GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 16:27

Manisa’da ilçe protokolü koltuklarını çocuklara devretti

A
A
A
Manisa’da ilçe protokolü koltuklarını çocuklara devretti

Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Turgutlu, Alaşehir ve Saruhanlı protokolü koltuklarını çocuklara devretti.

Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Turgutlu, Alaşehir ve Saruhanlı protokolü koltuklarını çocuklara devretti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın konuğu olan Zeynep Karakaya ve Caner Acar temsili olarak makam koltuğuna oturmanın heyecanını yaşadı. Okul Müdürü İsmail Uçun ve sınıf öğretmenleri Bülent Karakelle ile birlikte Başkan Çetin Akın’a ziyarette bulunan çocuklar, başkan sıfatıyla daire müdürlerine talimatlar verdi. Minik öğrenci başkan Zeynep Karakaya Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur’a talimat vererek okulun etrafındaki bozuk kaldırımların yapılmasını istedi. Fen İşleri Müdür Yasemin Özay Sungur da ekiplere talimat vererek çalışmalara kısa sürede başlanılacağını söyledi. Diğer minik öğrenci başkan Caner Acar da Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül’e okullarda öğrenciler için daha fazla sosyal aktivitede bulunulması için çalışmalar yapması gerektiğini iletti. Ayrıca minik başkan Caner Acar 24 Nisan‘da TURBEM bünyesinde sahnelenecek olan tiyatroya tüm çocukları davet ettiğini belirtti. Çocukların bu mutlu gününde koltuğu devretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Gün onların günü. Gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir bayram hediye ederek onurlandırdığı ve güvendiği, bizlerin de O’nun izinden giderek geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın günü. Turgutlulu çocuklarımızı temsilen öğrencilerimiz Zeynep ve Caner nezdinde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bizler çocuklarımız için de güzel bir gelecek hayal ediyoruz, bunun için de var gücümüzle çalışacağız” dedi.



Başkan Bilgin’in koltuğuna öğrenciler geçti


Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılı kutlamaları kapsamında Saruhanlı Anaokulu öğrencileri Berkay Gözünge, Zeynep Erba Çiloğlu, Duru Özbay ve Ahmet Emir Murdan’ı makamında kabul etti. Bilgin, ziyarette koltuğunu öğrencilere devretti. Başkan Bilgin’in makam koltuğuna geçen öğrenciler temsili olarak Belediye Başkanı olmanın keyfini yaşadı. Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada çocukların geleceğin teminatı olduğunu, bu makamlara gelecekte onların oturacağını belirtti. Bilgin, “Bu makamlara gelecekte oturacak olan çocuklarımızdır. Bizler yarınlarımız olan çocuklarımıza büyük değer veriyoruz. Dünya’da çocuk bayramını kutlayan tek ülkenin Türkiye olması bunun bir göstergesidir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.



Kaymakam Beyazıt koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Alaşehir Kaymakamı Yıldırım Beyazıt koltuğunu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Eylül Çavuşoğlu’na devretti. Yeni kaymakam koltuğa oturur oturmaz öğretmen olan annesi Hülya Çavuşoğlu’nu arayarak, göreve başladığını belirtti.


4. sınıf öğrencisi Eylül Çavuşoğlu’nun Alaşehir’in ilk kadın kaymakamı olacağını söyleyen Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "Alaşehir’in ilk kadın kaymakamı olacak. İnşallah kısmet olursa kızımız zamanı geldiğinde kaymakam olacak ve beni arayacak. Şayet ömrümüz vefa etmişse biz de yaşıyor olursak, beni arayacak" dedi.


Kaymakam Abdullah Uçgun kendisini ziyaret eden çocuklara hediye paketleri verdi.



Selendili çocuklar kaymakamlık koltuğuna oturdu


Manisa’nın Selendi ilçesinde de Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Kaymakam Can Atak’ı makamında ziyaret ettiler.


Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrenci temsilcisi Ahmet Fatih Ata kaymakam koltuğuna oturarak Temsili Kaymakam adıyla düzenlenen ilk havale yazısını İlçe Jandarma Komutanlığına havale etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’in 120 milyonluk içme suyu yatırımı başlıyor Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. “Alaşehir’in geleceğine yapılan önemli bir yatırım” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlere selamlarını iletiyorum. 10 yıllık süreçte, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bu yana Alaşehir çok büyük yatırımlar aldı. Büyükşehir Belediyemiz önemli projelere hayat verdi. MASKİ Genel Müdürlüğümüz önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdi. Alaşehir merkezimize ve Kavaklıdere mahallemize Atıksu Arıtma Tesisleri kazandırdık. Birçok mahallemizin altyapılarını yeniledik. Bu projeler uzun emekler ve uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu projede daha önceki yıllarda başlamış olduğumuz bir projedir. Avşar Barajımızın olduğu bölgede sondajlar açtık. Alaşehir ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırdık. Buradaki kaynaklarımıza göre bir projelendirme çalışması yapıldı. Güzergahtaki izinlerimizi, diğer işlemlerimizi ve Devlet Su İşleri (DSİ) izinlerimizi aldık. Boru ihalemize çıktık ve sahaya tüm borularımız indi. Çalışmalara da başlandı. Alaşehir Devlet Hastanesinin olduğu bölgedeyiz. Yaklaşık 12 aylık bir süre sonucunda eskiyen 50 yıllık hatlarımızı yenileyerek, ilçemizde hem su kayıp kaçaklarını engellemiş olacağız hem de daha sağlıklı, daha temiz ve kesintisiz içme suyu sağlayacağız. Yeni projemizde sadece boruların bedeli 50 milyon TL’dir. İşgücü maliyetleri ile toplamda 120 milyon TL’lik bir rakamdır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.