GENEL - 07 Aralık 2018 Cuma 12:59

Erdemli Belediyesi’nden sel tedbiri

A
A
A
Erdemli Belediyesi’nden sel tedbiri

Erdemli Belediyesi, yoğun yağış sebebiyle Devlet Su İşlerine bağlı, denize açılan beş bağlantı noktasını temizleyerek olası taşkınların önüne geçti.

Erdemli Belediyesi, yoğun yağış sebebiyle Devlet Su İşlerine bağlı, denize açılan beş bağlantı noktasını temizleyerek olası taşkınların önüne geçti.


Erdemli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, iki gündür aralıksız devam eden yağışlara karşı gerekli önlemler alındı. Hafta başında yapılan ve okulların tatil olmasına neden olan sel uyarısını dikkate alan belediye ekipleri, yaşanabilecek olan afetlere karşı Devlet Su İşleri uhdesinde bulunan beş bağlantı noktasını temizledi.


Salı gününden bu yana aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle önlem alan Erdemli Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına yoğun mesai harcadı. Sel felaketinin önüne geçen ekipler, teyakkuz halinde 7 gün 24 saat çalışmaya devam ediyor.


Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ekiplerin afet durumuna karşı teyakkuz halinde çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. İlçe genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle hafta başından bu yana çalışma yürüttüklerini ifade eden Tollu, "İlçemizi etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle, yaşanabilecek olası felaketlerin önüne geçmek adına çalışma arkadaşlarımız ile yoğun mesai harcamaktayız. Can ve mal güvenliğini korumak asli vazifemizdir. Bu yüzden gece ve gündüz mefhumu olmadan çalışıyoruz. Can güvenliğini sağladıktan sonra vatandaşlarımızın bütün bir yıl bin bir emekle yetiştirdiği hasadını korumak için de çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.