ÇEVRE - 22 Nisan 2021 Perşembe 17:26

Mardin’de üstyapı çalışmaları

A
A
A
Mardin’de üstyapı çalışmaları

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatlarıyla, Göllü-Gökçe-Ortaköy grup yolunda asfaltlama çalışmaları başladı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatlarıyla, Göllü-Gökçe-Ortaköy grup yolunda asfaltlama çalışmaları başladı.


Mardin Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte yol bakım, onarım ve yenilme çalışmalarına başladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Hizmetleri Şube Müdürlüğü, özellikle ağır tonajlı araçların güzergahı olan ve kullanılamaz hale gelen Göllü-Gökçe-Ortaköy’ü birbirine bağlayan 4 bin metrelik yolda çalışmalarını sürdürüyor. Yol yapım malzemesi greyder arazöz ve silindirlerle serme, sulama ve sıkıştırma marifetiyle asfaltlama hazır hale getiriliyor.


Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, Göllü, Gökçe ve Ortaköy’ü birbirine bağlayan yolda çalışma başlattıklarını söyledi. Aslan, ’’Yol normal araçların geçemeyeceği hale gelmişti. Mevcut asfaltı kazıdık. Şimdi alt temelini serme, sulama ve sıkıştırma marifeti ile alt temelini yapıyoruz. Birkaç günlük işimiz kaldı. Asfalta hazır hale getirdikten sonra asfaltlama başlayacak’’ dedi.


Yoğun kullanılan bir yol olduğundan dolayı genişliğini 10 metreye çıkaracaklarını belirten Aslan, ’’Bu yolu daha çok ağır tonajlı araçlar kullanıyor. Kızıltepe’den Nusaybin’e gidecek ağır tonajlı araçlar bundan sonra Artuklu merkezi kullanmadan yaklaşık 15 kilometre kestirmeden, virajları dolanmadan şehir merkezinde trafiği aksatmadan Göllü, Gökçe ve Ortaköy üzerinde Nusaybin-İpek Yoluna kavuşmuş olacak’’ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.