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede periyodik olarak çalışmalarına devam ediyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında il genelinde hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını kararlılık ve hassasiyetle sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede periyodik olarak çalışmalarına devam ediyor. İlk günden itibaren tüm ekiplerin seferber olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hijyen çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak korona virüs ile mücadeleye ilk günden beri hassasiyet gösterdiklerini ve tüm birimleriyle seferber olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İlk günden itibaren koronavirüsle mücadeleye hassasiyet gösterdik. Camilerden cemevlerine, oto terminallerden otobüs duraklarına, toplu ulaşım araçlarından ticari taksilere, servis araçlarından kamu kurumlarına, çocuk parklarından kütüphanelere kadar tüm ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon uygulamalarımızı periyodik olarak sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra cadde ve sokaklarımızda temizlik ve yıkama çalışmaları da yapıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimizin de belirtilen kurallara riayet etmesiyle hep birlikte bu zorlu süreci Allah’ın izniyle aşacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.