GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 13:34

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne doğru

A
A
A
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne doğru

Mersin’de bazı dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mersin’de bazı dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.


İzol: "Türk milleti 15 Temmuz ruhunu kaybetmeyecek"


Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet Serkan İzol, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "15 Temmuz bir destan günüdür. Demokrasi ve milli iradenin günüdür. 16 Temmuz 2016 günü olduğu gibi bundan sonra da üretim hatlarımız hiç durmayacak, çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


İzol, FETÖ terör örgütü tarafından planlanan 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında Türk halkının dik duruşunu ve demokrasiden taviz vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, “Bu ülke için gözümüzü kırpmadan canımızı veririz” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin 16 Temmuz 2016 sabahında kanlı darbe girişimine inat edercesine üretim hatlarını kapatmadığını hatırlatan İzol, "Biz o gün olduğu gibi bugünde 15 Temmuz ruhumuzu kaybetmeden, ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için çalışmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat rakamlarımızı yukarıya çekmeye devam ediyoruz. Biz ne ülkemizden, ne bayrağımızdan, ne demokrasimizden hiçbir şart ve koşulda vazgeçmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi dimdik ayaktayız ve dosta güven, düşmana korku salan bir ülke olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


15 Temmuz sürecinde tüm üyelerden normal hayatlarına devam etmelerini istediklerini hatırlatan İzol, "16 Temmuz sabahında tüm iş yerlerimiz açık, hepimiz işimizin başındaydık. Bunun psikolojik açıdan, Türkiye için önemli bir olay olduğunu düşünüyorum. İstihdam oranlarımızı yukarı çekerek, yatırımlarımıza ara vermeden devam ederek, ihracat rakamlarımızda artış göstererek, üyelerimiz ülkelerine ve demokrasiye olan bağlılıklarını ispatlamıştır. Türk milleti ise dik duruşu ile demokrasiden asla taviz vermeyeceklerini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizdeki tüm grafiklerin sürekli olarak yukarıya gidiyor olması, Türkiye’nin kanlı darbe girişimi sonrasında daha büyük bir azim ile çalıştığının, ülkesine sıkı sıkıya sarıldığının en açık göstergesidir. 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken, bu ülke uğrunda gözümüzü kırpmadan canımızı vereceğimizi herkesin bilmesini isteriz” şeklinde konuştu.


Yıldızgörer: "15 Temmuz’da dünyaya demokrasi dersi verdik"


MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizerek, "FETÖ’nün organize ettiği bu kanlı saldırı, şanlı Türk milletinin güçlü iradesiyle bertaraf edilmiş, eli kanlı FETÖ militanları hain emellerine ulaşamamıştır" dedi.


"Türkiye Cumhuriyeti’nin en kanlı saldırılarından biri olan 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır" diyen Yıldızgörer, "15 Temmuz gecesi milletimiz, hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden yaşlı, genç, kadın, erkek demeden darbecilerin karşısına çıkmış ve canı pahasına vatanını müdafaa etmiştir. Demokratik anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik olan darbe girişimlerine ve sonrasında yaşanan acılara en büyük şahit milletimizdir. Bugüne kadar darbe ve girişimlerine defalarca maruz kalmış milletimiz, sonrasında büyük acılar çekmiş, bu acıları hiç bir zaman unutmamıştır. İşte bunlardan bir tanesi de bizlerin çok yakından şahit olduğu, acısını yüreklerimizde dipdiri tuttuğumuz 15 Temmuz hain darbe girişimidir" ifadelerini kullandı.


İlk dakikalarından itibaren şiddetle karşı çıktıkları, meydanlarda tek yürek oldukları bu sürecin, ülke üzerinde oynanan oyunların ne derece ciddi olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Yıldızgörer, "Allah’a şükürler olsun ki, dik duran bir liderle ve korkuyu korkutan bir milletle ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtmış ve yüreğimizi yakan 248 şehit, 2 bin 196 gazimizle kazandığımız demokrasi zaferi sadece ülkemizde değil, tüm mazlum coğrafyalarda hatta tüm dünyada demokrasinin teminatı olmuştur" diye konuştu.


Yıldızgörer, dışarıdan organize edilen ve içeride uygulanmaya çalışılan hain planın sadece FETÖ ile sınırlı olmadığını, birçok bileşeninin de bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti; "Öyle ki, Batı’nın, medya organları üzerinden ve siyasetçilerin söylemleriyle demokrasi ve insanlık sınavından geçemediklerine şahit olduk. Dünyanın en yaygın ve etkin STK’sı olan MÜSİAD, her zaman ve her koşulda milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında durmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da tavrını net bir şekilde ortaya koyan MÜSİAD, hiç vakit kaybetmeden milletin ve devletin yanında yer aldığını açıklayarak, Türk milletinin dik duruşunu, tüm dünyaya anlatmaya girişmiştir. Darbe girişiminin, Türkiye’yi toplumsal olarak bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğu aşikârdır. Bu anlamda tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, dünyayı kendine hayran bırakan birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlü yürümektedir."


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur ise 2 yıl önce 15 Temmuz’da millete, demokrasiye ve ülkenin geleceğine kast eden hainler tarafından alçak bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Türk milletinin şerefli ordusuna sirayet etmiş, gizlenmiş bir takım hainler, bağımsızlık mücadelemizin sembolü Gazi Meclisimizi bombalamış, cennet vatanımızın çeşitli yerlerinde masum vatandaşlarımızın üzerine bombalar yağdırmış, özel harekatımıza karşı vahşice saldırarak Mehmetçiğin adını, üniformasını kullanarak demokrasimizi katletme girişiminde bulunmuşlardır. Türk Silahlı


Kuvvetleri’ne sızmış FETÖ tarafından uygulamaya konulmak istenilen hain darbe girişimi, devletimizin, halkımızın, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte tek yürek duruşu ile bertaraf edilmiştir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Uçurumun kıyısındaki türbeye ziyaretçi akını Sivas’ta uçurumun kıyısında bulunan, Peygamber Efendimizin sancaktarlarından Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı. Sivas’ta Yukarı Tekke mevkiinde uçurumun kıyısında bulunan, Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı. Türbenin ziyaretçilerinden Kemal Baklacıbaşı, türbede yatan zatın büyük bir zat olduğunu belirterek, “Abdulvahap Gazi büyük bir zattır. Peygamber efendimizin sancağına nail olmuş çok değerli bir insan. Buraya gelmenin maneviyatı çok farklı, huzur veriyor. Geldiğimde huzur içinde oluyorum.” Dedi. Erdal Polat ise, “Mübarek Abdulvahap Gazi hazretlerinin camisi ve türbesindeyiz. Kendisi burada şehit düşmüş. Tekke dediğimiz bu yerde yatmaktadır. Her cuma buraya geliyorum. İnsan buraya gelince huzur buluyor” dedi. Abdulvahap Gazi kimdir? Kültür Bakanlığı kayıtlarına göre Abdulvahap Gazi, Emeviler döneminde yaşamış ve İslam kuvvetleriyle Anadolu seferine katılmış ünlü bir ordu komutanıdır. Taberi ve İbnü’l Kesir, Abdulvahap Gazi’nin 731 yılında şehit düştüğünü belirtir. Abdulvahap Gazi, Battal Gazi’nin ve Ahmet Turan Gazi’nin silah arkadaşıdır. Abdulvahap Gazi’nin Sivas’tan başka İznik, Elazığ ve Bayburt’ta da türbe ve makamları bulunmaktadır. Peygamber Efendimizin sancaktarı Rivayetlere göre Abdulvahap Gazi, Peygamber Efendimizin sancaktarıdır. Peygamber Efendimize ait mübarek emanetleri Malatya’ya gidip Battal Gazi’ye teslim etmiştir. Daha sonra Battal Gazi ve Ahmet Turan Gazi, Anadolu’yu İslamlaştırmak için birlikte hareket etmişlerdir. Abdulvahap Gazi, Soğuk Çermik yakınlarındaki bir savaş sırasında Ahmet Turan Gazi ile birlikte şehit düşmüş; sel sularına kapılarak kaybolmuştur. Daha sonra görülen bir rüyanın ardından bedeni bulunarak, Yukarı Tekke’de uçurumun kenarında defnedilmiştir.
Artvin Trafik kazasında hayatını kaybeden İHA Artvin eski muhabiri son yolculuğuna uğurlandı Artvin’de önceki gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden İHA Artvin eski muhabiri Tolga Gül son yolculuğuna uğurlandı. Kaza, Çarşamba günü merkeze bağlı Oruçlu köyünde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 34 FZJ 841 plakalı Dacia Duster aracın sürücüsü gazeteci Fatih Tüysüz’ün (37), Yusufeli’nden Artvin’e dönüş yolunda iken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil yol kenarında bulunan kayalara çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü ve yanında bulunan İHA’nın Artvin eski muhabiri Tolga Gül (48) yaralandı. Hastane kaldırılan Gül, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden gazeteci Gül için bugün veda töreni düzenlendi. Bir dönem Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Gül’ün cenazesi veda töreni için cemiyetin önüne getirildi. Burada yapılan veda töreninde meslektaşları fotoğraf makinesi, kalem, bilgisayar, gazeteler ve Trabzonspor bayrağı ile Gül’ün tabutunu karşıladı. Gül, cenaze namazının kılınması için Merkez Camii’ne götürüldü. Gözyaşları içerisinde kılınan cenaze namazının ardından gazeteci Gül, aile kabristanlığına defnedildi. Cenazeye katılan Gül’ün 5 yaşındaki kızı Irmak, 19 yaşındaki oğlu Eray ve eşi Arzu Gül gözyaşlarına hakim olamadı. Veda töreninde konuşan gazeteci Tolga Gül’ün eşi Arzu Gül, “Tolga ile önce arkadaş olduk. Sonra dost olduk. Sonra baktık ki bizden çok güzel eş olur ve nişanlandık. 24 yıldır Tolga ile evliydim. Tolga ile hep tartıştık. Tolga’nın Artvin sevdası üzerine tartıştık. Bizim sesimiz evde başka bir şeyden ötürü çıkmadı. Tolga’yı hep eleştirdiler ben üzüldüm. Tolga’ya dedim ki seni çok eleştiriyorlar ben dayanamıyorum. Sen bunları hiç hak etmiyorsun diyordum. O da boş ver derdi. Ben iddia ediyorum ki Artvin’i Tolga’dan daha fazla seven olmadı. Biz son 15 gündür Tolga ile bir araya gelemedik. Sürekli Arzu cumartesi işim bitiyor. Pazar günü çok yoğun olacağım. Cumartesi sizle ilgileneceğim dedi. Bekledik ama olmadı” şeklinde konuştu.
Denizli Pamukkale Adayı Ertemur, “Pamukkale ittifakı’nı oluşturduk, tamam inşallah” DENİZLİ(İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Pamukkale’de gönülleri birleştirdiklerini ve değişeme hazır olduklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, yerel seçimlere 2 gün kala seçimi kazandıkları mesajını verdi. Yaklaşık 50 gündür saha çalışmaları yapan Ertemur, vatandaşların yaklaşımlarının değişimin kapısını sonuna kadar araladığını belirtirken, Pamukkale İttifakı’nı oluşturduklarının altını çizdi. Ertemur; “Bu yola çıkarken Pamukkale’mizi hak ettiği hizmete kavuşturacağımıza inandık. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” diye konuştu. “Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı” Seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Ertemur, “10 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetilen Pamukkale’miz hizmetten yoksun kaldı. Vatandaşlarımız mutsuz, umutsuz. Belediyecilik yaptıklarını sananlar vatandaşlarımızı unuttular. En basit belediyecilik hizmetleri bile vatandaşlarımıza çok görüldü. Çöpler toplanmadı, yollar yapılmadı, projeler yapılmadı, başlanan projeler yarım bırakıldı. Ekonomik krizde, pandemide vatandaşlarımıza destek vermekten imtina ettiler. Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı. 50 gündür sahadayız. Vatandaşımız artık kendilerini önemseyen muhatap istiyor. Biz bu yüzden yola çıktık. Pamukkale’mizi değiştirebileceğimize, güzelleştirebileceğimize ve mutlu insanların şehri yapabileceğimize inandığımız için yola çıktık” dedi. “Pamukkale ittifakını oluşturduk” Pamukkale’deki her sokakta her insana dokunmaya çalıştıklarını belirten Ertemur, “Vatandaşımızın arasındaydık, yanındaydık. Onlara insan odaklı belediyecilik anlayışımızı anlattık. Onları nasıl hizmetlerle buluşturacağımızı anlattık. Onlar bize inandı. Pamukkale’mizin hizmeti hak ettiğini bizlere söylediler. Vatandaşlarımızın gözlerindeki, gönüllerindeki değişim isteğini gördükçe kararlılığımız arttı. Gönüller Pamukkale’mizde birleşti. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” ifadelerini kullandı.