ASAYİŞ - 25 Temmuz 2021 Pazar 00:42

Jandarmanın takibi, kenevir yetiştirenleri ele verdi

A
A
A
Jandarmanın takibi, kenevir yetiştirenleri ele verdi

Manisa’nın Kula ilçesinde yasadışı uyuşturucu imal ve ticaretinde kullanılmak üzere kenevir bitkisi ekildiği ihbarını alan jandarma ekipleri, bölgeye düzenlediği baskında dere ve çalılık alan içerisinde gizlenmiş ve dereden su çeken bir adet su motoru tespit edip, çevrede yaptığı araştırmada gözetleme yapan bir kişi ile, olay yerinde motosikletle kaçmaya çalışan bir kişiyi suçüstü yakaladı.

Manisa’nın Kula ilçesinde yasadışı uyuşturucu imal ve ticaretinde kullanılmak üzere kenevir bitkisi ekildiği ihbarını alan jandarma ekipleri, bölgeye düzenlediği baskında dere ve çalılık alan içerisinde gizlenmiş ve dereden su çeken bir adet su motoru tespit edip, çevrede yaptığı araştırmada gözetleme yapan bir kişi ile, olay yerinde motosikletle kaçmaya çalışan bir kişiyi suçüstü yakaladı. Koşarak kaçmaya çalışan bir kişi gözden kaybolurken, bölgede yapılan aramada birbirine yakın 6 farklı noktada etrafı çalılar ile gizlenmiş alanlarda toplam 590 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı, kaçan bir şüphelinin ise arama çalışmaları sürüyor.


Kula İlçe Jandarma Komutanlığı, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Esenyazı Mahallesi Karanlıkdere mevkiinde uyuşturucu imal ve ticaretinde kullanılmak üzere kenevir bitkisi ekildiği duyumunu aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ile Gökçeören Karakol Komutanlığı ekiplerince bölgeye yapılan baskında, dere ve çalılık alan içerisinde gizlenmiş ve dereden su çeken bir adet su motorunun olduğu tespit edildi. Su motorunun çalışmasına müteakip bölgede yapılan incelemede, D.D.(46) isimli şahsın koşarak uzaklaşmaya çalıştığı, M.Ç.(34) isimli şahsın motosikletiyle bahse konu bölgeden uzaklaşma çabasında olduğu, E.Ö.(56) isimli şahsın da olay yerine 100 metre mesafede gözetleme yaptığı tespit edildi. Koşarak bölgeden kaçan D.D.(46) isimli şüpheli gözden kaybolurken, diğer iki şüpheli ise jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Derede su çeken su motorunun incelenmesinin ardından, su motoruna bağlı yaklaşık 100 metre uzunluğunda olan su hortumu takip edildiğinde birbirine yakın 6 farklı noktada etrafı çalılar ile gizlenmiş alanlarda, boyları yaklaşık 1 metre 80 santimetre ile 2 metre 50 santimetre arasında değişen toplamda 590 kök ekili kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen kenevir bitkilerinden 6 adet numune alınarak Jandarma Olay Yeri İnceleme(OYİ) ekiplerine teslim edilirken, 584 adet kenevir İlçe Tarım Müdürlüğü nezaretinde imha edildi.


Öte yandan, kenevir bitkilerini sularken suçüstü yakalanan 2 şüpheli, işlemleri için Gökçeören Karakol Komutanlığı’na götürüldü. Burada ifadesi alınan şüpheli M.Ç.(34), avukat huzurunda verdiği ifadede suçunu itiraf etti. M.Ç.’nin itirafı üzerine şüpheli M.Ç. ve E.Ö.’nün adreslerinde arama talebinde bulunulurken, firari şüpheli D.D.’yi arama çalışmaları da sürüyor.


Jandarma’nın konu ile ilgili çalışmaları da sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.