ÇEVRE - 28 Ocak 2021 Perşembe 11:24

Erdemli Belediyesi, geri dönüşüm ile yılda 1 milyon TL tasarruf sağlıyor

A
A
A
Erdemli Belediyesi, geri dönüşüm ile yılda 1 milyon TL tasarruf sağlıyor

Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi, geri dönüşüm ve çevreci uygulamalarla hem çevreyi koruyor hem de ekonomiye katkı sunuyor.

Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi, geri dönüşüm ve çevreci uygulamalarla hem çevreyi koruyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Belediye, sadece eskiyen çöp konteynerlerini onararak, yılda bir milyon TL tasarruf sağlıyor.


Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, artan maliyeti azaltmak farklı yöntemler uyguluyor. Ekipler, yılda bin 200 çöp konteynerinin bakım ve onarım hizmetlerini kendi bünyesinde yapıyor. Önce çürüyen ve boyanması gereken konteynerler alınarak, belediye tamirhanesine getiriliyor. Ardından ustaların elinden tamir, onarım işlemleri yapılan konteynerler, boyama işleminin ardından yeniden kullanıma kazandırılıyor.


Temiz bir kent için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve buna yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu, “Erdemli’nin her alanda gelişmiş, dünya standartlarına uygun bir kent olması için çalışıyoruz. Durmadan, hız kesmeden hizmet üretiyoruz. Yaptığımız hizmetlerde de devlet kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyor ve ekonomimize ciddi katkılar sağlıyoruz. Bugün Erdemli’nin hangi sokağına, hangi caddesine giderseniz gidin mutlaka bir çalışma görürsünüz. Halkımız da sağ olsun, verdikleri olumlu tepkilerle bizi takdir ediyorlar. Amacımız kendi memleketimize, kendi insanımıza hizmetlerin en iyisini yapmaktır. Biz ilçemizde üreten ekonomi politikalarını uyguluyoruz. Bununla birlikte akılcı projelerle kentimize ve ülkemize tasarruf sağlıyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas’ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı Talas Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara özel düzenlenen etkinliklerle kutladı. Şiirler okuyup birbirinden özel oyunlarla eğlenen çocukların sevinci görülmeye değerdi. Talas Belediyesi yine çocuklara farklı bir bayram coşkusu yaşattı. Yamaç Paraşütü İniş Alanında, Talas Belediyesi ve Talas Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa yapılan etkinlikte birbirinden eğlenceli aktivitelerle hem çocuklar hem de büyükler keyifli bir bayram geçirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, şanlı tarihin en önemli kazanımlarından ve dönem noktalarından birisi olan TBMM’nin açılışının 104. yılını kutlamanın onuru ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının gerçek sahibi sevgili çocuklar gününüz kutlu olsun.” diyerek başladı. “Çocuklarımıza güveniyoruz” Başkan Yalçın, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız günlerde ikinci yüzyıla devrederken görevi devralan çocuklar olarak burada hepimiz cıvıl cıvıl bir aradayız. Biz size güveniyoruz. Ülkemiz sizin sayenizde çok daha güzel günlere kavuşacak. Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında el büyük emeği sizlerin sağlayacağınızdan eminiz.” dedi. Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de, öğrencilere seslenerek, “Bugün ülkemizi bizler yönetiyoruz. Yarın sizler büyüdüğünüzde bizlerin yerinde olacaksınız. O nedenle kendinizi iyi bir şekilde donanımlı olarak yetiştirin.” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Başkan Yalçın’a teşekkür Çocuklar bayramdan mutlu olduklarını söylerken, büyükleri de hazırlanan program nedeniyle Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından miniklerin ve küçüklerin hazırladığı birbirinden özel gösteriler ile okunan milli ve manevi duygularla dolu şiirlerle bayram coşkuyla kutlandı. Program yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.