GENEL - 04 Mayıs 2019 Cumartesi 12:45

Fırtına köyde hayatı olumsuz etkiledi

A
A
A
Fırtına köyde hayatı olumsuz etkiledi

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Sivrice Mahallesi’nde önceki gün oluşan fırtına ve hortum, köydeki ağaçları kökünden söktü, bina çatıları havaya uçtu.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Sivrice Mahallesi’nde önceki gün oluşan fırtına ve hortum, köydeki ağaçları kökünden söktü, bina çatıları havaya uçtu. Su depoları ve güneş enerjileri kullanılmaz hale gelirken, köyde elektrik direkleri düştü.


Yaklaşık 70-80 yıldır böyle bir şey görmediklerini söyleyen mahalle sakinleri, bu durumdan çok etkilendiklerini dile getirdi. Önceki gün Midyat’a bağlı Sivrice Mahallesi’nde etkili olan fırtına ve hortum köyde hayatı olumsuz etkiledi. Köydeki elektrik direkleri yamulup kırılırken, evlerin damlarındaki su depoları, güneş enerjileri ve dışarıda bulunan klimalar kullanılamaz hale geldi. Köyde bulunan, okul ve sağlık ocağının çatısındaki tuğlalar düşerek kırıldı. Mahalle sakinlerinden Ahmet Hayır Kartal, "Burada ikindi ile akşam namazları arasında, bir fırtına oldu bütün köyü etkisi altına aldı. Fırtına yaklaşık olarak 15-20 dakika sürdü. Tüm çatılar uçtu, su depoları güneş enerjisi sistemleri, bahçe duvarları, bahçe kapıları zarar gördü. Elektrik direkleri devrildi. Mardin’e bağlı Midyat itfaiye grup amirliğine bağlı ekipler köyümüze geldiler. Zarar tespit çalışmalarına başladılar. Bütün evleri dolaşarak zararlarını tespit ediyorlar. Son 70-80 yıldır böyle bir şey yaşanmadığını söylüyorlar ihtiyarlarımız" dedi.


Midyat İtfaiye Grup Amiri Murat Aslan, bölgede zarar tespiti yaptıklarını söyledi. Aslan, "Dün Sivrice Mahallemizde meydana gelen doğal afette zarar gören vatandaşların hasar tespitini yapmak için buradayız. Ev ev gezip vatandaşların hasar tespitini yapıp raporladıktan sonra, bu raporlar kaymakamlık sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gönderilecek. Oradan zararlarının karşılanacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’un lezzetleri yarıştı Sinop’ta üniversite öğrencileri Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada hünerlerini sergiledi. Öğrenciler en iyi mantıyı, nokulu ve katlamayı yapabilmek için zamanla yarıştı. Sinop’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde "Sinop yöresel lezzetleri ve hamur işleri" yemek yarışması düzenlendi. Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağında gerçekleştirilen yarışmada, bölüm öğrencileri, en iyi nokulu, mantıyı ve katlamayı yapabilmek için zamanla yarıştı. 3 kategoride düzenlenen ve toplam 15 öğrencinin katılım sağladığı yarışmada, Sinop’un yöresel lezzetleri jürinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri işçilik, sunum, lezzet ve hijyen konularında lezzetlere not verdi. Yarışmada hazırlanan yemekler, jüri ve protokol üyelerinin beğenisini kazanırken Merve Şahin katlamada, Aleyna Kaya nokulda ve Edanur Fidan ise mantıda en çok puan alarak yarışmada birinci oldular. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak kentin turizmine her açıdan katkı sunabilmek adına birçok etkinlik hayata geçirdiklerini belirtti. Turizm Haftası olması sebebiyle kentin yöresel lezzetlerinin ön plana çıkarılması için bir yarışma düzenlediklerini anlatan Taşdemir, “Tabii Sinop’un coğrafi işaretli üç tane hamur ürünü var. Bir tanesi katlama, bir tanesi nokul, bir tanesi de meşhur mantımız. Bu üç ürünü ayrı ayrı yapıyor öğrencilerimiz. Bu çerçevede hem yemeklerimizi tanıtıyoruz, hem de bu alanlarda öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştiriyoruz. Biz üniversite yönetimi olarak böyle etkinliklerin turizme ve öğrencilerimize olan katkısının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. Nokul yarışmasında birincilik elde eden Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencisi Aleyna Kaya, daha önce hiç nokul yapmadığını Sinop nokulu yapmayı ilk kez burada denediğini birincilik başarısı elde ettiğim için çok mutlu olduğunu belirtti. Mantı yarışmasında birinci olan Edanur Fidan, daha önce bilmediğim bir yemek olduğunu kısa sürede öğrenip yaparak birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Aydın Başkan Arıcı “Koçarlı mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ilçe olacak” Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, “Koçarlı’mız için verdiğimiz tüm sözler bir bir yerine gelecek” dedi. Belediyenin tüm birimleri ile tek tek toplantılar yaparak çalışmaları ve projeleri inceleyen başkan Arıcı, verdiği talimatlar ile yeni bir Koçarlı’yı vatandaşlarına sunmaya hazırlanıyor. Seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için tüm personel ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladıklarını ifade eden Başkan Arıcı, " Biz kalp kırmaya değil gönül almaya geldik. O yüzden Koçarlı mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ilçe olacak. Bizim bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da işimiz gücümüz Koçarlı. Koçarlı’nın geleceğini inşa edeceğiz" dedi. Başkan Arıcı, göreve hızlı bir başlangıç yaparken, “Yeni bir vizyonla hareket ederek, Koçarlı halkına daha iyi bir yaşam sunacağız. Vatandaşlarımızın bizlerden olan beklentilerine cevap verecek projelerimizi hayata geçireceğiz. Seçim döneminde vaat ettiğimiz projeler ve verdiğimiz sözler var. Hayata geçirmek için birim müdürlerimiz ve çalışma arkadaşlarımız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Milletvekillerimize de ilçemizin sorunlarını çözme noktasında bizlere verdikleri desteklerden dolayı da ilçemiz adına k teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bir yandan belediye çalışmalarına hız veren Başkan Arıcı, aynı zamanda tebrikleri de kabul etmeye devam ediyor. Sivil toplum örgütü başkanları, yönetimleri, mahalle muhtarları, dernekler ve vatandaşların tebriklerini makamında kabul eden Başkan Arıcı, kendilerine teveccüh gösteren tüm hemşerilerine teşekkür etti.