- 11 Mayıs 2021 Salı 17:07

Mardin’de vatandaşlar Mescid-i Aksa için duada buluştu

A
A
A
Mardin’de vatandaşlar Mescid-i Aksa için duada buluştu

Mardin’de ’Mescid-i Aksa için duada buluşalım’ etkinliği düzenlendi.

Mardin’de ’Mescid-i Aksa için duada buluşalım’ etkinliği düzenlendi.


Mardin Şakir Nuhoğlu Camii’nde sabah namazı kılındı. Filistin’de meydana gelen olayların son bulması, İslam aleminin selameti için dualar edildi. ‘Mescid-İ Aksa için duada buluşmak’ adına düzenlenen etkinliğe Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, MAÜ Genel Sekreteri Öğretim Görervlisi Ömer Murat Öter, birçok STK başkanı, Filistinli Dr. Öğretim Üyesi Huzeyfe Elhatib, Doç. Dr. Haytem Hazne, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sabah namazının eda edilmesinin ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için dua okundu.


Mescid-i Aksa’da meydana gelen olaylardan ötürü derin bir üzüntü duyduklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, "Hiçbir kutsal ve insani değer tanımayan ve bunlara saygısı olmayan işgalci İsrail yönetimi kanlı yüzünü bir kez daha göstererek Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da ibadet etmek amacıyla toplanan Müslümanlara saldırmış ve bu saldırılar sonucu yüzlerce masum Filistinli kardeşimiz yaralanmıştır. Yapılan bu saldırı kıblemize ve kutsalımıza yapılmaktadır. İsrail, devlet terörü estirmektedir. Biz de dualarımızla oradaki kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz. Mescid-i Aksa için gayretimiz ve çabamız her düzeyde ve platformda devam edecektir" dedi.


Mardin halkına Kudüs’e verdikleri destek sebebiyle müteşekkir olduklarını belirten Filistinli Dr. Öğretim Üyesi Huzeyfe Elhatib ise, "Mardin, fiziki yapısıyla Kudüs’e çok benzemektedir. Ruhları kardeş şehirlerdir. İnsanları da Kudüs’te Mescid-i Aksa için canlarıyla mücadele edenler gibi olacaktır inşallah. Kudüs’ün anneleri çocuklarını Mescid-i Aksa muhabbetiyle yetiştirmeseydi bugün bu derecede mücadele de yapılamayacaktı’’ diye konuştu.


Mescid-i Aksa’da olan savaşın toprak veya etnik bir savaş olmadığını dile getiren ve Filistin’deki mücadelenin inanç ve akide mücadelesi olduğunu belirten Filistinli Doç. Dr. Haytem Hazne de, ’’Burada olan savaş İslam’ın var olup olmama savaşıdır. Daha önce İsrail ile Araplar arasında cereyan eden savaşlarda dini hassasiyet pek önlenmemiştir. Ama şimdi mücadelenin temel faktörü dini bilinç ve şuurdur. Bu da Allah’ın yardımının geleceğinin büyük işaretidir’’ şeklinde konuştu.


Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.