GENEL - 18 Kasım 2019 Pazartesi 11:15

Bisikletliler, Tarsus Doğa Parkına hayran kaldı

A
A
A
Bisikletliler, Tarsus Doğa Parkına hayran kaldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve adı geçtiğimiz günlerde Tarsus Doğa Parkı olarak değiştirilen hayvanat bahçesini yüzlerce bisikletli ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve adı geçtiğimiz günlerde Tarsus Doğa Parkı olarak değiştirilen hayvanat bahçesini yüzlerce bisikletli ziyaret etti.


Bu yıl ilk kez düzenlenen Tarsus Bisiklet Festivali kapsamında farklı illerden Tarsus’a gelen bisiklet gruplarına üye yüzlerce bisikletli, kentin tarihi ve doğal yerlerini gezdi. Bisikletçiler, Berdan Barajı mesire alanı içerisinde yer alan ve bölgede tek olma özelliğini taşıyan hayvanat bahçesini de ziyaret ettiler.


Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Adana, Mersin, Kadirli, Hatay, Niğde ve Kayseri’den toplam 14 ayrı bisiklet grubu katılım gösterdi.


İki gün süren etkinlik kapsamında 200’ün üzerinde ve her yaş grubundan bisikletçi belirlenen güzergahları izleyerek kentin tarihi, doğal ve turistik noktalarını gezdiler.


Kentlerde bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak, bisiklet sporunu sevdirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Tarsus Doğa Parkı’nı da ziyaret eden bisikletliler, burada bulunan onlarca tür hayvanı yakından görme şansı buldular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."