ASAYİŞ - 22 Nisan 2019 Pazartesi 14:37

Plastik fabrikasında korkutan yangın

A
A
A
Plastik fabrikasında korkutan yangın

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan bir plastik fabrikasında yangın çıktı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan bir plastik fabrikasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.


Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir plastik fabrikasında çıkan yangın nedeniyle itfaiye ekipleri harekete geçti. Siyah dumanların gökyüzünü kapladığı yangın sonrası fabrikadaki işçiler tahliye edilirken yangının çevredeki fabrikalara sıçramaması için tedbirler alındı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken fabrikadan yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Şehir merkezinden de görülen dumanlar sonrası fabrikadaki yangına hem OSB itfaiye ekiplerinin hem de Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Lubo Satka, sezonu kapattığını açıkladı SAMSUN (İHA) – Samsunspor’un başarılı savunmacısı Lubo Satka, yaşadığı sakatlık sonrasında sezonu kapattığını açıkladı. Samsunspor’da, Satka şoku yaşanıyor. Kırmızı-beyazlılarda bu sezon en çok forma şansı bulan stoper olan Slovakyalı futbolcu Lubomir Satka, Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Hatayspor karşılaşmasının 27. dakikasında sakatlanarak sahayı terk etmişti. Dün sol ayak bileğinden ameliyat olduğunu açıklayan Satka, sezonu kapattığını duyurdu. Kendisine ait sosyal medya hesabından sakatlığı hakkında açıklamada bulunan Satka, “Maalesef ameliyattan sonra sezonum bitti. Samsunspor forması ile Süper Lig’de oynama mücadelesinden çok keyif aldım. Şimdi takım arkadaşlarımı destekleme ve yeni sezona hazırlanma zamanı. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim” dedi. Kulüpten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada ise, “Oyuncumuz Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle özel bir sağlık kuruluşunda Doç. Dr. Tunay Erden tarafından operasyon geçirmiştir. Operasyonu başarılı geçen oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Satka, bu sezon 26 lig maçında 2 bin 209 dakika süre alırken, 1 de gol katkısı sağlamıştı. 28 yaşındaki oyuncunun sakatlığının ardından Samsunspor’da asıl mevki stoper olan Alim Öztürk, Rick Van Drongelen ve Yunus Emre Çift kaldı.
Erzincan Erzincan’da çiftçilere tarla okulu eğitimi verildi Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere "Çiftçi Tarla Okulları Projesi" çerçevesinde eğitim verildi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Üzümlü ilçesinde bağlarda uygulamalı olarak çiftçi tarla okulu eğitimi düzenlendi. Eğitimde, çiftçilere üzüm yetiştiriciliğinden sürdürülebilirliği sağlamak, ekonomik, sağlıklı ve kaliteli ürün elde etmek amacıyla yapılacaklar anlatıldı. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca Göller, Avcılar, Pişkidağ ve Derebağ köylerinde üzüm üreticilerine yönelik uygulamalı bağcılık eğitimi yapıldı. Eğitim çalışmasında bağda kış budaması ve kış ilaçlaması, toprak analizi, toprak örneği alma, toprak işleme, gübreleme, çubuklar üzerinde görülen bağ hastalıklarının tanımı ve mücadelesi konularında üreticilere bilgiler veridi. Budama atıkları ve önceki yıldan asma üzerinde kalmış ya da yere dökülmüş yaprak, salkım sapı, tane sapı ve tane gibi atıkların hastalıkların ertesi yıla intikalinde önemli oldukları vurgulandı. Budama atıklarının ve önceki yıldan kalan atıkların toplanıp toprağa derine gömülmesi ya da yakılması şeklinde imha edilmesinin önemi vurgulandı. Eğitim çalışmasına kentteki üzüm yetiştiriciliği yapılan bölgelerde sezon boyunca devam edileceği belirtildi.
İstanbul Akcoat, kitap sevgisini çoğaltarak eğitime desteğini sürdürüyor Akcoat, eğitim ve sürdürülebilirlik ilkelerine verdiği önemi göstererek Hakkı Demir Orta Okulu’na kitap bağışında bulundu. Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal farkındalık geliştirmeyi ve faaliyet bölgesinde yaşayanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdüren Akcoat, eğitime olan desteğini bir kez daha göstererek öğrencilerin okuma alışkanlıklarını desteklemek amacıyla Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Hakkı Demir Orta Okulu’na kitap bağışında bulundu. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, şirket çalışanları tarafından toplanan kitaplar, bir araya gelinen öğrenciler ve okul yetkililerine teslim edildi. “Gençlerin eğitimine desteğimizi sürdürmeye kararlıyız” Eğitimin, sürdürülebilir bir toplumun temel taşı olduğunun altını çizen Genel Müdür Burç Yıldırım, “Akcoat’un eğitim ve sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığının, genç nesillerin geleceğe daha umut dolu bakması ve daha güçlü adımlar atmasını sağlayacak projelerle devam edecek. Gençlerin eğitimine ve okuma alışkanlıklarının geliştirilmesine olan desteğimizi sürdürmekte kararlıyız. Şirket olarak, eğitimin ve okumanın hayatları dönüştürme gücüne inanıyoruz. Bu kitapları bağışlayarak, öğrenciler arasında okuma sevgisini aşılamayı ve akademik yolculuklarına destek olmayı umuyoruz. Hakkı Demir Orta Okulu’na yapılan bu kitap bağışı, öğrencilerimizin bilgi ve hayal güçlerini geliştirmelerine katkı sağlayacak ve böylelikle daha aydınlık bir geleceğe doğru adım atmalarına yardımcı olacaktır” dedi. Gelecek nesillerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için benzer projelerde aktif rol alacaklarının altını çizen Genel Müdür Yıldırım, sadece kitap bağışıyla değil, eğitimde her detayı daha iyisi için dönüştürerek gençlerin geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanmasını sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.
Şırnak Beytüşşebap’ta öğrenciler çığın düştüğü yolu aşarak okula gidiyor Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde çığ düşen yolda vatandaşlar, bölgeyi aşarak okula gidip, pazar alışverişlerini yapıyor. İlçede kış aylarında aşırı kar yağışı sonrası yağmur yağışı etkisini göstermeye başladı. Kış boyunca yüksek bölgelere yağan kar yağmurların etkisiyle çığa dönüşerek kaymaya başladı. Yüksek bölgeden gelen kar kütlesi yolları ulaşıma kapattı. Şırnak Valiliğine bağlı İl Özel İdare ekipleri kapalı köy yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 20 metre yüksekliğinde olan kar kütlesi, iş makinasıyla tüneller açılıyor. Boğazöğren köyüne 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye çığ düşünce köyün giriş çıkışları güvenlik nedeniyle kapatılmıştı. Çığ bölgesini aşarak ihtiyaçlarını karşılayan 120 haneli köyde vatandaşların tek isteği bir an önce yollarının açılması. Köy muhtarı Yılmaz Zirek, yüksek rakımlı bir köy olduğunu, geçen günlerde aşırı yağış sonrası çığ düştüğünü söyledi. Kaymakamlık ve Özel İdare ekiplerinin yolu açmak için çalışma başlattığını belirten Zirek, "Ancak birçok bölgede çığ düştüğü için ekipler dört bölgede çalışıyor. Çok şükür can kaybımız yok, maddi zarar var. Öğrencilerimiz çığı aşarak okula gitmek zorunda. Bu yol inşallah en kısa zamanda açılacaktır. Yetkililerimize teşekkür ediyorum. Tek isteğimiz bir iş makinası daha olursa yolumuz kısa sürede açılacaktır. Gençler dışında kimse buradan geçmiyor. Erzak almak için çığlı bölgeyi aşarak gidiyoruz. Tehlikeli ama mecburuz" dedi. Öğrenciler ise, çığ düşen bölgeden geçip servislerle okullarına gidiyor.
Çanakkale 23 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği bot faciasında arama kurtarma çalışmaları 14’üncü gününde devam ediyor Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart’ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 14’üncü gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Olay, 15 mart sabahı saat 08.07’de sıralarında meydana geldi. Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkiinden lastik denize açılan ve yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Semadirek Adası’na geçiş yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin botu karadan 8 mil açıkta poyraz fırtınasının etkisiyle alabora olup battı. Lastik bottaki 2 göçmen kendi imkanlarıyla karaya çıkmayı başararak durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerinde çok sayıda hava, deniz ve kara aracı bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları ve şahısların kendi imkanları sonucunda toplam 4 düzensiz göçmen sağ kurtarılırken, 23 düzensiz göçmenin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Botun battığı bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve karadan 14’üncü gününde devam ediyor. Çanakkale Valiliği tarafından arama kurtarma çalışmalarının 14’üncü günde devam ettiği belirtilen yazılı açıklamada, “Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve karadan Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde devam etmektedir” denildi.