SPOR - 02 Mayıs 2019 Perşembe 18:05

TÜGVA Kızıltepe futbol turnuvası tamamlandı

A
A
A
TÜGVA Kızıltepe futbol turnuvası tamamlandı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin’in Kızıltepe temsilciliği tarafından düzenlenen liseler arası futbol turnuvasında Kızıltepespor Lisesi’ni penaltılarla yenen Atatürk Anadolu Lisesi şampiyon oldu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin’in Kızıltepe temsilciliği tarafından düzenlenen liseler arası futbol turnuvasında Kızıltepespor Lisesi’ni penaltılarla yenen Atatürk Anadolu Lisesi şampiyon oldu.


Kızıltepe’de TÜGVA’nın organize ettiği geleneksel liseler arası halı saha futbol turnuvasına 16 takım katıldı. Final müsabakası Kızıltepespor Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesi arasında oynandı. Final maçını, Kaymakamı Kaymakam Mehmet Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, TÜGVA Mardin İl Temsilcisi Mesut Çetin, TÜGVA Kızıltepe İlçe Temsilcisi Mehmet Kanat, Mardin Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Derneği Başkanı Adnan Yalçın saha kenarında izledi.


Büyük bir çekişmeye sahne olan final maçında Kızıltepespor Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi 4-4 berabere kalınca maç penaltılara kaldı. Atatürk Anadolu Lisesi rakibini penaltılarda 5-4 yenerek şampiyon oldu. Şampiyona kupasını Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer verdi.


Burada konuşan Kaymakam Yüzer, “Biz bütün sivil toplum kuruluşlarımız gençlere yönelik sportif ve kültürel aktiviteler yapmaya davet ediyoruz. Tabiat boşluk kabul etmez. Gençlerimizin vaktini biz spor, sanat ve bilim gibi aktivitelerle doldurmalıyız. Biz onlara bu aktiviteleri yapmasak Allah etmesin zararlı alışkanlıklar edineceklerdir. Sporun tek faydası onların sağlığını düzeltmesi değil onları kötü alışkanlıklardan korumasıdır” dedi.


Program çekilen toplu fotoğrafın ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.