GENEL - 31 Mart 2020 Salı 09:31

Başkan Şeker’den Milli Dayanışma Kampanyasına 10 bin lira bağış

A
A
A
Başkan Şeker’den Milli Dayanışma Kampanyasına 10 bin lira bağış

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Milli Dayanışma Kampanyası’na 10 bin lira bağışta bulunarak destek oldu.

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Milli Dayanışma Kampanyası’na 10 bin lira bağışta bulunarak destek oldu.


Başkan Şeker, yaptığı açıklamada, “Milli Dayanışma Kampanyası’na, 10 bin lira bağışlıyorum. İnşallah bu günleri atlatacağız, inanç birliği yaparak, ortak akıl ve irade paydasında buluşarak huzurlu ve güvenli yarınlara beraberce ulaşacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Serdivan Belediyesi Meclisi’nde söz hakkı çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Serdivan Belediye Meclisi Çocuk Oturumu Belediye Başkanı Osman Çelik’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Osman Çelik konuşmasında, “Dünyada çocuklara adanan tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çok değerli çocuklarımızın taleplerini dinlemeye başlamadan önce hepimizin bayramını kutluyorum. Sizin için güçlü ve mutlu yarınlar inşa etmek için her gün çok çalışacağıma söz veriyorum. Çocukların bayramı 23 Nisan kutlu olsun” diye konuştu. Tüm insanların özellikle çocukların gülümseyeceği bir hayat inşa etmenin en büyük hayali olduğunu belirten Başkan Çelik, “Bu anlamda çocukların her zaman mutlu hissedeceği ve daima gülümseyeceği bir kent hayaliyle çıktığımız bu yolda kurulan çocuk meclisimizde onların sesine kulak verecek ve aldıkları kararları sonuna kadar destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. Kutlamalar çerçevesinde Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik’in koltuğuna oturan Serdivan Belediyesi Çocuk Akademisi öğrencisi Miray Kavas, Serdivanlı çocuklar adına oturum açılış konuşması gerçekleştirdi. Kavas, “Göreve geldiği günden beri çocuklar için mutlu bir yaşam hayalinden bahseden bir başkanımız olduğu için hepimiz çok sevinçliyiz Serdivanlı çocuklar olarak size ve çalışma arkadaşlarınıza başarı ve kolaylık diliyoruz. Bizler Serdivanlı çocuklar olarak çok şanslıyız. Çocukları seven, çocuk haklarına inanan ve çocukları önemseyen bir başkanımız var. Bu bakış açısıyla yönetilen bir kentte yaşayan çocuklar olarak tek isteğimiz çocuk dostu bu kentte, sokaklarda daha rahat oyun oynayabilmek, sosyal ve kültürel alanlarda kendimizi geliştirmek için daha fazla etkinlikler ve okullarımızdaki eksikliklerin tamamlanmasıdır” ifadeleri ile taleplerini dile getirdi.
Samsun Başkan Doğan, koltuğunu çocuklara bıraktı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu üç çocuğa bıraktı. İlkokul 4. sınıf öğrencileri Talat Paşa Küçük, Elif Rana Midilli, Işıl Su Ayaz, sırayla belediye başkanlığı makam koltuğuna oturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Abdullah Paşa İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri Talat Paşa Küçük, Elif Rana Midilli ve Işıl Su Ayaz’ı Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile görüştü. Ardından Başkan Doğan, makam koltuğunu 3 çocuğa bıraktı. Sırayla başkanlık makam koltuğuna oturan çocuklar kentle, eğitimle, kültür ve sanatla ilgili talep ve isteklerini belirtti. Öğrencilerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Doğan, “Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın heyecanlarına ortak olup millet olarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu makamların asil sahibi yarının büyükleri olacak siz çocuklarımızsınız. İstekleriniz, önerileriniz, düşünceleriniz bizim için her zaman çok önemli, çok kıymetli. Bunlar hakkında gerekli birimlerimizle görüşüp, hızla çalışmalar gerçekleştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere ilk adımı attığı, ilk meşalenin yakıldığı kent olan Samsunumuzda geleceğimiz olan çocuklarımız için her alanda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yalova Yalova’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından . İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürenbir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından meydanda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve ulusal egemenliğimizin tesis edildiği gündür. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun ’Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı Kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldi. Bu güneş, kışı bahara, baharı yaza çeviren, çocuk gülümsemeleriyle şenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; sadece güzel ülkemizde değil dünyanın birçok farklı ülkesinde kutlanmakta, dostluk ve barışa da açılan aydınlık bir kapı olmaktadır” dedi. Tören 23 nisan nedeniyle il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel hediyelerini takdim etti. Program Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi ile devam etti. Aydede Anaokulu öğrencilerinin ardından Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri yaptı. Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosunun konseriyle sona erdi.