- 10 Şubat 2019 Pazar 09:33

KOSGEB desteğiyle dikimevi açan girişimcinin hedefi ürünlerini tüm ülkeye tanıtmak

A
A
A
KOSGEB desteğiyle dikimevi açan girişimcinin hedefi ürünlerini tüm ülkeye tanıtmak

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Yasemin Çağur, KOSGEB desteğiyle açtığı dikimevi ile aile bütçesine katkı sağlıyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Yasemin Çağur, KOSGEB desteğiyle açtığı dikimevi ile aile bütçesine katkı sağlıyor. Özel günler için kadın kıyafetleri diken genç girişimcinin en büyük hedefi ürünlerini tüm Türkiye’ye tanıtmak.


Kızıltepe Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi Yasemin Çağur, evde oturmaktan sıkılarak aile bütçesine katkıda bulunmak için bir dikimevi açmaya karar verdi. Çağur, KOSGEB’den aldığı destekle iş yerini açtı. Çağur’un diktiği kadın kıyafetleri çevresi tarafından büyük beğeni toplamaya başladı. Daha önce çalıştığı İzmir’den de sipariş almaya başlayan Çağur’un en büyük hedefi, yaptığı giysileri tüm Türkiye’ye sunmak.


Yasemin Çağur, yaklaşık 10 yıl İzmir’de çalıştığını anlatarak, "Evlenince memleketime geri geldim. Aileme maddi destek vermek için bu iş yerini açtım. KOSGEB’in destek verdiğini duydum ve başvurdum. Şu an işimizi yapıyoruz. Burada kadın elbisesi dikiyorum. Ne isterseniz, gömlek, pantolon gibi kıyafetler dikiyorum. İzmir’den gelen akrabalarımız siparişlerini veriyor. Dikip siparişlerini onlara veriyorum" dedi.


Yasemin Çağur’un eşi Cihan Çağur da, eşine destek verdiğini ve çalışmalarını takdir ettiğini söyledi. Cihan Çağur, "Ona çalışmalarında destek veriyorum. KOSGEB’in destek verdiğini duyduk ve başvurduk. Eşimin işleri iyi gidiyor. Mahalledeki kadınlar da elbise dikmek için onun yanına geliyor" diye konuştu.


Elbise diktirmeye gelen mahalle sakinleri, Yasemin Çağur’un çok güzel elbise diktiğini ve sadece kendisine sipariş verdiklerini söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.