KÜLTÜR SANAT - 13 Ekim 2021 Çarşamba 10:17

İki kardeş aynı anda kitap çıkardı

A
A
A
İki kardeş aynı anda kitap çıkardı

Manisa’da okul müdürü olarak görev yapan Edebiyat Öğretmeni Cüneyt Aybey, “Seksenlerden Geliyorum Ben” isimli deneme kitabını, sağlık memuru olan kardeşi İsmail Aybey ise “Sen Şiire Sığmazsın” isimli şiir kitabını çıkardı.

Manisa’da okul müdürü olarak görev yapan Edebiyat Öğretmeni Cüneyt Aybey, “Seksenlerden Geliyorum Ben” isimli deneme kitabını, sağlık memuru olan kardeşi İsmail Aybey ise “Sen Şiire Sığmazsın” isimli şiir kitabını çıkardı. Manisalı iki kardeşin aynı anda çıkardığı ilk kitapları satışa çıkarken kitaplar şimdiden ilgi görmeye başladı.


Turgutlu Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Müdürü olan Edebiyat Öğretmeni Cüneyt Aybey, uzun yıllardır yazmış olduğu deneme yazılarını topladığı “Seksenlerden Geliyorum Ben” isimli deneme kitabını çıkardı. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde Sağlık Memuru olarak çalışan kardeşi İsmail Aybey ise yazmış olduğu şiirlerden oluşan “Sen Şiire Sığmazsın” isimli şiir kitabını çıkardı. İki kitap da Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) tarafından basıldı. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanan iki kardeş, aynı anda kitap çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.



Okuyucular çocukluklarına dönecek


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cüneyt Aybey, “Uzun zamandır yaptığım yazı çalışmalarımı nihayet kitaplaştırmak nasip oldu. Beni yazmaya teşvik eden öğretmen arkadaşlarıma, yakınlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kitabın çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Seksenlerden Geliyorum Ben’ ismini verdiğimiz bu kitabımda deneme yazılarımı topladım. Seksenli yıllar Hatırlayınca duygulandığımız o güzel yıllar. Çocukluğumun geçtiği, hayatı ve dünyayı öğrendiğim, hiç unutamayacağım yıllar. Seksenli yıllara ait duygu ve düşüncelerimi anlattığım, gönül aynama yansıyanları yazdığım bu kitabı okuyunca kendinizden de bir şey bulacak, bazen duygulanacak bazen hüzünlenecek bazen de mutlu olacaksınız. Hep beraber o yıllara bir kez daha gidip bir kez daha çocuk olmayı hayal etmekle yüzünüzde bir tebessüm, içinizde bir sıcaklık, gönlünüzde bir huzur ve yüreğinizde bir umut oluşursa emeklerim boşa gitmemiş demektir” şeklinde konuştu.



“20 yıldır yazdığım şiirlerim var”


Yirmi yıldır şiir yazdığını dile getiren İsmail Aybey ise, “Şiirlerimi kitaplaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum. 20 yıl önce ilk şiirlerimi yazdığımda, aynı zamanda Edebiyat Öğretmeni olan Abim Cüneyt Aybey, şiirlerimin sıradan şiirler olmadığını fark ederek bana yazmaya devam etmem konusunda teşvikte bulundu. Ben de ilham geldikçe şiirlerimi ajandama yazdım. Bunların içinden seçtiğim 56 şiirimi kitaba aldım. Abimle aynı zamanda kitap çıkarmak bizim için güzel bir hatıra oldu. Bana vermiş olduğu destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da muhteşem 23 Nisan gösterileri sahnelendi Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin sergilediği oyunlar güzel görüntülere sahne oldu. 1453’ten, 23 Nisan 1920’e kadar Türk milletinin yaşadığı tarihi anları sahneleyen öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı. Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karaçayır’da bulunan 3 bin kişilik kapalı spor salonunda coşkuyla kutlandı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin sergilediği gösteriler güzel anlara sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için düzenlenen etkinlikte vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu. Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. Mehter Marşı ile başlayan etkinlikte ilkokul ve ortaokul öğrencileri de koro, tiyatro, halk oyunları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. İlkokul öğrencilerinden oluşan koro ekibi Cumhuriyet’in 100. Yılı için bestelenen Parla şarkısını söyledi. Salonu dolduran vatandaşlar, öğrencilere telefon ışıklarıyla eşlik etti. İzzet Baysal 50.Yıl İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 1453’ten 23 Nisan 1920’e kadar Türk milletinin yaşadığı tarihi anları sahneledi. Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütme anını, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını, Kurtuluş Savaşı’nda fedakarlık yapan kadınları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilan edilmesine kadar tarihi anları sahneleyen öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. Salonu dolduran vatandaşlar dakikalarca alkışladı.
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.