ASAYİŞ - 03 Temmuz 2020 Cuma 12:03

Uyuşturucu yetiştirdikleri evi güvenlik kameraları ve dikenli tellerle donatmışlar

A
A
A
Uyuşturucu yetiştirdikleri evi güvenlik kameraları ve dikenli tellerle donatmışlar

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu Derik ve Savur ilçelerinde 281 kök kenevir bitkisi ve 1 kilo 215 gram esrar ele geçirildi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu Derik ve Savur ilçelerinde 281 kök kenevir bitkisi ve 1 kilo 215 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu yetiştirilen evin güvenlik kameraları ve tel üstüvane ile donatıldığı belirlendi.


Derik İlçe Jandarma Komutanlığı, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu Derik’in Çağıl Mahallesinde bir şahsın, ihate duvarlarıyla çevrili, tel üstüvane ve güvenlik kameraları ile güvenliği alınan evinin bahçesinde kenevir yetiştirdiği ve kubar esrar imal ettiğinin tespit edilmesi üzerine A.Ö. isimli şahsın bahçesine operasyon düzenlendi. Uyuşturucu madde arama köpekleri Cesur ve Sabuh ile yapılan aramada 203 kök kenevir bitkisi, 1 kilo 215 gram esrar ile 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.


Öte yandan Savur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Pınardere Mahallesinde ikamet eden F.E. isimli şahsın bahçesine operasyon düzenlendi. Yapılan aramada 78 kök kenevir bitkisinin ele geçirildiği öğrenildi.


Derik ve Savur ilçelerinde yapılan operasyonlarda A.Ö. ve F.E. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.