GENEL - 27 Mayıs 2019 Pazartesi 14:35

MTDF, belediyelerin karar alma sürecine katılma talebinde bulundu

A
A
A
MTDF, belediyelerin karar alma sürecine katılma talebinde bulundu

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Şerif Öter, belediyelerin karar alma sürecine katılma talebinde bulundu.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Şerif Öter, belediyelerin karar alma sürecine katılma talebinde bulundu.


MTDF Başkanı Şerif Öter, Mardin Büyükşehir ve 10 ilçenin belediye başkanlıklarına resmi dilekçe ile başvuruda bulunduklarını söyledi. Öter, demokratik sistemin temel kurumlarından olan sivil toplum örgütlerinin Avrupa’da başta belediyeler olmak üzere kamuya hizmetle yükümlü olan tüm kurumların karar alma sürecine, bilgilenme, şeffaflık adına katılım ve katkı sağladığını söyledi. STK’ların amacının, baskı mekanizması yoluyla üyelerinin çıkarlarını, haklarını ve menfaatlerini korumak, daha geniş bir siyasal platformda bu menfaatlerin savunulmasını sağlamak olduğunu kaydeden Öter, "Etkin bir sivil toplum sayesinde bireyler sadece seçimlerde oy veren tekil seçmen kimliğinden sıyrılıp sivil toplumun örgütlü bir üyesi haline gelir. En önemlisi de, STK’lar vatandaşlık kültürünün kazanılmasında etkili olurlar. Batıda sosyal devletin uzun dönemde bütün vaatlerini yerine getiremeyeceği, kamusal alanda sosyal devlet ve siyasi partilerin boşalttığı alanı doldurmak gibi bir zorunluluk ortaya çıktı. Bu zorunluluk Batı toplumlarında sivil toplum kuruluşlarına önem verilmesini sağladı ve bunlara karşı yönelen dikkati çoğalttı. Bu gelişmeler neticesinde özellikle sivil toplum kuruluşlarının sayıları, çalışma alanları ve işlevleri hızla yayıldı ve genişledi, sivil toplum kuruluşlarına verilen önem arttı. Belediye başkan ve meclis üyelerimiz demokratik sistemin marifetiyle seçiliyor ve işbaşına geliyorlar, bizler de 60 dernek bileşeni bulunan demokratik sistemin bir parçası olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak Mardin Büyükşehir, Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Ömerli, Mazıdağı, Derik, Yeşilli, Savur ve Dargeçit belediyelerimize 27 Mayıs 2019 tarih ve 2019/003 sayılı resmi yazı ile başvuruda bulunduk. Bu talebimizin amacı belediyelerimizin halka karşı şeffaflık anlayışlarına katkı ve destek sunmakla birlikte, demokratik kitle örgütleri olarak halkımıza karşı görevimizi yapmak istiyoruz. Bu demokratik hak ve talebimizle ilgili belediyelerimizden gelecek olumlu veya olumsuz her türlü yaklaşım ve faaliyetleri gerek kurumsal sosyal medya sayfalarımızda gerek basın aracılığıyla objektif ve yansız bir şekilde bilgilendirme yapılacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkarili öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 15-19 Nisan’da Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmaya, Hakkari’den ve birçok ilden katılım sağlayan öğrenciler, festival havasında bir yarışma gerçekleştirdi. Yarışma boyunca, protokol ve davetliler öğrencilerin heyecanına eşlik etti. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrası dereceye giren ekiplere ödülleri verildi. Okulların kıyasıya mücadele ettikleri yarışmada, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hakkari’yi başarıyla temsil ederek birinci oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz; gastronominin kültürlerin birbirlerine aktarılması ve nesilden nesile aktarılması gereken zenginliklerin başında geldiğini belirterek, “Gastronomi anlamında, Hakkari’miz gibi ülkemizin her bir yöresi ayrı bir çeşitlilik ve zenginlikle dolu. Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında meslek liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerimizin bu alanda yetişmeleri ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin yemeklerini insanlara sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca gerçekleştirilen bu tür yarışmaların, ülkemiz gastronomisine büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Ellerinin lezzetlerini tabaklarına yansıtmak için yarışma öncesinde ve süresince hummalı bir çalışma içerisinde olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yöneticilerini, danışman öğretmenlerini ve bilhassa öğrencilerini tebrik ediyor, okulumuza Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.