GENEL - 02 Aralık 2019 Pazartesi 13:49

30 metrelik kuyuya düşen yavru köpek operasyonla kurtarıldı

A
A
A
30 metrelik kuyuya düşen yavru köpek operasyonla kurtarıldı

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaklaşık 30 metrelik kuyuya düşen yavru köpek, arama kurtarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla kurtarıldı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaklaşık 30 metrelik kuyuya düşen yavru köpek, arama kurtarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla kurtarıldı.


Olay Erdemli’ye bağlı Tömük Mahallesi’nde yaşandı. Kültür Sokak´ta çocuklar su bulmak için açılan 30 metrelik dev kuyudan yavru köpek sesi geldiğini farketti. Duyarlılık gösteren çocuklar telefonla itfaiyeyi arayıp yardım istedi. İhbar üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibi köpeğin düştüğü kuyunun bulunduğu bölgeye gelerek kurtarma operasyonu başlattı. Üzerine taşlar ve tahtaların da düştüğü görülen yavru köpek kuyu dibinde sığındığı küçük çukurdan uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.


Arama kurtarma görevlilerinden Aydın Uysal ihbar üzerine geldiklerini belirterek, "Kuyuya köpek düştüğü yönünde ihbar geldi. Gelip kontrol ettiğimizde bölgeye yağış olduğunu, hayvanında muhtemelen korkarak etrafında korunacak yer ararken bu kuyunun içine düştüğünü, ardından üzerine taşların düştüğünü gözlemledik. Şans eseri bir tahta parçası taşların önünü kapatmış köpek tahtanın altında kalıp kurtulmuş. Çok şükür ki sakatlığı yok. Yinede kontrol amaçlı olarak yavru köpeği barınağa götüreceğiz" dedi.


Mahalleli çocuklar ise yolda bisiklet sürdükleri esnada kuyudan köpek sesi geldiğini fark ettiklerini anlatarak, kuyuda köpek olduğundan emin olduklarında da itfaiyeyi arayıp yardım istediklerini söylediler.


Üzerine taşlar ve kayaların düştüğü kuyu dibindeki küçük çukurda hayat mücadelesini kazanan yavru köpeğe "Çukur" ismi verildi. Köpek barınakta yapılacak kontrolün ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Erdemli Gurup Amirliği tarafından sahiplenilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.