GENEL - 09 Haziran 2021 Çarşamba 15:07

Kırkağaç’ta Prestij Caddesinin altyapısı yenilendi

A
A
A
Kırkağaç’ta Prestij Caddesinin altyapısı yenilendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırkağaç ilçesine kazandıracağı prestij caddesi öncesinde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 1050 metrelik içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları tamamlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırkağaç ilçesine kazandıracağı prestij caddesi öncesinde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 1050 metrelik içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları tamamlandı.


MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu temin etmek üzere yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu ile Kırkağaç’ın çehresini değiştirecek olan prestij cadde çalışmalarına başlandı. Söz konusu caddenin ilk ayağı MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandı. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda prestij caddesine 1050 metrelik yeni nesil içme suyu şebeke hattı döşendi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde Manisa’nın çehresini değiştirecek önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Kırkağaç ilçesinde yapımı devam eden prestij caddesi ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Aydınyer, “Manisa’nın 17 ilçesine ayrım yapmadan yürüttüğümüz çalışmalarımıza her gün yenisini eklemeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunabilmek için eski hatları birer birer sağlıklı hale getiriyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün müjdeleri ile Kırkağaç ilçemizde yapımı başlanan prestij caddemizin içme suyu şebeke hattını hayırlısı ile tamamladık. Ekiplerimizin özverili çalışmaları ile yenileme işimiz kısa süre içerisinde tamamlandı. Hayırlı olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Çeşme’de yarı maraton heyecanı Çeşme Yarı Maratonu, 4 Mayıs Cumartesi günü Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde koşulacak. Bu önemli organizasyona katılmak için son kayıt tarihi ise 1 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Ege’nin güzel atmosferinde koşmak isteyenler Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda bir araya gelecek. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’da 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak yarışa dahil olmak isteyenler 1 Mayıs Çarşamba gününe kadar kayıt yaptırabilecek. Organizasyonun sloganı da ‘Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme’de Koş’ olacak. Argeus Travel & Events tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi katkılatıyla gerçekleşecek yarış, birbirinden önemli sporcuları bir araya getirecek. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’da, 21K ve 10K parkurlarıyla koşu tutkunlarına önemli bir deneyim sunacak olan yarış, 1000’er kişilik katılımcı ile sınırlı tutulacak. Egenin güzel doğasında yarı maraton Maratonunun 21K koşusu, Çeşme şehir merkezinden saat 08.00’de start alacak. Organizasyon, Ilıca ve Alaçatı’nın tüm güzelliklerini gözler önüne sererken, başladığı noktada sona erecek. 188 metrelik tırmanışı da içinde barındıran yarış, parkur çeşitliliği anlamında koşucuların deneyimlerini de zenginleştirecek. Organizasyonda 21K’lık yarı maratonun yanı sıra 10K’lık ayrı bir parkur da yer alacak. 10 km’lik parkurda yarı maraton heyecanını yaşamak isteyenler için yarış, Alaçatı Şehir Merkezi’nden saat 09.00’da başlayıp, Çeşme Şehir Merkezi’nde son bulacak. 91 metrelik bir tırmanışa sahip olan 10K parkurunda ise hem yeni katılımcılar hem de tecrübeli isimler finişi liderlikle tamamlamak için mücadele verecek. Kategoriler 21K parkuru Erkek/Kadın Genel Klasman Erkek/Kadın 35- Erkek/Kadın 35 - 39 Erkek/Kadın 40 - 44 Erkek/Kadın 45 - 49 Erkek/Kadın 50 - 54 Erkek/Kadın 55 - 59 Erkek/Kadın 60 - 64 Erkek/Kadın 65 - 69 Erkek/Kadın 70 - 74 Erkek/Kadın 75+ Kurumsal Takımlar Klasmanı 10K parkuru Erkek/Kadın Genel Klasman Erkek/Kadın 16-18 Erkek/Kadın 35- Erkek/Kadın 35 - 39 Erkek/Kadın 40 - 44 Erkek/Kadın 45 - 49 Erkek/Kadın 50 - 54 Erkek/Kadın 55 - 59 Erkek/Kadın 60 - 64 Erkek/Kadın 65 - 69 Erkek/Kadın 70 - 74 Erkek/Kadın 75+ Kurumsal Takımlar Klasmanı
Bingöl 23 Nisan’da valilik makamına oturan Muhammed: “Bingöl’de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz” Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl’de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, makamını temsili olarak merkez İmam Hatip Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. Bu makamlara ileride bu çocukların oturacağını belirten Vali Usta, “Bugünlerde makamların temsili olarak çocuklarımıza devredilmesini çok önemsiyorum. Çünkü bu makamlar, bu mevkiler ileride bu çocuklar olacak diye düşünüyorum. Bu anlamda bugün de valilik makamına temsili olarak valimiz sayın Muhammed Berke’ye teslim ediyoruz. İnşallah Muhammed büyüdüğü zaman, diğer arkadaşlarımız da büyüdüğü zaman bu makamlara oturacaklar” dedi. Makamda temsili kurum amirlerine talimatlar veren Muhammed Berke, bugünlük belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç’a, deprem bölgesi Bingöl’de çok katlı ve dayanıksız yapılarak izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Muhammed Berke, “İlimiz deprem bölgesi olduğu için 6,7 ve 8 katlı ile dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz, destek vermeyeceğiz. Bu konuda siz ne düşünüyoruz?” dedi. Bingöl Belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç ise, “Ben de aynı fikirdeyim, aynı şeyi düşünüyorum. 4 kattan fazla yapılmasını istemiyoruz” diyerek soruyu yanıtladı.
Çanakkale Çanakkale’de 23 Nisan kutlandı Çanakkale’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın iki öğrenci ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, bir öğrencinin şiir okumasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı aziz milletimizin azim ve iradesini milli egemenliğimizin gücünü göstermiş, Türk milleti, milli iradeden aldığı güçle ulusal egemenliğini tüm dünyaya duyurmuştur. Çanakkale’yi geçilmez kılan kurtuluş mücadelesini büyük bir kahramanlık ve sarsılmaz bir iradeyle kazanan şanlı Türk milleti, Türkiye Yüzyılında tarihte olduğu gibi tek yürek olmuş, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de milli iradenin gücünü göstererek, ulusal egemenlikten vazgeçmeyeceğini göstermiş, vatanımıza ve özgürlüğümüze göz dikenlere, demokrasimize kast edenlere gereken cevabı vermiştir. Sevgili çocuklar, gücünü şanlı tarihinden ve kahraman ecdadından alan Türk milletinin evlatları olarak, sizler aziz şehitlerimizin kanlarıyla sunlanmış, kutsal vatan toprağını her daim koruyacak, al bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracaksınız. Bizler sizlerin başarıları ile gurur duyuyor, geleceğimizi aydınlatacağınıza gönülden inanıyoruz" dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, günboyu kent merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
İstanbul Baydöner ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndan çocuklar için iş birliği Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapan restoran zinciri Baydöner’in yeni mobil uygulamasıyla kullanıcılar, çocuklara destek olabilecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapan Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerinden Baydöner, yeni mobil uygulaması Cossla’yı kullananlara çocukların geleceğine destek olma fırsatı veriyor. Baydöner’in Cossla uygulaması üzerinden verilen siparişlerle kazanılan CossCoinler, TEGV bağışına dönüşebiliyor. Yapılan her bağış karşılığında kullanıcılarına TEGV bağış sertifikası gönderen Baydöner, TEGV ile iş birliğini “Bi’ iskender sizce ne olabilir?” sorusunu sorduğu yeni reklam filmiyle duyurdu. Marka, reklam filminde “Bi’ Baydöner siparişi ne mi yapabilir? Bir çocuğun büyüdüğünde kendi ne isterse o olmasına destek olabilir; Aras’ı ressam, Duru’yu mühendis yapabilir” diyerek Baydöner ile TEGV’e yapılacak bağışların çocukların eğitimlerine ve hayallerine sunabileceği katkıya dikkat çekiyor. “Baydöner olarak 23 Nisan’da çocuklar için bir adım atıyoruz” Baydöner’in iyilik hareketini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile duyurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Apaz Group CMO’su Semih Dadaş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği en önemli gün. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı mutlu etmek ve eğitimin önemini vurgulamak için de oldukça özel bir gün. Baydöner olarak, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunarak 23 Nisan’ı daha da anlamlı kılmak istiyoruz. Çünkü TEGV gibi biz de inanıyoruz ki ‘Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir.’ TEGV ile iki senedir süren iş birliğimiz ile yüzlerce çocuğun bir senelik eğitim masraflarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Attığımız bu yeni adımla da TEGV’e olan desteğimizi sürdürmeye ve eğitimde fırsat eşitliği için çabalamaya devam edeceğiz. Baydöner Cossla uygulamamız aracılığıyla misafirlerimizin bu anlamlı günde ve sonrasında bağış yapabilme imkânı, eğitim için attığımız sürdürülebilir adımlardan en önemlisi. 23 Nisan, Türkiye’de çocukların bayramı olarak kutlanırken, bizler de bu özel günde çocuklar için bir adım atıyoruz” dedi.