ASAYİŞ - 10 Ağustos 2019 Cumartesi 13:21

Kula’da bayram tedbirleri üst düzey seviyede

A
A
A
Kula’da bayram tedbirleri üst düzey seviyede

Manisa’nın Kula ilçesinde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında, bölge trafik ve jandarma trafik ekiplerinin ortaklaşa yaptığı uygulamada, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirme yapılarak, kurallara uymayan araç sürücülere cezai işlem uygulandı.

Manisa’nın Kula ilçesinde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında, bölge trafik ve jandarma trafik ekiplerinin ortaklaşa yaptığı uygulamada, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirme yapılarak, kurallara uymayan araç sürücülere cezai işlem uygulandı.


İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliklerine gönderilen bayram tedbirleri kapsamında, Kula’da da denetimler sıklaştırıldı. Bayram tatilinin başlaması ile birlikte İzmir-Ankara D300 karayolu üzerinde bulunan Kula’da, trafik seviyesi arttı. Bu kapsamda Kula İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağı trafik ekipleri ile bölge trafik istasyon amirliği ekipleri, Esenyazı kavşağında yaptığı uygulamada, daha güvenilir bir trafik için araç sürücülerine uyarılarda bulundu. Çevirmeli radar eşliğinde yapılan uygulamada, trafik hız kurallarına uymayan sürücülere, cezai işlem uyguladı. Uzun yola çıkan araç sürücülerinin özellikle iletişim araçları ile ilgilenerek ve uykusuz olarak seyahat etmemeleri konusunda araç sürücülerine uyarılarda bulunan ekipler, araçlarında eksiği bulunan ve trafiği aksatabilecek durumda olan araçlara da cezai işlem uyguladı.


Uygulama esnasında çevirmeye giren ve İzmir’den yola çıkıp Konya’ya doğru seyir halinde olduğunu söyleyen Ömer Çiftçi, “Bayram boyunca yapılan uygulamalardan çok memnunuz. İzmir’den yola çıktım, Konya’ya gidiyorum. Bu uygulamalar gerçekten çok güzel. Görevli memur arkadaşlara çok teşekkür ederim, hayırlı bayramlar” dedi.


Bayram tatili sebebiyle alınan üst düzey tedbirler, bayram sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."