GENEL - 15 Eylül 2020 Salı 10:30

Çankaya İlkokulu alanındaki imar planı değişikliği tartışmalara neden oldu

A
A
A
Çankaya İlkokulu alanındaki imar planı değişikliği tartışmalara neden oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında, Çankaya İlkokulu alanındaki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yapılan değişiklik tartışmalara neden oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında, Çankaya İlkokulu alanındaki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yapılan değişiklik tartışmalara neden oldu.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantı döneminin ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Meclisinde, Akdeniz Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Çankaya İlkokulu alanındaki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de gündeme geldi. Meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olan maddeyle ilgili açıklamada bulunan Seç, “Biz alelacele bir şey yapmadık. Bu teklif, 1 Eylül tarihinde Akdeniz Belediyesi’nde kabul edilmiş ve bize gelişi 2 Eylül, yazı işlerimizde 4 Eylül’de işlem görmüş. Hatta bu gündeme alınmamış bu süre içerisinde, imarda beklemiş. Sonra Akdeniz Belediyesi’nin imar şubesi tarafından imara gündeme alınması konusunda telkinde ya da uyarıda bulunulmuş. Eğer bu işlemi yapmaz isek bunu önergeyle yapacaklarını söylemişler, yani acele eden biz değiliz. Ben 8 Eylül günü geldim bu masaya oturdum, önüme bir önerge geldi. Ama ben bunu gündeme almıştım. Neden almıştım? Böyle gereksiz konularla tartışma açıp meşgul etmeyelim dedim. Israrla istiyor. Acele eden ben değilim" dedi.


“Bir an önce orayı yapalım, kente kazandıralım”


Aslında tartışmanın işin esası değil, işin usulü olduğunu dile getiren Seçer, şöyle devam etti:


“Bu konuyla ilgili Muhittin Bey benimle görüştü, anlattı. Çok makul dedim. Orayı güzel restore edip, bir kreş yapalım. Bir vesile ile Vakıflar Bölge Müdürünün bizi ziyaretinde bu konu gündeme geldi. Lütfen bunu 1/5000’liğe uyduralım. Neden? Akar, bir de hayrat konularını bana anlattı. Eğer akar olursa, biz kendisinden talep ediyoruz, sıcak bakıyor. Daha Akdeniz Belediyesi yok gündemde. Biz başka konularda görüştük Bölge Müdürlüğüyle, Eshab-ı Kehf konusu da gündeme geldi. Masadan ayrılırken bu konuyu imar müdürümüze aktardım. ‘Burayı alacağız, kreş yapacağız ve gerekli imar değişikliklerini yapalım’ diye kendisine söyledim. Bir müddet sonra Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile bir araya geldiğimizde bu konu gündeme geldi. ‘İster beraber çalışalım, benim de niyetim’ dedi. Aynı bizim niyetimizden bahsetti ama ‘benim bölgem, ben yaparsam mutlu olurum’ dedi. Şimdi orada ben şunu söyledim, ‘tabii ki siz yapın’. Neticede burası korunacak, usulüne uygun korunacak, dokusuna uygun korunacak. Buraya kadar bu hususta benim yaptığım bu. Ama şunu görüyorum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu konunun serencamını Gültak biliyor. Bu konu kendi meclisinde gündeme gelmeden önce aslında benimle paylaşılsa, çok daha rahat, bu tartışmalara neden olmadan, kamuoyunu da boş yere meşgul etmeden, spekülasyonlara da neden olmadan hallolabilir. Bizim bu konuda pek bilgimiz yoktu. Dediler ki, böyle bir konu geldi. Hayırlısı olsun, böyle de çıktı, kabul edildi, hayırlısı olsun. Üstünden birkaç gün geçti, Akdeniz Belediyesi çok ısrar ediyor, ‘bunu gündeme alın’ dediler, ‘alın’ dedim. Ama geç kaldık, gündemi yayınladık. ‘Peki’ dedim, gelecek aya kalsın. ‘Israrla önerge veririm’ diyorlar. Ben dedim ki, ‘yeterince meclisi geriyoruz, böyle gereksiz bazı hususlara hiç gerek yok, ben bunu gündeme alacağım, önerge falan da vermesin, komisyon bunu tartışsın’. Bizim buradaki rolümüz budur. Bizim niyetimiz orayı usulüne uygun şekilde restore etmek, orayı bir anaokulu yapmak."


“Endişeleri ortadan kaldıralım”


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a seslenen Seçer, “Siz bir proje çalıştım dediniz, projeyi çalışın. Bazı kaygılar var. Taks sıfır 30 diyorlar bu binanın ki, bu tescilli bina. Doğru oraya bir çivi bile çakamazsınız, yıkamazsınız da hiçbir şey yapamazsınız. Ama taks 50 olarak bu planda var. Ama ben Mahmut Tat’a da sordum. Siz yeni bir bina yapabilir misiniz? Yapabiliriz ama Gültak ‘yapmayacağım’ diyor. Söz uçar yazı kalır. Plan, proje yapılsın, arkadaşlarımız yardımcı olsun. En azından kamuoyunun da böyle bir endişesi varsa gerek kalmasın. Kamuoyunun şöyle bir endişesi var; bina yapılmış yapılmamış meselesi değil. Meclisin bu işe onay vermesi vermemesi meselesi değil. Burada alınan kararın kamuoyunun indinde, kamuoyunun vicdanında kabul görmesi lazım. Bu endişeleri ortadan kaldıralım” diye konuştu.


Seçer, amacının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu ifade ederek, “Şimdi oyladık kabul edildi, kamuoyunda bu tartışılır, tartıştırmaya gerek yok. Ben diyorum ki, bunu bekletin, bunu çekin, projeyi hazır edin, gerekli işlemleri yapın. Süreç öyle de devam edecek, böyle de. Yani başta yapacağımızı yapalım. Biz anladığım kadarıyla sonda yapacağınızı şimdi yapıyoruz. Siz sürece devam edin. Biz ‘yapmayın’ demiyoruz. Onaylatın, sonra komisyona havale edelim, o zaman gelsin buradan oy birliği ile geçsin, kamuoyu da meşgul olmasın. Yarın manşetler; Çankaya İlkokulu yıkılacak, şöyle olacak, böyle olacak. Siz söylediniz, ‘bilinçli olarak manipüle ediliyor’ dediniz. Kamuoyunun vicdanını da rahatlatalım, kamuoyunun endişesini de giderelim" şeklinde konuştu.


Meclise getirilen teklifin tekrar görüşülmek üzere komisyona iadesi oy çokluğuyla reddedildi. Teklif, komisyondan geldiği gibi oy çokluğu ile kabul edildi.


“Meclis bitmeden bu tabloyu görmek istemezdim”


Meclisin dilek ve temenniler bölümüne geçildiğinde bazı meclis üyeleri Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı uzaktan eğitim modeliyle bir kısım öğrencinin teknolojik cihaz ve internet altyapısı sıkıntı yaşadığını dile getirdi. O sırada meclis üyelerinin bir kısmı toplantı bitimini beklemeden salondan ayrıldı. Salonda kalan meclis üyeleri bu tablodan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu’da Kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’ünvü yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliği İl Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’nde çelenk sunumu ile başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni, Ordu Lisesi karşısındaki Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ali Kemal İnce yaptı. İnce, burada yaptığı konuşmada, “Ne mutlu sizlere ki, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünya çocukları ile birlikte kutlayan bir ülkenin çocuklarısınız. Yeryüzünde barışın, huzurun ve istikrarın kaynağı olmaya sizlerle devam edeceğiz. Bu mutlu gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi. Programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Vali Muammer Erol ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Celal Tezcan ve Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak tarafından verildi. Halkoyunları, davul ritim, jimnastik, judo ve tekvando ile dünya çocukları müzikli gösterilerinin sunulduğu programda, şiirler okundu. Törene protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli de katılım sağladı.
Bursa İnegöl’de 23 Nisan coşkusu TBMM’nin açılışının 104. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İnegöl’de düzenlenen törenlerle coşkuluyla kutlandı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Her zaman çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen program ve törenlerle coşkuyla kutlanıyor. Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İnegöl’de sabah 09.30’da Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından kutlamalar, Çitli Nihat Kokmaz İlkokulu tarafından okul bahçesinde hazırlanan gösterilerle devam etti. Protokolün de yoğun katılım gösterdiği programda, 23 Nisan’ın başkahramanı çocuklar izleyenlere sundukları gösterilerle renkli görüntüler ortaya koydu. Vatandaşların da çocuklarıyla birlikte yoğun bir katılım gösterdiği programda, hazırlanan birbirinden keyifli gösteriler beğeni topladı. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, “Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Burada bayramı kutlarken, özellikle Filistin ve Gazze’de, Müslüman coğrafyasında gözyaşının ve kanın dökülmediği, bütün dünya çocuklarının huzurla yaşadığı bir dünya ümit ediyorum” dedi. “Çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların mutluluğuna ortak olmaya geldiklerini ifade ederek; “Onlar hem bugünün hem yarının güvenceleri. İnşallah en güzel eğitimleri de alarak ailelerinin verdiği en güzel terbiyeyle, edeple, adapla yollarına devam ediyor olacaklar. Bizler de her zaman onların yanında olacağız. Biliyorsunuz İnegöl’de Nöbetçi Kütüphaneler oluşturuyoruz. Dün de belediye binamızın yanında 1400 m2 alanda, 2 kattan oluşan, ilkokuldan üniversite üstü eğitime kadar her yaşa hitap edecek kıymetli bir kütüphanemizi öğrencilerimizin hizmetine açtık. İnşallah çocuklarımızın eğitim hayatına dokunabilmek için katkılar sunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın yolu, bahtı açık olsun inşallah” diye konuştu. Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan ise “Bundan 104 yıl önce milli mücadele daha neticelenmemişken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Ankara’da egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması gerektiğine inanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini açıp milli mücadeleyi milletin egemenliğiyle taçlandırmıştır. Bu güzel zaferi ve bayramı da dünyada çocuklarına bayram olarak hediye eden tek ülke olarak yüce Atatürk, çocuklara emanet etmiştir” dedi.
Gaziantep Tahmazoğlu koltuğunu depremzede öğrenciye devretti Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu farklı bir etkinlikle taçlandırdı. Başkan Tahmazoğlu, bu özel günde belediye başkanlığı koltuğunu, depremden etkilenen Nisa Kartal isimli öğrenciye teslim ederek, geleceğin temsilcilerine olan inancını ve desteğini sembolik bir jestle gösterdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Tahmazoğlu, çocukların mutluluğu, huzuru ve başarılarının başlangıcı olması temennisinde bulundu. Depremzede öğrenciye yapılan bu jest, Şahinbey Belediyesi’nin çocuklara ve eğitime verdiği önemi bir kez daha vurgularken, belediyenin çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi ve kalplerindeki umudu yeşertmeye devam edeceğinin altını çizdi. “Türkiye’de dünyada eşi benzeri olmayan oyun merkezi” 23 Nisan’a özel çocuklar için planladığı oyun merkezinin müjdesini veren Tahmazoğlu, “Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu bayramı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu bayram çocuklara özel bir bayram bizde bayram hediyesi olarak 9 gün sürecek olan Çocuk Şenliği’ni 8’inci defa yapmaktayız. Şu anda doyasıya eğleniyorlar. Çocukların daha iyi eğitim alabilmesi için Türkiye’nin 2’nci büyük kütüphanesini yaptık. Çok yakında açılışını gerçekleştireceğiz. Bugün 23 Nisan’a özel 10 bin metrekare kapalı olan çocuklar için Türkiye’de ve belki de dünyada eşi benzeri olmayan oyuncakları bir araya toplayıp çocuklar için bir oyun merkezi açmayı planlıyoruz. Şu an çalışmalarına başladık çok kısa bir zamanda çocuklarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.