GENEL - 06 Aralık 2018 Perşembe 12:05

Mardin’de muhtarların taleplerini yerine getirildi

A
A
A
Mardin’de muhtarların taleplerini yerine getirildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar muhtarların 2 bin 500’e yakın talebini yerine getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar muhtarların 2 bin 500’e yakın talebini yerine getirdi.


Mardin’de muhtarlarla sürekli istişare halinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, talepleri hızla yerine getiriyor. Kentte şimdiye kadar muhtarların 2 bin 500’e yakın talebi yerine getirildi. Yapılan iş birliği ile kırsal mahallelerin sorunları kısa sürede çözüldü. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, il genelinde en ücra mahallenin bile sıkıntılarını iş birliği içinde çözdüklerini kaydetti. Yaman, “İlimiz 2 yıl içinde büyük değişim yaşamış ve bu değişim vatandaşlarımızın mutlu olmasını sağlamıştır. Projelerimiz il ve ilçe merkezlerinle yeterli kalmayıp, bütün kırsal mahallelerimizi de kapsamıştır. Biz mahallelerimizin de en güzel ve yaşanabilir olması hedefiyle birçok çalışmayı hayata geçirdik. Mahallelerimize yollarımızdan parklara, sosyal yaşam evlerinden çevre düzenlemesine kadar birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızda şüphesiz muhtarlarımız ile sağladığımız sinerji önemlidir. Belediye bünyemizde yer alan Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı da muhtarlarımız ile iletişimimiz konusunda önemli bir misyon üstlendi” dedi.



“Birimlerimiz titiz çalıştı”


Sürekli ziyaretler ile kırsal mahallelerin beklentilerinin hemen yerine getirildiğine işaret eden Yaman, “İlgili birimimiz neredeyse hergün mahalle muhtarlarımızın arasında yer aldı. Onların talep ve önerilerinin sağlanması için hassasiyetle çalıştı. Karşılaşılan sorunlar için koordinasyonda en başarılı şekilde sağlandı. Bugüne kadar 2 bin 500 civarında talep ve sorun öğrenilerek giderildi. Öte yandan bu iş birliği neticesinde Kızıltepe ilçemizde muhtarlarımızın en iyi fiziki ortamlarda hizmet vermesini sağlayacak muhtarlar ofisini de hizmete açtık. İş birliğimiz ile güzel çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.