Yerel Haberler
Mersin
65 yaş üstü hastalar hastane bahçesinde egzersiz yaptı
25 Nisan 2024 Perşembe - 15:47 65 yaş üstü hastalar hastane bahçesinde egzersiz yaptı Mersin Şehir Hastanesi bünyesindeki Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde takip altındaki 65 yaş üstü hastalar, fizyoterapist eşliğinde egzersiz yaptı. Sağlıklı Yaş Alma Merkezi tarafından hastaların sosyal aktivitelere katılması, bazı alışkanlıklar kazanması ve sosyal ilişkilerini geliştirmeleri amacıyla etkinlik düzenlendi. Hastane bahçesinde bir araya gelen yaşlılara fizyoterapist İlknur Ceylan Sarıgül tarafından önce egzersiz eğitimi verildi, ardından yaşlarına uygun egzersiz yaptırıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte yaşlılar, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle de piknik yaptı. Pikniğe Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı’nın yanı sıra bazı doktor ve yöneticiler de katıldı. Başhekim Doç. Dr. Aydınlı, Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ne gelen tüm yaşlılarla aktiviteler yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bugün de önce nefes egzersizi, ardından fiziksel aktiviteler ve sonunu piknikle tamamladıkları bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Aydınlı, "Yaşlanan bir nüfusa sahip bir Türkiye ve bu yaşlıların sağlıklı yaşlanmasını istiyoruz. O yüzden sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz buradayız. Ne kadar yaşlımız varsa onları da bu aktivitelere dahil etmek istiyoruz. Kendileriyle konuştuğumuzda ’Buraya gelirken hastaydım, şu an kendimi çok iyi hissediyorum’ diyen yaşlılarımız oldu" dedi. "Etkinlikler ilaçtan daha etkili" Başhekim Yardımcısı İbrahim Yimsek de Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin en önemli farklılığının yaşlı hastaların randevu almayla uğraşmasını önleyen bir sistemle çalışması olduğunu söyledi. Yaşlı hastaların istedikleri zaman, hatta hiç randevu almadan merkeze uğrayabildiklerini ifade eden Yimsek, "Hekimlerimiz bu hastalara dünya standartlarında süreler ayırıyor. Hastaların hem şikayetleri dikkate alınıyor hem de bugüne kadar bilmedikleri hastalıkları tespit ediyoruz. Bütün yaşlı hastalarımızı misafir etmek istiyoruz. Hepsi çok rahat bir şekilde istedikleri zaman herhangi bir prosedürle uğraşmadan Sağlıklı Yaş Alma Merkezimize başvurabilirler" diye konuştu. Etkinliğe katılan hastalardan 75 yaşındaki Ethem Türk, merkezin düzenlediği etkinliğe daha önce de katıldığını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti. Merkeze gelmeye başladıktan sonra hayatında bir takım değişiklikler olduğunu dile getiren Türk, "Bu etkinlikler doktorların verdiği ilaçtan daha iyi geliyor, ilaçtan daha etkili" dedi.
Mersin toz bulutu altında
25 Nisan 2024 Perşembe - 14:25 Mersin toz bulutu altında Meteoroloji’nin uyardığı toz taşımının etkili olduğu Mersin’de şehrin genelinde belirgin olarak görülen tozla kaplı gökyüzü, Akdeniz’i ve Toros Dağları’nı neredeyse görünmez hale getirdi. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının Mersin ve çevresinde bugünden itibaren etkili olduğunu bildirdi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehrin çevresi tamamen toz bulutu ile kaplandı. Özellikle Akdeniz ve Toroslar Dağları nedeniyle görünmez hale geldi. Evlerin balkonları ve araçlarda da toz kalıntıları dikkat çekti. Kent genelinde olduğu gibi Erdemli ilçesinde de sokağa park edilen araçların üzerlerinde oluşan tozlar dikkat çekti. Yarın gece yarısına kadar devam etmesi beklenen toz taşınımı hava kalitesini düşürdü. Toz bulutunun etkili olduğunu belirten oto yıkamacısı Hacı Tuna, "Afrika’dan gelen toz bulutu bizlerin de işlerini artırıyor. Zannedersem 3-4 günlük süreç içinde yıkamacılarda bir talep oluşacak. Ama çiftçilerimize inşallah bir zarar vermez. Hava puslu, kapalı. Sanki yağmur yağacakmış gibi ama hava sıcak" dedi. Valilik uyardı Toz taşınımı nedeniyle Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, "Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
Mersin toz bulutu altında
25 Nisan 2024 Perşembe - 14:23 Mersin toz bulutu altında Meteorolojinin uyardığı toz taşımının etkili olduğu Mersinde şehrin genelinde belirgin olarak görülen tozla kaplı gökyüzü Akdeniz’i ve Toros dağlarını neredeyse görünmez hale getirdi. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kuzey Afrika kaynaklı toz taşımının Mersin ve çevresinde bugünden itibaren etkili olduğunu bildirildi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehrin çevresi tamamen toz bulutu ile kaplandı. Özellikle Akdeniz ve Toroslar dağları tozla kaplı gökyüzü nedeniyle görünmez hale geldi. Evlerin balkonları ve araçlarda da toz kalıntıları dikkat çekti. Kent genelinde olduğu gibi Erdemli ilçesinde de sokağa park edilen araçların üzerlerinde oluşan tozlar dikkat çekti. Yarın gece yarısına kadar devam etmesi beklenen toz taşınımı hava kalitesini düşürdü. Toz bulutunun etkili olduğunu belirten oto yıkamacısı Hacı Tuna , "Afrika’dan gelen toz bulutu bizlerinde işlerini arttırıyor. Zannedersem 3-4 günlük süreç içinde yıkamacılarda bir talep oluşacak. Ama çiftçilerimize İnşallah bir zarar vermez. Hava puslu, kapalı. Sanki yağmur yağacakmış gibi ama hava sıcak" dedi. Valilik uyardı Toz taşınımı nedeniyle Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise," Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. (HİV-