KÜLTÜR SANAT - 01 Şubat 2019 Cuma 16:45

Midyat telkarisi DİKA desteğiyle İtalya Uluslararası Mücevher Fuarı’nda

A
A
A
Midyat telkarisi DİKA desteğiyle İtalya Uluslararası Mücevher Fuarı’nda

Mardin’in Midyat İlçe Kaymakamlığı’nın proje yürütücüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu’nun iştirakçi olduğu Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi Güdümlü Projesi kapsamında, İtalya’nın Vicenza şehrinde düzenlenen Uluslararası Vicenzaoro Mücevher Fuarı’nda telkari standı açıldı.

Mardin’in Midyat İlçe Kaymakamlığı’nın proje yürütücüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu’nun iştirakçi olduğu Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi Güdümlü Projesi kapsamında, İtalya’nın Vicenza şehrinde düzenlenen Uluslararası Vicenzaoro Mücevher Fuarı’nda telkari standı açıldı.


Fuara, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, ajansın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça, Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğretim görevlisi Sabahattin Akgül ve Midyat Meslek Yüksekokulu telkari ustası Murat Aslan katıldı. Dünyanın dört bir yanından büyük mücevher firmalarının katıldığı organizasyona Türkiye’den elli firma katıldı. Midyat Kaymakamlığı’nın telkari gümüş standı, katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.


DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada Midyat telkarisi adına uluslararası bir fuar organizasyonuna ajans desteğiyle ilk kez katılım sağlandığını söyledi. Altındağ, dünyaca ünlü mücevher imalatçılarının katıldığı uluslararası bir organizasyona katılım fırsatı bulan Midyat Kaymakamlığı ile Midyat Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı bölümünün, Türkiye’yi ve bölgeyi en iyi şekilde temsil ederek tanıtma fırsatı bulduğunu söyledi.


Fuar’da, Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi Güdümlü Projesi kapsamında Midyat Kaymakamlığı’na bağlı olarak Midyat Meslek Yüksekokulu tarafından açılan telkari atölyesinde tasarlanan ve üretilen gümüş ürünler sergilendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul MİT’in düzenlediği DHKP/C operasyonunda yeni detaylara ulaşıldı Terör örgütü DHKP/C’nin kritik bir isimlerinden Fehmi Oral Meşe, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile TEM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı. Örgüt sorumlusu ile ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. Alınan bilgiye göre, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile TEM ekipleri tarafından terör örgütü DHKP/C’ye bir darbe daha vurulmuş, düzenlenen operasyonda örgütün üst düzey sorumlularından Fehmi Oral Meşe adlı şüpheli yakalanmıştı. Operasyona ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. DHKP/C’nin silahlı eylemlerine katılan ve hakkında yakalama kararı bulunan, gıyabında 3 ayrı suçtan toplam 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Meşe’nin yurt dışından Türkiye’ye giriş için hazırlık yaptığı tespit edildi. MİT’in yurt dışı operasyon servisindeki ekiplerce takip edilen DHKP/C sorumlusunun, bir Avrupa ülkesinden İstanbul’a gitmek için uçağa bindiği saptandı. Aranan örgüt üyesi ile ilgili bilgiler İstanbul polisine aktarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM ekipleri, dün akşam saat saat.19.00 sıralarında İsviçre’den havalanan ve İstanbul Havalimanı’na gelen Meşe’yi uçakta gözaltına aldı. DHKP/C terör örgütünden 3 kaydı olduğu tespit edilen Meşe’nin, örgüt içinde de kritik görevlerde olduğu belirlendi. Kardeşi de Ovacık’ta öldürülmüştü DHKP/C sorumlusunun, 6 Aralık 2016 tarihinde Tunceli-Ovacık yolu üzerindeki polis kontrol noktasına silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştiren ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen Oğuz Meşe isimli örgüt mensubunun da ağabeyi olduğu öğrenildi. Söz konusu tarihte Tunceli-Ovacık Karayolu’nda uygulama noktasındaki güvenlik güçlerine bombalı saldırı girişiminde bulunduğu sırada öldürülen DHKP/C’li terörist Oğuz Meşe’nin, çok sayıda eylem planı açığa çıkarılmıştı. DHKP/C sorumlusu Fehmi Oral Meşe’nin GBT sorgusunda, “Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme” suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, “Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma” suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, “Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, toplamda 3 ayrı suçtan 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Havalimanında yakalanan DHKP/C’nin sözde sorumlusu Meşe hakkında yürütülen tahkikat işlemleri TEM Şubede devam ediyor. (SK-RU