EĞİTİM - 22 Mayıs 2019 Çarşamba 15:37

Bu kez öğretmenler oynadı, öğrenciler izledi

A
A
A
Bu kez öğretmenler oynadı, öğrenciler izledi

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), "Okul Dışarıda Günü" ve "Dünya Oyun Oynama Günü" etkinlikleri kapsamında öğretmenlerin sınıflarını açık havaya taşıyıp derslerini oyun oynayarak işlemeleri çağrısı üzerine Manisa’da Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğretmenleri, okul bahçesinde öğrencilerle birlikte ’Yağ satarım bal satarım’ oyununu oynadı.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), "Okul Dışarıda Günü" ve "Dünya Oyun Oynama Günü" etkinlikleri kapsamında öğretmenlerin sınıflarını açık havaya taşıyıp derslerini oyun oynayarak işlemeleri çağrısı üzerine Manisa’da Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğretmenleri, okul bahçesinde öğrencilerle birlikte ’Yağ satarım bal satarım’ oyununu oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, öğretmenlerde en az öğrencileri kadar eğlendi.


Yunusemre Mehmet Suphi Egemen İlkokulu, MEB’in "Okul Dışarıda Günü" ve "Dünya Oyun Oynama Günü" etkinlikleri kapsamında, geleneksel sokak oyunlarını yeniden yaşattı. Bakanlığın, öğretmenlerin sınıflarını açık havaya taşıyıp derslerini oyun oynayarak işlemeleri çağrısıyla harekete geçen okul yönetimi, okul bahçesinde öğrencilerle birlikte oyun oynadı. Etkinlik çerçevesinde ana sınıfı öğrencileri kitap okudu, tişört boyadı, köpükten balon yaptı, top toplamak için yarıştı ve müzik eşliğinde dans etti. Öğrencilerin oyunlarına öğretmenler de eşlik etti. Daire yapan öğretmenler ‘yağ satarım bal satarım’ oyununu oynadı. Öğrencilerde alkış tutarak, öğretmenlerine destek verdi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, öğretmenlerde en az öğrencileri kadar eğlendi.


Projeye ilişkin bilgi veren Okul Müdürü Evra Seda Satan, “Bugün bakanlığımızdan gelen proje doğrultusunda ana sınıflarımızla dışarıda ders işleyerek, oyunlarımızı oynuyoruz. Oyun oynamak çocuğun en büyük görevi. Bu anlamda daha önce okulumuzda hayat oyunu adlı bir proje başlatmıştık. Hayat oyunu 5 farklı ana sınıfında çocuklara uygulamalı olarak öğretmek en büyük amacımızdı. Fırsat bulduğumuz her zaman sadece ana sınıfımızda değil 405 öğrencimizle birlikte hem oyun oynuyoruz hem çalışıyoruz. Çocukluğunda oyuna doyan çocuk, büyüdüğünde aile, meslek ve sosyal hayatında başarılı oluyor. Oyun oynayamamış dezavantajlı çocukların ileri ki yaşlarda sıkıntılarla karşılaştığını gözlemekteyiz. Oyun oynamayı sadece bir gün değil her gün destekliyoruz. Velilerimize de bunu tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.