POLİTİKA - 19 Nisan 2019 Cuma 09:16

Anamur Belediyesi’nin borcu 34.1 milyon lira

A
A
A
Anamur Belediyesi’nin borcu 34.1 milyon lira

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, belediyeyi 34.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, belediyeyi 34.1 milyon lira borç ile devraldığını söyledi.


Başkan Kılınç, yaptığı açıklamada, Anamur Belediyesi’nin küsuratlarıyla birlikte toplam şu anki borcu 34 milyon 115 bin 90 lira olduğunu, "Üç kalemde İller Bankası kredileri 7 milyon 426 bin, dört kalemde özel banka kredileri 10 milyon 65 bin, esnafa olan borçlar 7 milyon 664 bin, SGK ve vergi borcu 576 bin, müteahhitlere olan borç 8 milyon 383 bin liradır. Belediyemizin tahsil edilmesi mümkün olmayan alacakları var. Bu alacakları sanki her an kasamıza girecekmiş gibi açıklamak vatandaşlarımızı kandırmaktır. Benim görevim halkın çarçur edilen parasını sıkı para politikasıyla verimli kullanmaktır. Yani israf ekonomisinden, verim ekonomisine geçirmek azmindeyim. Bunun için tasarruf ve gelir üretmek önceliğimizdir” dedi.


Hükümetten gerekli desteği alacaklarından kuşkusu olmadığını ifade eden Kılınç, "Belediyemizin sorumluluk alanında olsun olmasın sonuna kadar Anamur’un tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Anamurumuzun devletimizden alması gerektiği ve hakkettiğine inandığım her türlü hizmeti almak için mücadele edeceğim. Benim görevim planlı, projeli ve akılcı bir anlayışla çağdaş bir oluşturmak için çalışmaktır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.