GENEL - 25 Mart 2020 Çarşamba 11:04

Bozyazı’da ’Vefa Sosyal Destek Grubu’ iş başında

A
A
A
Bozyazı’da ’Vefa Sosyal Destek Grubu’ iş başında

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçları ’Vefa Sosyal Destek Grubu’ ekiplerince karşılanıyor.

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçları ’Vefa Sosyal Destek Grubu’ ekiplerince karşılanıyor.


İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge sonrası Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın başkanlığında, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Özer Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör ve ilgili kurum amirlerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, kurulmasına karar verilen ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ faaliyete geçti. Kaymakam Arif Yalçın, yaptığı açıklamada, bütün hazırlıkları yaptıklarını ilgili kurum ve sivil toplum örgütlerinden gerekli desteği alarak ’Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçirdiklerini, genelge kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarının ’Vefa Sosyal Destek Grubu’ tarafından karşılanacağını söyledi.


İkametlerinden ayrılmalarına yasaklama getirilen yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların, ’112, 155, 156’ ihbar hatları üzerinden ayrıca ’0324 8512319’ numaralı telefona 24 saat ihtiyaçlarını bildirebileceklerini, çağrıların cevaplandırılması ve taleplerin yerine getirilmesi noktasında yeterli personelin hizmet vereceğini belirten Yalçın, "Elimizden geldiği kadarıyla vatandaşlarımıza devletimiz ve ülkemiz adına hizmet etmeye gayret edeceğiz. Hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğimizden eminim. Zorunlu haller dışında evlerimizden çıkmayalım. Sağlığımız için evde kalalım” dedi.


Bu arada Beyreli Mahallesi’nde oturan yaşlı tansiyon hastası Ayşe Girgeç, ’Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubun’a telefon ile ulaşarak ilacının bittiğini belirtmesi üzerine ilaç, görevliler tarafından alınarak evine götürülerek teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.