GENEL - 06 Nisan 2021 Salı 11:32

Şehzadeler’den pandemide esnafa büyük destek

A
A
A
Şehzadeler’den pandemide esnafa büyük destek

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, nisan ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde esnafa 1 milyon 52 bin 814 TL’lik bir destekte bulunduklarını söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, nisan ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde esnafa 1 milyon 52 bin 814 TL’lik bir destekte bulunduklarını söyledi. Nisan ve mayıs ayında da belediyenin kiracılarına yüzde 50 indirim uygulanması kararlaştırılan Şehzadeler Belediyesinin nisan ayı meclis toplantısında ayrıca başkan vekilleri, meclis katip üyeleri, encümen ve komisyon üyelerinin seçimleri de gerçekleştirildi.


Şehzadeler Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçilerek, 26 gündem maddesi karara bağlandı.



Nisan ve mayıs liralarında da yüzde 50 indirim


Şehzadeler Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısında pandemi sürecinde esnaflar için yapılan destekler hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılan kira desteklemelerinin 1 milyon 52 bin 814 TL’yi bulduğunu söyledi. Pandemi sürecinde iş yeri kapanan esnaflardan kira almayarak ya da zor günler geçiren esnaflara kira indirimi yaparak destek olduklarını hatırlatan Başkan Çelik şöyle devam etti: “Korona virüs sürecinde işyerleri kapanan belediyemiz kiracıları esnaflarımıza destek olmak için aldığımız kararlar vardı. Bu süreçte; işyeri kapanan 51 kiracımızdan 1 Aralık 2020- 28 Şubat 2021 tarihleri arasında, 3 aylık toplam 260 bin 686 liralık bir kira bedelini almamış olduk. İşyerleri açık olan esnaflarımız için de; ocak, şubat, mart 2021 tarihleri arasında kira bedellerinde yüzde 50 indirim uyguladık. Bu süre içinde esnafımıza toplam 484 bin 837 liralık bir indirim uygulamış olduk. Bugünkü meclisimizde de esnaflarımız için yeni bir karara daha imza atacağız. Korona virüs sürecinde işyeri açık olan esnaflarımızın nisan ve mayıs ayı kiralarında da yüzde 50 indirim yapacağız. Bu kararla, esnaflarımızdan 307 bin 293 TL’lik bir kira bedelini almamış olacağız. Bu kararımızla birlikte; belediyemiz esnaflarımız için toplamda 1 milyon 52 bin 814 TL’lik bir fedakarlıkta bulunmuş olacak. Aynı zamanda esnaflarımız için kira ertelemesi de yapıyoruz. Esnaflarımızın nisan, mayıs ve haziran 2020 tarihlerindeki kiralarını da her bir ay için 3’er ay öteliyor ve ötelenen bu her bir ayın kira bedelini de 3’er ay faizsiz şekilde taksitlendiriyoruz. Esnaflarımıza hayırlı olsun.”



Encümen ve komisyon üyeleri belirlendi


Şehzadeler Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen nisan ayı meclis toplantısında başkan vekilleri, meclis katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri belirlendi.


Gerçekleştirilen meclis toplantısında başkan vekilleri, meclis katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri yapılan seçimlerle belirlendi. Yapılan oylama ile 1. Başkanvekili Mehmet Güzgülü, 2. Başkanvekili Selman Keresteci olurken; meclis katip üyeliklerine ise Ali Özyiğit ile Engin Altun seçildi. Yeni dönem encümen üyeleri ise Nedim Diyemli, Abdulkadir Çankaya ve Sezgin Say oldu. Daha sonra meclis komisyonlarına üye seçimleri yapıldı. Meclisin mayıs ayı toplantısının ise 3 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere sahne oluyor Adana’da bu sene 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntüleri sahne olmaya devam ediyor. Karnavalda kimisi yöresel kıyafetler kimisi de kral kostümüyle dolaşıyor. Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde oluşturduğu mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye’nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 13 Nisan’da başladı. 21 Nisan tarihine kadar sürecek karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle oluşturuldu. Her yıl büyüyen karnaval kapsamında stantların da sayıları artırılarak Atatürk Parkı ve Merkez Park’a yayıldı. Yiyecek stantları Atatürk Parkı’nda, hediyelik eşyalar ise Merkez Park’ta yer aldı. Vatandaşlar akın etti Çok sayıda ziyaretçi, stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Dron ile görüntülenen festival alanında kimisi yöresel kıyafetler kimisi de kral kostümüyle dolaşıp renkli görüntüler oluşturuyor. Esnaf da, vatandaş da mutlu Karnavalda stant açan esnaf mutlu olurken, karnavala katılanlar da doyasıya eğleniyor. Karnavalda stant açan esnaftan Zafer Geyik İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Geyik, “Karnaval çok güzel ve keyifli geçiyor. İnsanlar çok mutlu, esnaf çok mutlu. Herkes sürekli oynuyor ve yurt içi ve yurt dışından binlerce insan alana akın ediyor. Çok güzel ve huzurlu bir karnaval geçiriyoruz” dedi. “Herkesi bekliyoruz” Gökhan Kaya isimli vatandaş ise karnavalın çok güzel geçtiğini belirterek, “İnsanlar çok güzel eğleniyor. Herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Karnavalda kral kostümüyle gezen Hüseyin Şen, “Kral kostümüyle gezdiğimi görenler gelip fotoğraf çekiliyor. Festival çok renkli geçiyor. Yurt içi ve yurt dışından binlerce insan şimdiye kadar geldi. Hafta sonu bu yoğunluğun daha da artacağına inanıyoruz” diye konuştu. Kebapçı esnafından Sezar Yiğit ise karnavalda en çok tüketilen yemeğin Adana Kebap olduğunu ve herkesin kebaba rağbet gösterdiğini söyledi.