GENEL - 17 Mayıs 2020 Pazar 13:52

Salihli’nin cadde ve sokakları bayraklarla donatıldı

A
A
A
Salihli’nin cadde ve sokakları bayraklarla donatıldı

Salihli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101.

Salihli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. yıl dönümü dolayısıyla tüm cadde ve sokakları dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı.


Salihli Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesi tüm kenti Türk Bayrakları ile adeta kırmızı beyaza boyadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık destanı olan Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 101. Yıldönümü’nde Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın talimatı ile başta belediye hizmet binası olmak üzere kent merkezindeki tüm caddeler Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile süslendi. Şehir merkezindeki birçok cadde ve sokaklarda gerçekleşen çalışmalar ise ilçe halkının beğenisini kazandı.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. yıl dönümünü ve gençlerin bayramını kutlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda “19 Mayıs’ın yıl dönümünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini, genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Genç kuşaklar, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. Millet ve devlet olarak gençlerimize güveniyor, ülkemizin geleceğe taşınması için azimle ve özveriyle çalışacaklarına inanıyoruz. Salihli Belediyesi olarak gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler olması için her türlü sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerine destek oluyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz ve Cumhuriyetimizin teminatıdır” dedi.


Başkan Kayda, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, hemşehrilerinden balkonlarına Türk bayrağı asarak 19 Mayıs coşkusuna ortak olmalarını istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.