ASAYİŞ - 02 Ekim 2021 Cumartesi 11:30

’Tuvaletim geliyor’ diyerek yolculuk yaptığı otobüsten kaçan akli dengesi yerinde olmayan gençten haber alınamıyor

A
A
A
’Tuvaletim geliyor’ diyerek yolculuk yaptığı otobüsten kaçan akli dengesi yerinde olmayan gençten haber alınamıyor

Mersin’den Mardin’e otobüs yolculuğu yapan, akli dengesi yerinde olmayan, madde bağımlısı olduğu öne sürülen genç, yolculuk sırasında otobüs şoförüne ’tuvalet ihtiyacım var’ diyerek otobüsü durdurup, bulunduğu bölgeden uzaklaşarak kayıplara karıştı.

Mersin’den Mardin’e otobüs yolculuğu yapan, akli dengesi yerinde olmayan, madde bağımlısı olduğu öne sürülen genç, yolculuk sırasında otobüs şoförüne ’tuvalet ihtiyacım var’ diyerek otobüsü durdurup, bulunduğu bölgeden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Kayıp ihbarı yapılan gençten 3 gündür haber alınamıyor.


Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Meşeli Mahallesi’nde yaşayan evli, 1’i zihinsel engelli 2 çocuğu olan kayıp gencin ailesi, çocuklarını görenlerin güvenlik güçlerine veya kendilerine haber vermesini istiyor. Edinilen bilgiye göre, annesi ve kız kardeşi ile Mersin’den Mardin’e doğru otobüs ile yolculuk yapan akli dengesi yerinde olmayan ve madde bağımlısı olduğu öne sürülen 27 yaşındaki Ferhat Esen, Adana ile Gaziantep arasında Gaziantep’e 60 kilometre mesafede önceki gece saat 01.00 sıralarında otobüs şoförüne tuvaletinin geldiğini söyleyerek otobüsü durdurmasını istedi. Otobüsteki yolcular, kız kardeşi ve annesi, akli dengesi yerinde olmayan gencin bir süre sonra geri gelmediğini görünce, genç adamı aramaya çalıştı. İddiaya göre, kendisini geri getirmeye çalışan yolculara, anne ile kız kardeşine gelmeyeceğini, yolculuklarına devam etmelerini söyleyen Ferhat Esen, bulunduğu yerden kaçarak uzaklaştı. Kendisini takip eden yolcular ile anne ve kız kardeşine taş atarak uzaklaştırıp gelmemelerini söyleyen Esen, gece olduğu için çevrenin karanlığını fırsat bilerek otobüsten uzaklaşıp uzaklara kaçtı. Otobüs sakinleri ile anne ve kız kardeş, Esen’in geri gelebileceğini düşünerek yaklaşık yarım saat boyunca bekledi. Annesinin isteğiyle otobüs yolculuğu kaldığı yerden devam etti, anne ve kız kardeş, Mardin’e doğru yolculuklarına devam etmek zorunda kaldı.


Ferhat Esen’in, Eylül 2019 tarihinden bu yana davranışlarında bozukluklar görüldüğü, Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesinde yaklaşık 25 gün tedavi gördüğü ve tedavi gördükten sonra davranışlarında düzelme olduğu, ancak son birkaç aydır davranışlarında bozuklukların yeniden başladığı belirtildi.



Köylüler uykudayken avlularını ateşe vermiş


Ailesinin madde bağımlısı olduğunu ileri sürdüğü Ferhat Esen iddiaya göre, köye geldiği sırada, köylülerin avlusunu ve ahırını ateşe verdiğinden köylüler ile ailesi, çevreye zarar vermemesi için nöbet tutuyor. Öte yandan, genç adamın köy ahalisinin avlusunu ve samanını, köylüler uykuda olduğu zaman ateşe verdiği ve köylülere küfürler saydırdığı öğrenildi.



"Ağabeyimin tedavi ettirilmesini istiyoruz"


Ağabeyinin bir an önce bulunmasını ve tedavi ettirilmesini istediğini dile getiren Meryem Esen, "Otobüs ile Mersin’den Mardin’e geliyorduk, ağabeyim hem ben ve anneme hem de otobüs şoförüne ’tuvaletimi yapacağım’ diyerek otobüsün durmasıyla indi ve otobüsün bulunduğu noktadan uzaklaştı. Ben, annem ve otobüste bulunan bazı yolcular, 5-10 dakika sonra otobüse dönmeyince peşinden gittik. Bize taş atıp korkutmaya çalışarak bulunduğu bölgeden kaçıp uzaklaştı. Otobüste bulunan yolcularla kovaladık ancak yetişemedik. Yaklaşık yarım saat boyunca Adana-Gaziantep arasında kalan bölgede otobüsteki yolcularla beraber otobüse geri dönmesini bekledik. Ağabeyim, Gaziantep’e 60 kilometre mesafede yolda gözden kaybolup kaçtı. Yaklaşık 3 gündür kendisine ulaşamıyoruz. Şu anda nerede ve ne yaptığını bilmiyoruz, kendisi madde bağımlısı psikolojisi gidip geliyor. Mardin’de olduğu zaman köylülerimize saldırıyor, arkadaşlarını dövüyor, çevreyi ateşe veriyor ve yaptığı her şeyi unutuyor. Ağabeyimin tedavi ettirilmesini istiyoruz, tedavi olması için hastaneye yatırılması gerekiyor" dedi.



"Anne geri gelip beni bıraktığınız yerden alın"


Kız kardeş Meryem Esen, annesinin ağabeyini son kez aradığı sırada, ağabeyinin kendilerine, geri gelmelerini ve bulunduğu yerden almalarını istediğini söylediğini belirterek, "Yolculuk yaptığımız otobüs, bulunduğumuz bölgede ağabeyimin geri gelmesi için yarım saat bekledi. Otobüsteki bütün yolcular kendisini arayarak bize yardımcı olmaya çalıştı. Yaklaşık 1 kilometreye kadar kendisini aramaya çalıştık, ancak kendisini bulamadık. Annem ile beraber olduğum ve aileden kimse bizimle olmadığı için o bölgede kalamazdık, yolculuğa devam ettik. Yarım saat ihtiyaç molası vermek üzere dinlenme tesisinde durduk. Annem, bir şansımı deneyeyim, kendisini arayayım diyerek aradı ve telefonu açtı. Anneme ’Anne gelip beni buradan alın. Siz neredesiniz geri gelip beni bıraktığınız yerden alın’ diyerek otobüsten ayrılıp gözlerden kaybolduğu bölgeye geri dönüp almamızı istedi. Daha sonra annem, "Gelmişiz artık seni nasıl alalım, neden bu gece bize böyle yapıp gittin" diye sorduğunda ise kaybolan ağabeyim anneme, ’Canım sıkıldı gitmek istedim, ben de bilmiyorum’ diyerek annemin yüzüne telefonu kapattı. Telefonu kapattıktan bu saate kadar ağabeyime ulaşamadık. Arabamız da yoktu, kaybolduğu yere gidemedik. Eşi, çocukları ve anne babası ile kardeşleri olarak onun gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.



"Malım mülküm yok, oğlumun bulunup tedavi ettirilmesini istiyoruz"


Maddi durumlarının iyi olmadığını, çocuğunu tedavi edecek güçte olmadığını dile getiren baba Behcet Esen, çocuğunun bulunup tedavi ettirilmesini istedi. Esen, "Ben, annesi ve eşi ile çocukları onun geri gelmesini bekliyoruz. Devletimizden rica ediyoruz, oğlum bulunup tedavi ettirilsin. Bizi, köylülerimizi ve çevresini perişan ediyor. Devletimiz inşallah kendisini bulup tedavi ettirerek bize yardımcı olacak. Malım mülküm yok. Maddeden dolayı ne yaptığına ben de şaşırdım. Kendisini zapt edip tedavi etmek artık benim elimde değil. Ben ihtiyarım, kendisine bakamıyorum" şeklinde konuştu.



"Çevreyi ateşe verip yakmaması için köylülerimizle nöbet tutuyorduk"


Behcet Esen, oğlu Ferhat Esen’in köyde olduğu sırada çevreyi ateşe verdiğini ve köy halkı ile geceleri nöbet tuttuklarını belirterek "2 aydan bu yana köylülerimiz ve bizler kendisinin çevreye zarar vermemesi için nöbet tutuyorduk. Gece gündüz gözümüze uyku girmiyor" dedi.



"Madde için her şeyi yapıyor"


Anne Aysel Esen de oğlunun madde bağımlısı olduğunu öne sürerek, madde için her şeyi yaptığını söyledi. Esen, "Mersin’den Mardin’e gitmek için otobüs ile yola çıktık. Adana ile Gaziantep arasında kalan ve Gaziantep’e yakın bir yerde otobüsten indi. Akli dengesi yerinde değildir. Madde için her şeyi yapıyor, köyü ateşe veriyor, köylülere küfürler yağdırıyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı Maltepe bir restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşmasıyla çıkan yangın sonucu iş yeri yanarak kullanılamaz hale geldi. Alev alev yanan restoran cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangın, Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi’nde saat 04.30 sularında Kebapçı Özcan isimli restoranda çıktı. İddiaya göre, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu yangın hızlı bir biçimde yayıldı. Yangın sokakta bulunan 34 HRZ 971 plakalı bir araca da sıçradı. Yangına, çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmaz iken binanın bir kısmında maddi hasar oluştu. Tedbir amaçlı polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi de yangın mahaline sevk edildi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri ise olayda güvenlik tedbirlerini uyguladı. Yangının söndürülmesinin ardından, önlem amaçlı soğutma çalışmaları da yapıldı. Yangını gören Özcan Eşlegül, "Bir patlama sesi geldi, ben de işe kalkmıştım, işe gidecektim, geldik bizim komşu aşağıda kebap lahmacun salonu var. Orada herhalde ızgarada ateş mi bırakmış, bir şeyler bırakmış baca alev alınca çatı tutuşmuş, biz geldiğimizde zaten itfaiyeler falan vardı. Ondan sonra yanda bir araba yanmış. Allah’tan kimsede can kaybı, yaralanma yok, tek tesellimiz bu. Başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.