GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 11:51

Çocuk Festivali renkli başladı

A
A
A
Çocuk Festivali renkli başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Uluslararası Çocuk Festivali, başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Uluslararası Çocuk Festivali, başladı. Birbirinden renkli aktivitelerle başlayan festival, 2 gün sürecek.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Uluslararası Çocuk Festivali, dans gösterilerinden tiyatro oyunlarına, konserlerden yarışmalara, turnuvalardan yetenek atölyelerine, spor müsabakalarından oyun istasyonlarına kadar birbirinden eğlenceli, renkli ve eğitici etkinlikleri Mersinlilerle buluşmaya başladı. Açık alanlar, çim alanlar, serbest etkinlik alanları, oyun parkları ve üç farklı salonda düzenlenecek olan etkinlikler ile oldukça geniş bir aktivite alanı ile ziyaretçilerine kapılarını açan festivalde, çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de bu coşkuya ortak olma imkanı bulacak. Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda festivalin açılış seremonisi yapıldı. Seremoninin ardından çeşitli dans gösterileri sunuldu. Renkli görüntülerin oluştuğu dans gösterilerinde, özellikle jimnastikçilerin gösterisi büyük beğeni aldı. Dans gösterilerinin ardından Ferdinand adlı film gösterisi, Köstebekgiller tiyatro gösterisi, bubble şov, Hacivat ve Karagöz gölge oyunu ve dijital oyunlar başta olmak üzere gün boyu sürecek olan pek çok etkinlik düzenlenecek.


Festivalin ikinci günü olan ve aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’da ise saat 10.00’da başlayacak etkinlikler kapsamında, ilk gün etkinliklerinin yanı sıra Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler tiyatro gösterisi, Ukrayna, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Hindistan halk dansları gösterisi, Barış Manço şarkıları konseri, birçok etkinlik ve aktivite yer alacak. Festival çerçevesinde ayrıca şişme oyun grupları, atölyeler, yarışmalar, yarış pistleri, geleneksel oyunların sergileneceği açık hava etkinliklerinin yanı sıra çocuklar Midilli atlar ile gezinti yapmanın keyfini de yaşayacak.


Festivalle ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar, festivalin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini belirterek "Her geçen yıl çıtayı biraz daha yükselterek, çocuklarımızın eğleneceği, koşup enerjilerini atabileceği güzel etkinlikler düzenlemeye çalıyoruz. Bu yıl çok zengin bir etkinlik takvimimiz var. Belli başlı tiyatro gruplarımız var, kendi tiyatro ekibimizin gösterileri var. Çizgi sinemamız var. Festival kapsamında birçok statlarımız olacak. Atölyelerimiz olacak, çocuklarımız doya doya eğlenecekler. Büyük bir alana şişme oyun grupları kurduk. Dijital oyun gruplarımız var. Çocuklarımızı buraya davet ediyoruz. 2 gün boyunca burada gülüp eğlenip, enerjilerini boşaltabileceği bir mekan sunduk onlara hepsini bekliyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.