SAĞLIK - 10 Ekim 2020 Cumartesi 10:58

Avrupa Şampiyonu Hatice Özkan’dan pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına destek

A
A
A
Avrupa Şampiyonu Hatice Özkan’dan pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına destek

International Euro Cup 2020 Yarışması Şampiyonu ve aynı zamanda kuaför olan Hatice Özkan pandemi sürecinde gönüllü olarak 6 ay boyunca ekibiyle birlikte sağlık çalışanları için maske, tulum, bone ve önlük dikti.

International Euro Cup 2020 Yarışması Şampiyonu ve aynı zamanda kuaför olan Hatice Özkan pandemi sürecinde gönüllü olarak 6 ay boyunca ekibiyle birlikte sağlık çalışanları için maske, tulum, bone ve önlük dikti.


Desteklerinden ötürü Savur Kaymakamı Bayram Türker, Hatice Özkan ve ekibine teşekkür belgesi verdi. Belgeyi Kaymakam Bayram Türker adına ÇATOM Sorumlusu Hatice Yıldırım takdim etti. Pandemi nedeniyle ülkede tıbbi giyim ekipmanlarında sıkıntı yaşandığı için sağlıkçılara yardımcı olmak adına dikim işine başladıklarını ifade eden Hatice Özkan, “Pandemi ilk ülkemize yayılmaya başladığında ve maske sıkıntısının yaşandığı o günlerde, sosyal medyada Savur’da sağlık çalışanları için ÇATOM’Da atölye kurulduğunu gördüm. Dikiş bildiğim için hiç tereddütsüz onları arayıp dikiş bildiğimi ve bende gönüllü olarak dikmek istediğimi belirttim. 6 ay kendimizi izole edip 7 bayanla Vefa Grubu olarak maske, tulum ve bone üretimine başladık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Şırnak’ta Sidar çiftinin nikah şahitliğini yaptı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’ta geldi. Bakan Göktaş, Şırnaklı olan Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar’ın düğün törenine katılarak nikah şahitliği yaptı. 11 yaşındayken Siirt’e devlet korumasına verilen Sabri Sidar, 10 yıl devlet korumasında kalarak üniversite sınavına girdi ve üniversite kazandı. Üniversiteden mezun olduktan sonra çeşitli ilerde görev alan Sidar, başarılı çalışmalarıyla dikkati çekti. Sidar, Aralık 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş tarafından devlet korumasında yetiştiği Siirt’e Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandı. Şırnak’ta bir otelde dünya evine giren Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar ve Elif Sidar çiftinin düğün törenine Bakan Özdemir Göktaş, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Emniyet Müdürü Cemal Dalman, kurum müdürleri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Elif Sidar’a nikah defteri veren Bakan Özdemir Göktaş genç çifte mutluluklar diledi. Bakan Göktaş, “Öncelikle sevgili Sabri ve Elif’e hayırlı olsun, ser xwere bê diyorum. Sabri kardeşimiz ile daha önceki Şırnak ziyaretinde tanıştım. Burada il müdür yardımcımızdı. Akabinde kendisini beğendik, çalışmalarını taktir ettik ve şuanda kendisi bizim Siirt İl Müdürümüz. Kendisi bizim kurumlarımızdan çıktı. Onunda şuanda bir sürü çocuğu var ona emanet edilen. Kendisi ile başarıları ile devlet olarak her zaman gurur duyduk. Nikahına bizi davet etmesinden dolayı tabi ki mutlu olduk. Öncelikle bu bizim vazifemiz. Zor gününde yanında olan devlet, mutlu gününde de elbette yanında olacaktır. Bu mutlu günlerine şahitlik etmek bizler için şereftir. Devletimiz her daim yanınızda ve bu evlilik yoluna çıktığınız bu kutlu yolda, hem sana hem Elif’e öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi. Sidar çiftine evlilik hakkında tavsiyeler veren Bakan Göktaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Evlilik arkadaşlar, dikensiz gül bahçesi değildir. Birbirinize zor günlerde bekleyebilir. İnşallah çok mutlu, mutluluğun daha yoğun olduğu günleriniz olacaktır. Zor günlerinizde her zaman birbirinize sığınacağınız liman olacaktır aile. Bu aileye sahip çıkmak bizler için çok kıymetli. Biz her zaman yanındayız. Üstelik bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sizin yanınızdayım. Sende Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak bu evliliğe çok daha sahip çıkıp başkalarına da örnek olacak bir evlilik olacağına yürekten inanıyorum. İkinize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim iki cihan saadeti nasip eylesin. Ben bu aile cüzdanını kızımız Elif’e vermek istiyorum”. Tören merasimin ardından Şırnak Belediyesini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belediye Başkanı Mehmet Yarka’yı seçilmesinden ötürü tebrik ederek görevinde başarılar diledi.
Adana Adana ve Mersin’den Belemedik’e turistik tren seferleri başlayacak ADANA (İHA) – 12.’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde Belemedik’e turistik tren seferi düzenlendi. 12.’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde Adana Tren İstasyonundan ’Lezzet treni’ teması ile Belemedik’e turistik tren seferi düzenlendi. Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefleyen proje bünyesinde gerçekleştirilen seferde, Belemedik’te kahvaltı ile başlayan program; doğa yürüyüşü ve Alman kalıntılarının gezilmesi ile devam etti. Varda Köprüsü’nün de ziyaret edildiği program bünyesinde katılımcılar bolca fotoğraf çektirdi. Çukurova Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun, Türkiye’de son yıllarda vatandaşların tren turizmine yönelik ilgisinin artması ile birlikte tren turizminin gelişim gösterdiğini belirterek, "Biz de bölgemizdeki en uygun rotalardan biri olan Belemedik ve hatta buna Varda Köprüsü’nü de dahil ederek bir tur programı planlamayı düşünüyoruz. Adana’dan hareket ederek insanların buradaki doğayı keşfederek Alman konutlarını görebileceği, aynı zamanda yöresel kahvaltı ederek Varda Köprüsü’nde fotoğraf çekilebileceği bir program. Günübirlik bir program planlanıyor. Bugün de bu çalışmanın ilk turunu düzenledik. Özellikle il protokolü, medya, influencerlar ve acentalar ile geldik buraya. Bundan sonrası için düzenli bir biçimde haftalık olarak halkımızın da katılabileceği bir biçimde turların düzenlenmesi hedefleniyor" dedi. "Adana ve Mersin’den Belemedik’e turistik trenler düzenleme gayretimiz var" TCDD Taşımacılık Adana Bölge Müdürü Mustafa Özgür Örekçi de, "Torosların kalbinde Belemedik’teyiz. Hicaz demir yollarının ana şantiye alanlarından bir tanesi burası. Belemedik Tabiat Doğa Parkı’nda Toros dağlarının çok bilinmeyen gizli ve keşfedilmemiş doğasının içerisinde hakikaten herkesin görmesini istediğimiz, gördüğünde de doğanın içinde insanların mutluluk duyacağı bir ortamın içerisindeyiz. Adana’dan ve Mersin’den buraya sık sık turistik trenler düzenlemek gibi bir gayretimiz var. Çünkü gerek coğrafyanın, gerek doğanın verdiği bütün nimetleri burada herkese göstermek ve tanıtmak istiyoruz. Bugün de Çukurova Kalkınma Ajansı ile beraber ilk tanıtım turlarından bir tanesini Portakal Çiçeği Karnavalı bünyesinde düzenliyoruz. Bu tren umarım bundan sonra yıllar boyunca da devam edecektir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini artırması bekleniyor. Pilot uygulamanın başarılı olması halinde ise TCDD, hattı haftalık düzenli seferlere dönüştürmeyi ve seyahat acentaları tarafından paket programlar oluşturularak bölge turizminin daha da canlandırılmasını hedefliyor.