EĞİTİM - 11 Haziran 2019 Salı 15:08

Yunusemre’deki hanım lokalleri çocukları ağırlayacak

A
A
A
Yunusemre’deki hanım lokalleri çocukları ağırlayacak

Yunusemre Belediyesine ait hanım lokalleri, çocukları ağırlamaya hazırlanıyor.

Yunusemre Belediyesine ait hanım lokalleri, çocukları ağırlamaya hazırlanıyor. 8 yaş üzerindeki tüm öğrencilerin başvuruda bulunabileceği yaz kursları ile çocukların tatillerini daha faydalı değerlendirmesi amaçlanıyor.


Sosyal belediyecilik çalışmaları ile vatandaşının yanında olan Yunusemre Belediyesi, öğrencileri de unutmuyor. Yaz tatili yaklaşırken belediyeye bağlı hanım lokalleri de minikleri ağırlamaya hazırlanıyor. Yunusemre ilçesindeki 12 hanımlar lokalinde 8 yaşın üzerindeki çocuklar 5 farklı kursta eğitim görecek. Matematik, İngilizce, Kur’an-ı Kerim, Karikatür ve Drama alanlarında verilecek kurslar ile öğrencilerin hem keyifli zaman geçirmesi hem de tatil süreçlerinde ilgilerine göre kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. ‘Gelecek nesiller için’ sloganı ile yola çıktıklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, öğrencilerin geleceğe hazırlanması için ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini belirtti. Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak gelecek nesillerimizin kendilerini geliştirmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyemize bağlı tüm lokallerimizde 8 yaş üzerindeki çocuklarımız için yaz kursları düzenliyoruz. Bu kurslarımızda çocuklarımız hem eğlenecek hem de öğrenmeyi sürdürecek. Çocuklarımız böylelikle tatillerini daha faydalı bir şekilde değerlendirmiş olacak. Biz Yunusemre Belediyesi olarak eğitimin daima yanındayız” diye konuştu.



İlk ders 17 Haziran’da başlıyor


Kurslara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar Yunusemre Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bütün hanım lokallerine başvuruda bulunabilecekler. Kurslar ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 62 09 numaralı çağrı merkezini arayabilir. Yunusemre Belediyesi Hanım Lokallerinde yaz kursları için 17 Haziran 2019 tarihinde ilk ders zili çalacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.