EKONOMİ - 15 Eylül 2020 Salı 11:53

Salihli’de toplu sözleşme sevinci, en düşük maaş 3 bin lira

A
A
A
Salihli’de toplu sözleşme sevinci, en düşük maaş 3 bin lira

Manisa’nın Salihli ilçesinde Salihli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren görüşmeler sonrasında belediye şirket işçilerine en düşük 3 bin, en yüksek 4 bin lira maaş verilmesi karara bağlandı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Salihli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren görüşmeler sonrasında belediye şirket işçilerine en düşük 3 bin, en yüksek 4 bin lira maaş verilmesi karara bağlandı.


Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin arasında uzun süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi mutlu son ile bitti. Salihli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Salihli Belediyesi Personel A. Ş. bünyesinde çalışan sürekli işçileri kapsayan yeni toplu iş sözleşmesi imzalandı. Önümüzdeki 1,5 yılı kapsayan yeni sözleşmeye göre, en düşük işçi maaşı 3 bin lira en yüksek işçi maaşı ise 4 bin lira oldu.



"En düşük işçi maaşı 3 bin lira yaptık"


Salihli Belediyesi, 1 Temmuz 2020’de başlayan ve 701 belediye şirket işçileri için Belediye-İş Sendikasıyla yürütülen toplu iş sözleşme sürecini tamamlanırken, Belediye Meclis Salonunda imza töreni düzenlendi. Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "1 Temmuz 2020’de başladığımız toplu iş sözleşmesi görüşmelerini hayırlısıyla tamamladık ve imzaladığımız bu sözleşme ile maaşlarınızda yüzde 21 artış yaptık. Önümüzdeki 1,5 yılı kapsayan yeni sözleşmeye göre, en düşük işçi maaşı 3 bin lira en yüksek işçi maaşı ise 4 bin lira oldu. Maaş artışları 1 Temmuz 2020’den itibaren geçerli olacak. Hepinize hayırlı olsun” dedi. Belediye şirket bünyesinde çalışan işçilerin sendikal hakka da kavuştuğunu belirten Başkan Kayda, “Biz yol arkadaşlarımızı seviyoruz. Salihli Belediyesini işçilerin sırtında sopa kıran zihniyetten kurtardık. İşçilerimizin tüm sosyal ve insani haklarını verdik ve vermeye devam ediyoruz. Sizler için ne yapsak azdır. Hepimizin bu ülkeye, bu güzel şehre hizmeti var. Mesai arkadaşlarıma insan onurunu incitmeden tüm haklarını veriyoruz. Allah, hepinize sağlık, huzur ve mutluluk versin” diye konuştu.



"Günlük yevmiye 112 lira"


Belediye şirket işçilerinin yaşam standartlarını yükseltmek adına maaşları günün ekonomik şartları oranında attırdıklarını vurgulayan Başkan Kayda, “Şirket bünyesinde çalışan işçilerimizin günlük yevmiyesi 112 lira oldu. İşçilerimiz, Kasım ve Mayıs ayı sonunda 8’er yevmiye, eğitim ve yakacak yardımı, Ramazan Bayramında 100 lira, Kurban Bayramında 150 lira alacak. Temizlik İşlerinde çalışan işçilerimize 100 lira ödenecek” dedi.



Sendika başkanından Başkan Kayda’ya teşekkür


Şirket işçileri adına Başkan Zeki Kayda’ya çiçek ve plaket takdim eden Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin, “İşçi arkadaşlarımız ve sendikamız adına emeğe ve emekçiye verdiğiniz değerden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda, yine bir ilke imza atarak işçi arkadaşlarımıza hak ettiğini verdi” dedi.


İmza törenine Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Başkan Danışmanı Nuri Kaya, Salihli Belediyesi Personel A.Ş. Yönetimi, Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin, belediye daire müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.