SPOR - 23 Kasım 2021 Salı 13:52

Geleceğin raketi başarıdan başarıya koşuyor

A
A
A
Geleceğin raketi başarıdan başarıya koşuyor

Yunusemre Belediyespor’un 9 yaşındaki tenisçisi Suzanna Solmaz, katıldığı turnuvalarda başarıdan başarıya koşuyor.

Yunusemre Belediyespor’un 9 yaşındaki tenisçisi Suzanna Solmaz, katıldığı turnuvalarda başarıdan başarıya koşuyor. Suzanna’nın gelecekteki hedefi Türkiye Şampiyonu olup mili takım formasıyla başarılar kazanmak.


Yunusemre Belediyespor, teniste milli takıma aday bir sporcu yetiştiriyor. Bu sporcunun adı Suzanna Solmaz. Yeteneğiyle dikkat çeken Suzanna henüz 9 yaşında. 3 yaşından bu yana tenis oynuyor ve katıldığı özel turnuvalarda altın madalyaları topluyor. Haftanın 6 günü yoğun tempoda çalışan minik tenisçinin hedefi Türkiye Şampiyonu olarak milli takımda ülkemizi temsil etmek. Tenis oynamayı çok sevdiğini belirten Suzanna Solmaz, “Bu yıl Balıkesir ve Aydın’da yapılan 9 yaş turnuvasında birinci oldum. Üç sene sonra Türkiye şampiyonalarında resmen yarışabileceğim. 12 yaşıma kadar kendimi daha da geliştirip Türkiye Şampiyonu olmak istiyorum. Milli Takımda da dünyanın sayılı tenisçileri arasına girmeyi hayal ediyorum.” dedi.



Babası aynı zamanda antrenörü


Erken yaştan bu yana tenis oynayan Suzanna, Yunusemre Belediyespor’un tenis antrenörü Beytullah Solmaz’ın kızı. Baba Beytullah Solmaz, Suzanna’nın disiplinli çalışmayı sürdürdüğü takdirde gelecekte yıldız bir tenisçi olabileceğine inandığını söyledi. Suzanna’nın çalışma performansından memnun olduğunu ifade eden Solmaz, ”Suzanna çok yetenekli, çalışkan ve geleceği parlak bir tenisçi. İlk günden bu yana 6 yılda ciddi bir gelişim kat etti. Zaten ne kadar çok ilerlediğini özel turnuvalardaki şampiyonluklarıyla ispatladı. Şu anda iyi gidiyor ve daha büyük başarıları elde edebilecek potansiyele sahip. Önünde uzun bir yol var. Çalışmaya devam ederse birçok başarı hayalini gerçekleştirebilir. Şampiyonluklar inanıp çalışmakla kazanılır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.