ASAYİŞ - 16 Mayıs 2022 Pazartesi 18:06

Cansız bedeni 12 gün sonra bulunmuştu, cenazesi bugün defnedildi

A
A
A
Cansız bedeni 12 gün sonra bulunmuştu, cenazesi bugün defnedildi

Mersin’de bayramın ikinci günü kaybolan ve 12 gün sonra cansız bedeni bulunan 54 yaşındaki Mahmut Saat, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

Mersin’de bayramın ikinci günü kaybolan ve 12 gün sonra cansız bedeni bulunan 54 yaşındaki Mahmut Saat, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. Jandarma, şüpheli ölüm olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor.


Olay, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü olan 3 Mayıs Salı günü meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Erdemli ilçesine bağlı Tömük Merkez Mahallesi 20. Sokakta ikamet eden Fadime (71) ve Mustafa Saat (84) çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan 54 yaşındaki Mahmut, evden çıkarak kayıplara karıştı. Aile, bekar olan oğullarından uzun süre haber alamayınca durumu önce yakınlarına ardından da jandarma ekiplerine haber verdi. Hem mahalleli hem de ekipler tarafından arama yapılmasına rağmen Saat’ten bir haber alınamadı. 14 Mayıs günü akşam saatlerinde ilçeye bağlı Hacıalanı yaylasının yerleşim alanına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda hayvanlarını güden çoban bir cesetle karşılaştı. Cesedi gören çoban durumu muhtara bildirerek jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden ekipler, inceleme yapmasının ardından cenaze önce Erdemli Devlet Hastanesi morguna ardından da otopsi için adli tıpa gönderildi. Şahsın Mahmut Saat olduğu hem teşhis hem de tespitle kesinlik kazanırken otopsi sonrası cenazesi ilçeye gönderildi. Bugün Tömük Yeşildere Mezarlığı’na kılınan cenaze namazının ardından Saat’in cenazesi toprağa verildi. Bugün aile ve yakınlarının katıldığı cenaze töreninde baba Mustafa ve anne Fadime Saat gözyaşı döktü.


Öte yadan olayın şüpheli olması nedeniyle ise jandarma ekipleri tarafından soruşturmanın titiz olarak yürütüldüğü öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.